Squier MM Strat

11.11 için alışveriş sitelerini gezerken şöyle bir ilana rastladım; Squier MM Strat Sabit Köprü Siyah Elektro Gitar Fiyatı
Fiyatı ve taksit sayısı çok uygun geldi, farklı bir gitarım var zaten bunu çerezlik gibi düşünün hatta yakınıma hediye bile edebilirim şimdi sormak istediğim almaya değer mi az da olsa fender tınısını verir mi yoksa direk çöp mü dersiniz ? Sx lere de baktım ama en ucuzu bile bundan 150-200 tl pahalı.
 
Gitarın ağacı hakkında genel bir söylev yok. Hani Ihlamur mu Alder mi belli değil. Hardtail olması güzel çünkü squier serisinin tremolo köprüleri çok vasat. Ben neck pozisyonundan güzel bir ton yakalanacağını düşünüyorum doğru ayarlarda. Bİrde klavye ağacı belirtilmemiş sanırım blackwood denilen ağaçtır. Bence her squier sx lerden daha kaliteli bir gitar.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
Gitarın ağacı hakkında genel bir söylev yok. Hani Ihlamur mu Alder mi belli değil. Hardtail olması güzel çünkü squier serisinin tremolo köprüleri çok vasat. Ben neck pozisyonundan güzel bir ton yakalanacağını düşünüyorum doğru ayarlarda. Bİrde klavye ağacı belirtilmemiş sanırım blackwood denilen ağaçtır. Bence her squier sx lerden daha kaliteli bir gitar.
Sap ve klavye akçaağaç yazıyor gövde ile ilgili birşey göremedim bende.
 
Herkese iyi forumlar. Bir süredir arkadaşıma gittikçe ondaki Squier Bullet Strat gitarı büyük bir şevkle çalıyorum ve ara ara gitar fiyatlarına bakıyorum. Evde kardeşimin birkaç yıl evvel a101' den aldığı akustik gitar haricinde başka bir gitar çalmadım. Bilgi ve pratik seviyem kaliteli gitarı algılayabilecek düzeyde değil sanıyorum. Arkadaşımın Squier beni fazlasıyla mutlu ediyor ve evdeki gitardan sonra kaliteli hissettiriyor. Bir süredir takibe aldığım Squier MM Strat şu anda sıfır olarak indirimde ve1100 liraya alınabiliyor. Sahibinden'e baktığımda Denizli içindeki 2. el ilanlar da bu civarda.

Merak ettiklerim şunlar:
1 Bu gitardan uzak durmamı gerektiren kronik bir sorunu vs var mı?
2 Kalite olarak beklentim yok ancak aşırı kalitesiz olma durumu var mı?
3 Elden çıkarması zorluk yaratır mı?
4 1-2 yıl için bana yeter mi?
5 Fiyat performans oranı nasıl?
6 İndirimsiz fiyatlar 1600'den başlıyor görünüyor. Bunun doğruluk payı var mı?

Tek beklentim evimde keyifli vakit geçirmek, kafamı dağıtmak. Mesela gitarı elime alıp sadece Dance Of Death girişi gibi basit şeyleri çalıyorum ve bunu 2 ay önce öğrenmeme rağmen hala keyif alıyorum. Üstüne koyarak devam edebilmek beni mutlu eder. VAkit ayırıp okuyanlara teşekkür ederim.
 
Bu tarz ucuz gitarlarının kronik sorunlardan çok farklı farklı sorunları oluyor ama genelde hepsi bir luthier elinde düzeltilebiliyor (düzeltilemeyecek bir şeyse gitarı iade edersin zaten). Mesela birinin nut kötü oluyor, birinin ölü perdesi oluyor, çoğunun zaten sapı ayarsız oluyor. Yani alabilirsiniz ama sonra adam etmek için bir ustasına göstermeniz alacağınız verimi kat be kat arttıracaktır.

Aşırı kalitesiz denemez, kesim-montaj filan zaten sorun değil. Teknoloji çok gelişti, bunu yapan makine de üst seviye EC-1000'i yapan makine de aynı yetenektedir. Malzeme kalitesi daha düşük ama bunun, manyetikleri daha kötü ve en önemlisi kalite kontrol yok gibi. Manyetik dışında ama metal çalacaksan sesi etkileyen pek bir şey yok (jazz ve temiz tonlarda iş değişiyor), sabit köprü ile geldiğinden de köprü kalitesinin etkisi en aza indirilmiş. Yani yukarda bahsettiğim sorunları kontrol ettirirsen yıllarca kullanabilirsin. Sonra istersen manyetiklerini de değiştirebilirsin, böylece daha pahalı ve iyi bir gitar almadan önce ömrü de uzar.

Elden çıkartırsın, Squire her zaman alıcı bulur. Fiyat performans olarak zaten aşırı iyi, elden çıkartırken üstüne para bile alabilirsin.

