Mooer Ge150

Bilgilendirme için teşekkür ederim. Sizin postunuzu okuduktan sonra ilgimi çekti youtube üzerinden de baktım demin ama orada da pek bir içerik yok otg ile alakalı. Dediğiniz gibi bir inceleme yazısı bir de otg ile alınmış kayıt koyarsanız çok iyi olur bence forumca faydalanabileceğimizi düşünüyorum. Bahsettiğiniz loop ve davul ile ilgili sıkıntılar olmasa aslında ev kullanıcısı için toplu bir çözüm olurdu ben de bugün siparişi verirdim.
Pekala uygun bir zamanda, bugün Yarın videolu bir içerik hazırlarım.
 
Reamp derken amacım herhangi Reaper vs gibi bir kayıt programında bir ton ile kayıt aldıktan sonra prosesör bilgisayara bağlı iken ham ses üzerindeki tonu değiştirip başka ton kullanma. Bazı sitelerde USB recording özelliği var denmiş ama Mooer kendi sitesinde bahsetmemiş.

Sizin yazıcı kablo başı dediğiniz yer formatında olur genelde bu bahsettiğim çıkış. Ama anladığım kadarı ile GE 150 modelinde sadece firmware update için kullanılıyor bu özellik.
Evet biliyorum, anlaşılır olması için o şekilde yazdım. Bilgisayar kısmını hiç deneme fırsatım olmadı malesef yoğunluktan. Telefon kısmını android ile çalıştığını öğrenmek için kullanmıştım zaten. Deneyebilirsem yazarım ama çalışma mantığına dayanarak o şekilde bir özellik olduğunu düşünmüyorum.
 
Ben de duruma göre ya GE200 ya da GE150 bakacağım eğer deneme şansınız olursa çok sevinirim, muammayı da çözmüş olurum böylelikle :)
 
Selamlar,

Biraz kendi hikayemi anlatayım. İçerisinde Mooer Preamp Live var :) Belki vereceğiniz kararlarda içinizin biraz daha rahat etmesini sağlar.

Analog pedalboard 'umu mekanın amfileriyle kullanıyordum uzun süredir. Kendi ironheart'ımı taşıyamıyorum. Çünkü hızlı bir şekilde sahneye çıkıp hızlı bir şekilde inmek sonra da her hangi bir araca ya da kişiye bağlı kalmadan evime ulaşmak istiyordum. Dolayısıyla mekanın amfilerinin ve mikrofonlarının insafına kalmak gerçekten her yerde farklı sound almanıza ve çoğu zaman analog pedal ayarlarınızı değiştirmenize sebep oluyor.

Bu ve bunun gibi bir çok durumdan sıkılıp, sonunda çaldığım çoğu mekanda ortalama üstü monitörler olduğunu ve IR özelliğini düşünerek Mooer Preamp Live satın aldım. İlk başlarda ton çıkartırken oldukça zorlandım. Aslında cihazın kullanımı oldukça basit ancak doğru amfi modellemesine uygun IR bulmak için gerçekten çok IR denemeniz gerekiyor. Evde iyi gelen sahnede patlıyor vb sebeplerden dolayı önce cihazın kendi cab sim 'i ile bir ton yaptım ve sound check 'de düzgün bir şekilde eq 'ladım. Daha sonraki konsere çıkmadan sahnede denediğim tona yakın eq 'da bir 2000s mesa boogie slant kabin ir'ı bularak dün sonunda bir IR ile ton anlamında oldukça tatmin olduğum bir sahne geçirme imkanım oldu.

Sonuç olarak o mekanda lambalı amfi taşıdığım dönemler de dahil olmak üzere aldığım en iyi soundu yakaldım. Şimdi de preset olarak kaydettim. Artık nereye gidersem stabil bir sound alabileceğim. Bu sayede monitörümün dengelerine ve genel duyumuma sound check de daha fazla vakit ayırabileceğim.

Sizlere tavsiyem böyle cihazlara yöneliyorsanız ufak ufak çıktığınız her mekanda cihazı tecrübe edip ufak değişikliklerle güzel bir sonuç elde etmeye çalışın. Kesinlikle sabır gerektiren aletler ama güzel bir sonuca ulaşınca tadından yenmiyor.

