Reverb.com dan amfi getirtmek?

Arkadaslar selamlar,
Belki onlarca kez sorulmustur. Fender amfiler burada iki kati fiyata satiliyor. Thomman gibi siteler de bu amfileri gondermiyorlar. Reverb.com dan ikinci el bir fender amfi alsam. $2000 civari 64 Deluxe reverb. Bana ne kadara mal olur vergileri? Ulkeye girisinde bir problem yasar miyim? Sonucta bu urun faturasiz sekilde gelecek.
 
1500$ üstü alışveriş ticari statüsüne giriyor ve ek vergiler geliyor. Firma ürün ithal edilirken ne belgeler ve paralar istiyorsa senden de onu isterler. Dolayısıyla astarı yüzünden pahalıya gelir.

Fatura yoksa kurtulma diye bir şey yok, internete girip fiyatına bakarlar işleme sokarlar.
 
Hiç kafama yatan işler degil. 2. El amfi almak zaten bir risk, ek olarak kargoda hasar riski, kargo masrafı, gumruk vs.. O kadar para verip bu kadar baş ağrısına değer mi, degerlendirmek lazım.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
Iki misli para odemek gercekten zoruna gidiyor insanin. Neyse bayilacagiz anlasilan. Tesekkurler, zahmet edip cevap yazanlara.
 
110V/220V çevirme işini de unutmamak lazım. Amfiye fazladan bir trafonun daha eşlik etmesi lazım, hele düzgün bir amfiyse düzgün bir dönüştürücü icap eder, ayrı bir masraf kapısı ve hammaliye.
 
110V/220V çevirme işini de unutmamak lazım. Amfiye fazladan bir trafonun daha eşlik etmesi lazım, hele düzgün bir amfiyse düzgün bir dönüştürücü icap eder, ayrı bir masraf kapısı ve hammaliye.
Cok dogru ama, o zamanlar, farkli voltajlarda calisabilecek sekilde yapildiklari icin, ozellikle vintage Fender ampliler gecerli degil bu durum...Simdi bir tane BJ alsan Turkiye'de kullanabilmek icin ampli kadar (elbette abarti ;)) bir ceviriciye ihtiyac oluyor...
 
Vize problemi yoksa Avrupadan gidip ya da bir seyehata denk getirip almak da bir opsiyon. Benim tercihim öyle olurdu. Tax refund ile bir miktar fiyat da düşer, hem de güzel bir mağazada deneye deneye ne varsa keyfine vararak almış olursunuz.
 
Benimde merak ettiğim özellikle Fender'de böyle fark oluyor. Diğer markalarda thomann'dan alsan bile aşırı bir fark olmuyor. Devlet Fender'e ötv falan mı bindiriyor :D
 
Gitarlarda bu derece kar oranı koyamiyorlar. Nispeten getirmesi daha kolay ve piyasada bolca ikinci el gitar var. Amfi getirtilemedigi için epey yüksek fiyatliyorlar bunu fırsat bilip sanırım.
 
Merhabalar

1- Amfiye yüzde 18 kdv (usa'dan yüzde 20 kdv muhtemelen )üzerine ekstra yüzde 20 ötv ödersin.
2-İkinci elde alsan,kargonun içine aldığın kişiden fatura ister ,koydurtur sonra bu fatura üzerinden vergilendirilirsin.
3-Bu koyduğun fatura yetmez , gümrükte bunun asıl değerine bakarlar sende kredi kartı ekstresi ,aldığın site vb. üzerinden aldığın gerçek değeri ispat etmek zorunda kalırsın. Sıfır üzerinden hesaplanırsa zaten yandın.
4-30 kilo üzeri beyanname gerektirir.
5-kargo fiyatları arttı 300-500 dolar ödersin.
6-Boyut olarak USPS ölçülerine uymaz ise UPS vb özel kargo şirketleri ile daha maliyetli şekilde getirtmek zorunda kalırsın.

Hala getirtmek istiyor musun :)
 
2 katı fiyata satılmasının bazı geçerli sebepleri var ki biz bunlara gümrük vergileri diyoruz. Satın aldığınız ürünün tareksine göre vergilendirilirsiniz. Zaten ikinci el bir ürünü hiç alamazsınız. Kullanılmış ürünlerin ithalatı yasak. İyi ki öyle orası ayrı bir tartışma konusu. Diyelim 3500TL karşılığı bir ürün aldınız. Eğer şansınız varsa TSE ye yönlendirilmeden ürünün 18 kdv sini ödersiniz. Fiyatı yüzünden beyanname ödersiniz. Müşavir ücreti ödersiniz. Damga vergisi gibi akla hayale gelmeyen vergilerin üstüne birde antrepo / depolama ödersiniz. Gerek yok.
 
Geri
Üst