Squier SA 105 CE Elektro Akustik Dreadnaught?

Arkadaşlar.... Gitar çalmaya yeni heves ettim ve herkes portakal kasası alma diye önerdiği için dün Hepsiburada dan 1 adet Squier SA 105 CE Dreadnaught cutaway kasa elektrik akustik gitari başlangıç gitarı olarak oldukça iyi bir fiyata aldım..Gitar gayet iyi görünüyor..Ancak çok anlamasam da en üst en kalın tel boşta ve en alt en ince tele 1.fret basıp vurduğunda bir cızlama hissediyorum..
- Bu modeli tecrübe eden varda görüş alabilirmiyim?
- Bu cızlama normal midir? Küçük bir müdahale ile düzelebilir mı, yoksa iade mı etmeliyim?? Gerçekten tereddüt ediyorum 🙄
- Bir de evde bir portakal kasası klasik gitar var..Sanki onun sesi daha bir oturmuş ve net alıyorum..Halbuki akustik gitardan daha parlak bir ses beklemez mıyız?
BIR profesyonel müzik hocasına göstereceğim perşembe günü..Ama hem ondan hem de sizlerden olumsuz görüş gelirse iade edeceğim..Yardım lütfen 🙏🙏🙄🙏🙏😊
 

Dosyalar

  • Screenshot_20191022-184641_Hepsiburada.jpg
    Screenshot_20191022-184641_Hepsiburada.jpg
    61.4 KB · Gösterim: 215
Her gitar farklıdır, aynı model bile olsa. Sap ayarı bozuktur, üstündeki teller eskidir vs. İnternetten gitar almaya karşıyım, nerede oturuyorsunuz? Hepsiburada'da hangi satıcıdan aldınız?
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
Her gitar farklıdır, aynı model bile olsa. Sap ayarı bozuktur, üstündeki teller eskidir vs. İnternetten gitar almaya karşıyım, nerede oturuyorsunuz? Hepsiburada'da hangi satıcıdan aldınız?
Teşekkürler @Bandidas ..İnternetten Gitar alma konusunda haklısınız..Ama nisbeten iyi bir marka olduğunu düşündüğüm elektro akustik gitarı çok uygun fiyata görünce hemen atladım.Nasıl olsa iade,değişim koşullarında çom sıkıntı olmuyor..Belki de ben hata konusunda yanılıyor olabilirim.Çok yeni ve acemiyim çünkü.Daha çok yeni olduğumdan ,daha fazla bütçe da ayıramazdım doğal olarak..Satıcı:Hepsiburada (kendisi)
Büyükçekmece /İst.da oturuyorum..Luthierlere ve büyük satıcılara da uzağım biraz🙄
 
Başka satıcı olmaması iyi olmuş bir bakıma. Gitarı görmeden bir şey demek zor, ufak bir sorun da olabilir, büyük bir şey de. Tahminim sapın biraz gevşetilmesi iyi gelecektir. Sap ayarı ve tel yüksekliği hakkında forumda çok kaynak var, onları araştırın. Yine içinize sinmezse tavsiyem en kötü akbatı avm'ye uğramanız yönünde olur.
 
Geri
Üst