Bir de clean 'e bir fender atayım crunch'a bir vox gain kısmına da bir soldano derseniz o ton geçişleri daha yapay oluyor. Ben genelde bir amfi modellemesinin farklı kanallarını ya da aynı kanalını farklı gain seviyelerinde farklı farklı ton olarak atamayı seviyorum.
 
Hazır bugün boşken, talepte varken bu inceleme kısmını yazayım dedim. Pek almayı düşünen yok diye düşünüyordum, umarım alacak arkadaşlara yardımcı olur.
Öncelikle deneyimlerimi yazayım, ona göre karar verirsiniz, Daha evvel pod hd400, line 6 amplifi, ux2, boss gt-8, boss me-25, zoom g1x four(g3xn ile aynı modellemeleri kullanıyor sanırsam) ve baya bir modellemeli amfi kullandım. Bir ev kullanıcısı olarak, az yer kaplaması ve backing trackler ile cihazı rahatça kullanabilmem benim için önemli. Çok şükür 2020 yılındayız da, evde koca koca amfiler ile çalmak zorunda değiliz :). Güzel alternatifler var. Şuan mooer ge150 ve boss katana kullanıyorum. Merak ettiğim şeylerden birisi mooer ge150 nin amfi modellemelerini kullanarak, pedal olarak nux cerberus ya da red truck nasıl sonuç verecek? Elimdeki fazla gitarı satabilirsem onu da eklerim.
İlk olarak genel şekilde anlatayım sonra artı ve eksi yönlerini yazayım. Bu küçük pedal yanında adaptörle geliyor(Muadilleri gelmiyor). Expression pedalı ve 2 tane fs mevcut. FS'lerden birisi uzun süre basıldığında tüner öbürü looper'ı açıyor. Tab button gibi artık standart şeyler var. Ritim kısmında her türden davul türü mevcut. 2 tane potans var, bunlara basarak veya döndürerek çeşitli şekillerde kullanabiliyorsunuz. 1 input, 2 output, 1 Micro Usb çıkışı, 1 Usb çıkışı ve 1 tane de aux çıkışı var. Hafif bir şey fakat pil desteği yok.
Expression pedalı ayarlarken, benim daha önceden görmediğim; min değeri, max değeri ve basma derecesini ayarlıyorsunuz. Basma derecesi, ayarlarken ne kadar şiddetli basarsanız, uygulamada o şiddetle bastığınızda çalışıyor. Stabil çalıştığını düşünüyorum. Bunları ayarlamak oldukça kolay. EXP butonundan ayarlayabiliyorsunuz.
USB ve Micro USB ise oldukça saçma olmuş. Yani mantığını çözemedim daha mı az maliyetli acaba? USB kısmından bilgisayara girip, cihaz güncellemesi veya GE150 uygulamasından presetlerinizi yönetiyorsunuz. Micro USB ise OTG desteğiyle telefon veya bilgisayarda kayıt almanızı sağlıyor. OTG yani "On The Go" mantığı, taktığınız cihaz ne olursa olsun, herhangi bir şey yapmadan direk kullanabilmeniz üzerine. Mesela bilgisayara taktığınızda herhangi bir driver vs yüklemeden, DAW'lara kayıt alabiliyorsunuz. Telefon kısmı harika! Aleti telefona takın ve video çekin :) Tam Instagram'lık ya da düşkünü varsa artık mobil daw uygulamaları var, oradan kayıt alabilirsiniz. Ios'ta sorunsuz çalışıyor android için yardımcı uygulama gerekebiliyor. Yardımcı uygulama dediğime bakmayın, Samsung'un kendi kamerası ile çalışmıyor ama store'da, ismi "Kamera" olan sıradan bir uygulama ile çalışıyor. Ne kayıt işinden ne de kalitesinden çok anlarım, o yüzden çok yorum yapmayacağım, video çektim oradan kıyaslarsanız. Saçma olan kısım, normalde ben bu aleti bilgisayara bağlayıp, presetleri bilgisayar üzerinden ayarlayıp kayıt yapmak istiyorum. Bunun için iki farklı kabloyla bilgisayara bağlamam lazım cihazı. Aynı çıkış neden iki işlevi yapamıyor anlamadım. @ozibozi sorduğu üzere, reamping, benim becerebildiğim kadarıyla yapılmıyor. Ama eğer Ankara'daysanız, alın birkaç gün deneyin, belki ben becerememişimdir. :)
Genel olarak ses kalitesi tatminkar. Özellikle ben clean soundları çok başarılı buldum. Britishler çok iyi değil. Modern Hi Gain tonları bence fena değil. Ama bu konuda çok hakim değilim modern tonlarda belki daha çok müzik yapanlar beğenmeyebilir. Şahsi fikrim Zoom'dan daha iyi.
Looper bölümü 80 saniye gibi fiyatına göre çok uzun bir süre kayıt imkanı sunuyor. Ama looper kısmıyla yapabileceğiniz şey, üst üste çalmak. Böyle iki kanal olsun, geçiş olsun, bitirirken ses yavaşça kaybolsun gibi bir muhabbet yok.
Eksi yönleri bir kere bazı yönlerden pratik olmaması. Mesela Effect Chain yazarken, Fx kısmına sadece orada bulunan pedallar, ds kısmına sadece orada bulunan pedallar gelebiliyor. Ayrıca pedallar arası geçiş zor. Mesela şöyle olabilirdi: Aletin üzerinde FX-DS-AMP-CAB-NS-EQ-MOD-DLY-REV şeklinde zinciri gösteren yazılar var. Hangisi açıksa bunun üzerinde ışık yanıyor. Bunların üzerine bir buton koy, ben buna tıkladığımda açılsın. Mooer ge200'de böyle mesela. Bunlar arasında gezinmek için "mode" diye bir potans var, onu döndürüyorsunuz. Açıp kapamak içinse o potansa basıyorsunuz. Haliyle anlık drive pedalı açayım gibi bir şey söz konusu değil. Bir diğer eksi yönü looper kısmı çok sade, daha üzerine düşülebilirdi. USB ile Micro Usb olması diğer başka eksi yönü. Kısaca ayakla kontrol imkanınız bir hayli kısıtlı, benim gördüğüm eksiklik bu.
Ama artı yönü OTG. Henüz böyle bir prosesör yok sanırım. Ayrıca amfi modellemeleri çok iyi. Ve tabi ki fiyatı.
Kısaca şahsi fikrim ev kullanımı için, benim aldığım zaman 930 lira gibi bir paraya, daha iyi bir alternatif olmadığı ve oldukça kullanışlı, köşede durabilecek bir cihaz olması. Zaten ürünün size sunduğu, her yerde kayıt alabilirsiniz. Daha yazacaklarım ve aklıma gelmeyenler var ama çok uzun oldu, alacak olan merak ettiğini sorarsa daha iyi olur.

