Yamaha dtx 402k vs alesis nitro mesh

Herkese merhaba, Davul çalmaya yeni başlayacağım bütçe olarak 3000 civarlarında bir davul almayı düşünüyorum baya bir araştırdım iki model arasında seçim yapmakta zorlanıyorum.
Alesis olan model için sesleri yamaha'ya göre kötü diyorlar fakat yamaha'nında kick pad'i yok bu çok önemli bir detaymıdır. hissiyatı çok etkiler mi ?

ben davulların linklerini aşağıda koyuyorum yardımcı olurmusunuz. Birde kronik sorunları varmıdır bu modellerin kullananlar bunları da yazarsa sevinirim.

ALESIS Nitro Mesh Kit File Derili 8-Parça Elektronik Davul Seti

Yamaha DTX402K Dijital Davul
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
Roland TD-1K modeli yukarıda yazdığım davullara göre daha mı iyidir? bu da bütçeme uygun fakat özellik açısından pek beğenmemiştim.
 
Yok giriş Roland'ları da yaramaz, mesh olan TD-9 ve üzeri iyidir. Bende TD-9v2 vardı bir sürü ekstra parçasıyla ama sattım. İkinci el temiz düşürürsen bence dandik giriş seviyesi şeyler yerine öyle birşey al ama tabi temiz bulmayı bırak bulmak dert, memlekette elektronik davul çalan kaç kişi var.... biraz ukala ya da elitist bir yorum olacak ama davul çalacaksan davul al, TD-1 veya yazdıkların oyuncak. Bütçe diyecen de ..... ucuz mal alacak kadar zengin değilim demişler... ben en baştan TD-9 aldım, en pahalısı değildi ama üst segmentin orta karar fiyatlı bir modeliydi - o sıra TD-30 vardı flagship. Bir kere pişman olmadım, üstelik ek parçalarla zenginleştirdim. Bugün de mesela alacak olsam TD-50 almam (alamam o fiyata) ama mesela TD-17 veya TD-25 hele de Zuhal bazı indirimler yapmışken kovalardım mutlaka.
 
Valla Yamaha DTX402 aldım inanın ki pişmanım, hemd e Do-Re müzikten aldım daha da pişmanım, daha davul geldi küçük çalışmalar sonucu ilk defa kick kullandım ben tek vuruş yapıyorum pedaldan çift vuruş sesi geliyordu. Müşteri hizmetlerini aradım ama ulaşmak ne mümkün, mail gönderdim yamaha türkiye ye cevap vermediler sonra do-re müzikle irtibata geçtim, ilgileneceğiz hemen dediler, 1 hafta sonra ne oldu diye mail attım cevap gelmedi, 4 gün sonra aradım ve mail gönderdiğin kişiye ulaştım daha mailinizi göremedim yoğunluktan dedi, sonrasında gönderdiğim 3 mail ve defalarca aramama rağmen telefona bile çıkmadılar, allahtan taksimdeki servisine ulaştım da oradaki arkadaşlar yardımcı oldular da pedalı değiştirdiler. Davulun yönetim cihazının ses çıkış kalitesi çok kötü ve tiz yok. trampetten gelen sesi duysanız bildiğiniz çamur. Ben cihazın çıkışını notebooka bağlıyorum, EZDrummer diye bir program var oradan sesleri düzenleyip öyle kulaklığa veriyorum. Yamahadan uzan durun. Roland canmış bunu anladım.
 
Geri
Üst