Gitarı alabilirsin bence kontrol ettirme şartıyla. Fiyatı çok iyi. Ama daha önemli bir husus var, gitar tek başına bir işe yaramaz. Yanında keyifli vakit geçirmek istiyorsan amfinin ne olduğu daha önemli. Alacağın amfi her durumda bu gitardan daha pahalı olacaktır. En kötü şunu alman gerek: Blackstar ID:Core 10 V3 Dijital Kombo Elektro Gitar Amfi | doremusic
 
Son düzenleme:
Squier markası sevdiğim bir marka, belli modelleri güzel opsiyonlar sunuyor. Ancak Squier MM strat 3.dunya ulkeleri hedeflenerek yapilmis bir model, Fender'in kendi sitesinde adi bile gecmiyor. Avrupali veya Amerikali'larin duymadigi gormedigi bir model. Bu modeli tavsiye etmem, en az bullet strat olmalı bence.
 
@GERGE Yanıtınız için teşekkür ederim. Aslında araştırmacı ve detaycı biriyim ama gitarın indirimi ne kadar devam eder bilemediğimden ve vize haftasında olduğumdan sadece temel konular hakkında bir miktar araştırma yapabildim. Bu araştırmalarımda sizin de belirttiğiniz gibi gitar sıfır olsa dahi kullanım için ideal durumda olmayabileceğini okumuştum. İlk mesajımda bahsettiğim arkadaşımda ID Core V2 var. Başka bir amfi denememiş olsam da çok yönlü ve hoş bir amfi olduğunu düşündüm ve okudum. Ne var ki ilk etapta amfi harcaması yapmam olanak dışı olacak gibi görünüyor. İlk etapta ucuz bir çözüm bulabilirsem iyi olacak. Araştırmalarıma göre bunun için bilgisayara bağlanan ses kartları mevcutmuş. Şu anlık vaktim olmadığından o konunun üstüne eğilemiyorum maalesef. Tabi bir yandan körlemesine bir alışveriş yapıp verim alamamaktan endişe ediyorum. İlk etapta 500 lira gibi bir harcamayla idare edecek kadar verim alabileceğim bir çözüm mevcut mu acaba? İkinci el basit bir amfi alıp sonradan satmak ya da ses kartı veyahut benim bilmediğim bir şey kullanmak gibi.

Squier markası sevdiğim bir marka, belli modelleri güzel opsiyonlar sunuyor. Ancak Squier MM strat 3.dunya ulkeleri hedeflenerek yapilmis bir model, Fender'in kendi sitesinde adi bile gecmiyor. Avrupali veya Amerikali'larin duymadigi gormedigi bir model. Bu modeli tavsiye etmem, en az bullet strat olmalı bence.
Yanıt için teşekkürler. Söylediklerinizin neredeyse aynısını bu forumda bir yerlerde okumuştum. Bu noktada aklıma şu takıldı; bullet strat ile MM strat arasında ne gibi bir fark var? Arkadaşımdaki bullet strat rose denilen köprüye sahipken, MM strat sabit köprüye sahip. Yeni başlayanlar için sabit köprünün önerildiğini okudum. Bana da şu an için tremelo kullanırmışım gibi gelmiyor. Benim kısıtlı zamanda kısıtlı araştırmalarımla elde edebildiğim bilgi bu oldu.

Eğer MM strat ile Bullet Strat arasında kayda değer fark var ise arkadaşım Bullet Strat' ını 1000 liraya satacak. Kendisi 2. el olarak aldı ama aldığında jelatinleri üstündeydi. Neredeyse hiç kullanmadı, ondan çok ben kullandım diyebilirim. Bu durumda onun gitarını almak sıfır almaktan mantıklı mı acaba?
 
Sırf kulaklıkla çalacaksan 500TL'ye ses kartı alabilirsin, ama kulaklık istediğin tadı vermez. Referans monitör lazım. Şuraya bak:

 
@GERGE Bu başlığa bakmıştım ama hiç bilgim olmadığı bir konu olduğundan okumayı sonraya bırakmıştım. Önce gitarı alayım da sonrasını bir şekilde getiririm düşüncesindeyim şu anda. Kafamı kurcalayan tek şey 1200e sıfır MM strat mı almak daha mantıklı yoksa 1000e sıfır ayarında bullet strat mı düşüncesi.
 
Buraya not düşmüş olayım. 13 Kasım' da arkadaşın bullet stratı aldım. Bugün gitarı eve getirmeye giderken bir de 250 liraya fender mini deluxe aldım. Çok tatlı, minik bir maket gibi ama hiç müzik donanımı geçmişim olmamasına rağmen Blackstar id core sonrası çok kötü geldi maalesef.
IMG_20211115_233216.jpg

Tekrardan yardımcı olanlara teşekkürler 🙂
 
Geri
Üst