Micro USB'den telefona video çekerek ve mono out'tan eş zamanlı audio box ses kartına girerek aldığım bir kaydı paylaşıyorum. Kendi davul sample, looper ve hazır presetleriyle çektim. Looper olayından çok anlamam umarım bir fikir verir.
OTG Kaydı:

Ses Kartı İle Aynı Kayıt:
 
mooer ge 150 nin telefon olayı güzel fakat birazdaha prof bişey alıncaksa yeni gelecek mooer ge250 bu konuda başarılı,tone capture özelliğide var,live preampte kullandım,efectleri saymazsak ge150 nin kısıtlı amfileri ile live preamp kıyaslanamaz live preampın efectli versiyonu ve daha az amfi modellemelisi.Ge300 e bütçesi yetmeyenler için ge250 ideal ama evde daha ucuz bütçeli işler için ge150 de güzel fkat gene diyorum ge150 live preampla çok benzer değil.ilk geldiğinde nakitte ge 150 850 civarındaydı %20 iskonto vardı ama bitti.
 
mooer ge 150 nin telefon olayı güzel fakat birazdaha prof bişey alıncaksa yeni gelecek mooer ge250 bu konuda başarılı,tone capture özelliğide var,live preampte kullandım,efectleri saymazsak ge150 nin kısıtlı amfileri ile live preamp kıyaslanamaz live preampın efectli versiyonu ve daha az amfi modellemelisi.Ge300 e bütçesi yetmeyenler için ge250 ideal ama evde daha ucuz bütçeli işler için ge150 de güzel fkat gene diyorum ge150 live preampla çok benzer değil.ilk geldiğinde nakitte ge 150 850 civarındaydı %20 iskonto vardı ama bitti.
Ge250 çok pahalı çıktı. Daha uygun fiyatlı olmasını umuyordum.
 
