Sweetwater dan alış veriş yapmak mümkün mü?

Bu konuyo çok uzun zamandır düşünüyorum sadece merakımdan soruyorum sweetwater ürünleri türkiye'ye gönderiyor mu peki gönderiyorsa hangi markaları gonderir örnegin thomannın zuhal müzikle anlaşmasından dolayı fender gönderemiyor sweetwater da böyle bir şey var mı?
 
Ürün gönderiyor ama Fender vs gönderse bile buradan ucuza gelmez, çünkü thomann vergiyi düşüyor, sonra burada gümrükte ödeniyor. Sweetwater vergi düşmez, ekstra AB dışı olduğu için gümrükte %20 vergi ödenir.
 
Gitardan örnek verirsek;

Thomann'da Almanya satış fiyatı atıyorum 500 euro ise Türkiye gönderimi seçildiğinde %19 düşer fiyattan. Düz 400 euro diyelim. Sonra ürün buraya gelir 400*1.18 olur, yine düz 500 diyelim.

Sweetwater'da vergi düşmez, ürün 500 euro olarak gelir 500*1,18 yani yaklaşık 600 euro olur.

ÖTV, KDV fark etmez. İşin mantığı yukarıda anlattığım gibi.
 
Yukarıka anlatılanlara ek olarak:
Eğer alacağın ürün dijital bir şeyse, yani software, daw ,plug-in vesaire. Aynı fiyata alabiliyiyorsun .Mesela ez drummer indirime girdi, 99 dolar yazıyorsa sen de 99 dolar verip indirebilirsin.
 
Geçenlerde pedal aldım, sorunsuz gönderdiler. Yüzde 20 vergisini ödedim. Sonra bir sipariş daha veriyordum. Dimarzio ürünleri Türkiye'de bulunabildiği için gönderemiyoruz dediler. Thomann gönderdi.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #8
ben sadece fender ve squierın ürünlerini baktım türkiye ye gönderiliyor sanırım çünkü gönderilen yerlerde türkiye yi de bulmak mümkün ama gümrükte bir sıkıntı çıkıp çağırırlar mı ya da gümrükte takılır mı bilmiyorum
 
Geri
Üst