Yamaha thr5 ve thr10 amfilerinin farkı

herkese iyi akşamlar
bu yaz sokakta elektro gitar çalmayı düşünüyorum.bu iş için pilli amfiler araştırdım.sonunda yamaha thr modeline dair bir sürü övgü buldum.
gelelim meselemize, thr10 modelini sıfıra bulamadım(bulsam da param yetmez :))
sahibindende ikinci eline 2100 lira fiyat istiyorlar.thr5 in sıfırı yine 2100 liraya satılıyor.farkını bilen arkadaşlar tavsiyede bulunursa bahtiyar eder.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
gençler niye birden atağa kalktınız?
kulak aşinalığı olan vardır diye soruldu bu soru.
sorulan soruların zaten birçoğunun internette nesnel cevapları var.
ben öznel bir cevap beklemiştim ama galiba biraz rahatsız ettim.
 
Burada sorduğunuz sorunun ucu çok açık kalmış. Farkını bilenler demişsiniz. Farkı zaten üstte de denildiği gibi internette var. Youtube'da iki amfinin yan yana kıyaslaması sürüyle.

Sizin yapmanız gereken bu farkları okuyup, sindirip sonra atıyorum; THR5'te sadece ton knobu, THR10'da ise 3 bant eq var, dinlediğimde şöyle böyle duydum, sizin fikirleriniz nelerdir, sokakta sizce çok bir fark hisseder miyim gibi sorular sormak olmalı.
 
THR 10 ile sokakta da, sahnede de çalmışlığım var ve oldukça tatmin etti. THR 5 deneme şansım olmadı maalesef. THR 10 tam bir acil durum amfisi diyebilirim. Tonları kontrol etmek için de Mid düğmesi olmazsa olmaz diye düşünüyorum ama bu sadece benim fikrim.

Eski teknoloji - yeni teknoloji konusu da kişisel bir durum. Malum eski olması kötü olduğu anlamına gelmez, yeninin de daha iyi olması söz konusu olmayabilir. İhtiyacınıza göre deneyin, iyi hissettirene yönelin derim.
 
Sokakta çalmak için Roland'ın Cube Street mi ne öyle bir modeli var tam bu iş için... Yamaha THR ise sokağı bilmem ama ev içinde mükemmel bir cihaz - 10 veya 12 inch bir amfi gibi olmaz ama eğer öncelik boyut ve taşınabilirlikse üstüne tanımam.
 
Geri
Üst