Senkop Müzikten ge-150 geldiği gün sipariş geçtim. İşlem bitip onaylandıktan sonra kargo aşamasında telefon geldi. Kendilerinin 850 lira olan fiyat için hata yaptığını yeni fiyatın 1000 lira olduğunu, aradaki fiyat farkını havale yapmamı istediler. Aslında kendilerince haklı olsalar bile hatanın sadece benim siparişimde olduğunu söylediler. Bende sizin hatanız benim sorumluğumda değil bütçeme o şekilde uygun olduğu için sipariş ettiğimi belirttim ve siparişi iptal ettiler.

Gitara yeni başlayan yakın bir arkadaşıma ge-200 aldırdım. Dükkanda çalışan kişilerde arkadaşım. Muhtemelen nakit olarak alsam aynı miktarda indirim zaten yaparlardı. Bütçeme uyduğu için direkt internetten sipariş etmiştim. Bende vazgeçtim ge-150 ile olan böyle bir geçmişim var. Yukarda bir arkadaş 900 liraya aldığını belirtmiş. Altı üstü 50 lira bile olmayan fark için böyle bir deneyim yaşadım. Sizlerle paylaşmak istedim.
 
Selamlar, mooer 150'yi uzun süredir kullanıyorum. Micro USB ile OTG sayesinde android telefona güzel kayıtlar alıyor. Ancak benim sorunum şu, sanki daha önceden yapmıştım diye hatırlıyorum ama iki gündür beceremedim. Mooer 150yi OTG ile bilgisayara bağlayıp Cubase'de kanala ritim kaydedip, ikinci kanala solo çalarken diğer kanaldaki sesi de solo ile birlikte kaydediyor. VST ayarlarını çok kurcaladım ama yapamadım. Belki çok basit bir mantığı ve ayarı vardır ama çözemedim. Kulaklığım mooere bağlı bu arada. Fikri olan var mı? Teşekkür ederim.
 
Hazır bugün boşken, talepte varken bu inceleme kısmını yazayım dedim. Pek almayı düşünen yok diye düşünüyordum, umarım alacak arkadaşlara yardımcı olur.
Öncelikle deneyimlerimi yazayım, ona göre karar verirsiniz, Daha evvel pod hd400, line 6 amplifi, ux2, boss gt-8, boss me-25, zoom g1x four(g3xn ile aynı modellemeleri kullanıyor sanırsam) ve baya bir modellemeli amfi kullandım. Bir ev kullanıcısı olarak, az yer kaplaması ve backing trackler ile cihazı rahatça kullanabilmem benim için önemli. Çok şükür 2020 yılındayız da, evde koca koca amfiler ile çalmak zorunda değiliz :). Güzel alternatifler var. Şuan mooer ge150 ve boss katana kullanıyorum. Merak ettiğim şeylerden birisi mooer ge150 nin amfi modellemelerini kullanarak, pedal olarak nux cerberus ya da red truck nasıl sonuç verecek? Elimdeki fazla gitarı satabilirsem onu da eklerim.
İlk olarak genel şekilde anlatayım sonra artı ve eksi yönlerini yazayım. Bu küçük pedal yanında adaptörle geliyor(Muadilleri gelmiyor). Expression pedalı ve 2 tane fs mevcut. FS'lerden birisi uzun süre basıldığında tüner öbürü looper'ı açıyor. Tab button gibi artık standart şeyler var. Ritim kısmında her türden davul türü mevcut. 2 tane potans var, bunlara basarak veya döndürerek çeşitli şekillerde kullanabiliyorsunuz. 1 input, 2 output, 1 Micro Usb çıkışı, 1 Usb çıkışı ve 1 tane de aux çıkışı var. Hafif bir şey fakat pil desteği yok.
Expression pedalı ayarlarken, benim daha önceden görmediğim; min değeri, max değeri ve basma derecesini ayarlıyorsunuz. Basma derecesi, ayarlarken ne kadar şiddetli basarsanız, uygulamada o şiddetle bastığınızda çalışıyor. Stabil çalıştığını düşünüyorum. Bunları ayarlamak oldukça kolay. EXP butonundan ayarlayabiliyorsunuz.
USB ve Micro USB ise oldukça saçma olmuş. Yani mantığını çözemedim daha mı az maliyetli acaba? USB kısmından bilgisayara girip, cihaz güncellemesi veya GE150 uygulamasından presetlerinizi yönetiyorsunuz. Micro USB ise OTG desteğiyle telefon veya bilgisayarda kayıt almanızı sağlıyor. OTG yani "On The Go" mantığı, taktığınız cihaz ne olursa olsun, herhangi bir şey yapmadan direk kullanabilmeniz üzerine. Mesela bilgisayara taktığınızda herhangi bir driver vs yüklemeden, DAW'lara kayıt alabiliyorsunuz. Telefon kısmı harika! Aleti telefona takın ve video çekin :) Tam Instagram'lık ya da düşkünü varsa artık mobil daw uygulamaları var, oradan kayıt alabilirsiniz. Ios'ta sorunsuz çalışıyor android için yardımcı uygulama gerekebiliyor. Yardımcı uygulama dediğime bakmayın, Samsung'un kendi kamerası ile çalışmıyor ama store'da, ismi "Kamera" olan sıradan bir uygulama ile çalışıyor. Ne kayıt işinden ne de kalitesinden çok anlarım, o yüzden çok yorum yapmayacağım, video çektim oradan kıyaslarsanız. Saçma olan kısım, normalde ben bu aleti bilgisayara bağlayıp, presetleri bilgisayar üzerinden ayarlayıp kayıt yapmak istiyorum. Bunun için iki farklı kabloyla bilgisayara bağlamam lazım cihazı. Aynı çıkış neden iki işlevi yapamıyor anlamadım. @ozibozi sorduğu üzere, reamping, benim becerebildiğim kadarıyla yapılmıyor. Ama eğer Ankara'daysanız, alın birkaç gün deneyin, belki ben becerememişimdir. :)
Genel olarak ses kalitesi tatminkar. Özellikle ben clean soundları çok başarılı buldum. Britishler çok iyi değil. Modern Hi Gain tonları bence fena değil. Ama bu konuda çok hakim değilim modern tonlarda belki daha çok müzik yapanlar beğenmeyebilir. Şahsi fikrim Zoom'dan daha iyi.
Looper bölümü 80 saniye gibi fiyatına göre çok uzun bir süre kayıt imkanı sunuyor. Ama looper kısmıyla yapabileceğiniz şey, üst üste çalmak. Böyle iki kanal olsun, geçiş olsun, bitirirken ses yavaşça kaybolsun gibi bir muhabbet yok.
Eksi yönleri bir kere bazı yönlerden pratik olmaması. Mesela Effect Chain yazarken, Fx kısmına sadece orada bulunan pedallar, ds kısmına sadece orada bulunan pedallar gelebiliyor. Ayrıca pedallar arası geçiş zor. Mesela şöyle olabilirdi: Aletin üzerinde FX-DS-AMP-CAB-NS-EQ-MOD-DLY-REV şeklinde zinciri gösteren yazılar var. Hangisi açıksa bunun üzerinde ışık yanıyor. Bunların üzerine bir buton koy, ben buna tıkladığımda açılsın. Mooer ge200'de böyle mesela. Bunlar arasında gezinmek için "mode" diye bir potans var, onu döndürüyorsunuz. Açıp kapamak içinse o potansa basıyorsunuz. Haliyle anlık drive pedalı açayım gibi bir şey söz konusu değil. Bir diğer eksi yönü looper kısmı çok sade, daha üzerine düşülebilirdi. USB ile Micro Usb olması diğer başka eksi yönü. Kısaca ayakla kontrol imkanınız bir hayli kısıtlı, benim gördüğüm eksiklik bu.
Ama artı yönü OTG. Henüz böyle bir prosesör yok sanırım. Ayrıca amfi modellemeleri çok iyi. Ve tabi ki fiyatı.
Kısaca şahsi fikrim ev kullanımı için, benim aldığım zaman 930 lira gibi bir paraya, daha iyi bir alternatif olmadığı ve oldukça kullanışlı, köşede durabilecek bir cihaz olması. Zaten ürünün size sunduğu, her yerde kayıt alabilirsiniz. Daha yazacaklarım ve aklıma gelmeyenler var ama çok uzun oldu, alacak olan merak ettiğini sorarsa daha iyi olur.

Micro USB'den telefona video çekerek ve mono out'tan eş zamanlı audio box ses kartına girerek aldığım bir kaydı paylaşıyorum. Kendi davul sample, looper ve hazır presetleriyle çektim. Looper olayından çok anlamam umarım bir fikir verir.
OTG Kaydı:
134457 eklentisini görüntüle
Ses Kartı İle Aynı Kayıt:

hocam aleti bilgisayara takıp guitar rig gibi programları kullanabilliyormusunuz
 
Merhaba bugün mooer ge 150 ikinci el temin ettim sizlere bir kaç sorum olacak ben bu ürünü üzerindeki hiç birleyi kullanmadan sadece ses kartı gibi bias fx2 vb programlar için kullanabilirmiyim nasıl yapacağım
 
Merhaba bugün mooer ge 150 ikinci el temin ettim sizlere bir kaç sorum olacak ben bu ürünü üzerindeki hiç birleyi kullanmadan sadece ses kartı gibi bias fx2 vb programlar için kullanabilirmiyim nasıl yapacağım

Aleti pcye bir ses kartı gibi bağlamanız, ardından VST'yi Daw içindenen kullanıyorsanız Daw seçeneklerinden, standalone kullanıyorsanız program içinden aygıtınızı Ge150 seçmeniz gerekmekte.

Ge150 için biraz alengirli bir bağlantı meselesi var. Eğer Mooer'in ton editörünü kullanacaksanız multimedya kablosu ile, ses kartı olarak çalışmasını istiyorsanız OTG kablosu ile bağlamanız gerekmekte.
 
Aleti pcye bir ses kartı gibi bağlamanız, ardından VST'yi Daw içindenen kullanıyorsanız Daw seçeneklerinden, standalone kullanıyorsanız program içinden aygıtınızı Ge150 seçmeniz gerekmekte.

Ge150 için biraz alengirli bir bağlantı meselesi var. Eğer Mooer'in ton editörünü kullanacaksanız multimedya kablosu ile, ses kartı olarak çalışmasını istiyorsanız OTG kablosu ile bağlamanız gerekmekte.
Merhaba çok teşekkür ederim yorumunuz için iphone xr ve pcde bias fx2 kullanıyorum otg kablosunu nasıl tercih etmeliyim şu şekilde mi olmalı ios otg kablosu alıp bunu telefonuma takıp daha sonrasında micro usb kablo ile bağlantımı doğru yöntemi yani otg kablosunu takacağım cihaza göremi yoksa mooere göre micro usb otg mi almalıyım
 
Merhaba çok teşekkür ederim yorumunuz için iphone xr ve pcde bias fx2 kullanıyorum otg kablosunu nasıl tercih etmeliyim şu şekilde mi olmalı ios otg kablosu alıp bunu telefonuma takıp daha sonrasında micro usb kablo ile bağlantımı doğru yöntemi yani otg kablosunu takacağım cihaza göremi yoksa mooere göre micro usb otg mi almalıyım

Malesef kullandığım bir ürün olmadığı için yorum yapamıyorum. Sadece aleti PC ile kullanmaya çalışan bir arkadaşıma yardımcı olurken edindiğim bir tecrübeydi OTG ile bağlanarak ses kartı olarak tanıtma durumu. Ancak Facebook üzerinde resmi Mooer grupları bulunmakta, buralara dahil olup ihtiyacınızı yazarsanız dünyanın her yerinden, aynı ürünleri kullanan insanların çok daha isabetli yönlendirmelerine erişebilirsiniz.

 
Geri
Üst