Güncel Tesviye Fiyatları

Herkese merhaba,

Geçen sene başladım gitara ikinci el grg150dx(emin değilim yazmıyor üstünde) aldım 600 tl ye. Fretler biraz sorun olmaya başladı ilk 6-7. fretlerde biraz oyulma 20'den sonrakilerdede çizgiler oluşmuş. Tesviyeye götürmeyi düşünüyorum ama fiyatları bilmediğim için sormak istedim. Geçmiş konulara bakıyorum her sene artmış güncel fiyat yok. Eğer bi gitar parası daha vereceksem düşünmüyorum. Bir iki sene daha idare eder yenisini alırım.
 
Kesinlikle bir gitar parası tutmaz ama ustaya göre fiyatlar değişir. Biri tüm fretleri takoz zımpara ile traşlayıp gitarı sana verirse 50 TL bile ister ama diğeri fretleri tek tek kontrol edip ne tür bir tesviyeye ihtiyacı var kontrol eder, ondan sonra tesviye sonrası taçlandırma ve cilalama işlerini yaparsa yani olması gereken herşeyi yaparsa 250 TL de ister. Yazdığım fiyatlar tümüyle hayal ürünüdür, gidip de falanca kişi 50 TL'ye yaptırmış deme yani :). Sorman lazım.
 
Fret buzz (cızlama-bızlama) gibi sorunlar yoksa tesviye istemez. İsterse de işin ağırlığına göre 250 liraya dek paranı alırlar. kendi adıma konuşayım, 50-60 liraya yaptığım da oldu, 150-200 liraya yaptığımda. Bir ikisinin sorunu fret erimesi değil, sap ayarı ihmal edilmişti. Fretlere dokunmadım bile.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #4
Teşekkür ederim cevaplar için.

@redbone Cızlama bazen oluyor bazen olmuyor o kısmı tam çözemedim. Sorun bend yaparken ilk perdelerde ve son perdelerde. İlk perdelerde güzel kaymıyor, son perdelerde ise tırtık hissi geliyor. Orta perdeler yağ gibi akıyor(Bu arada en çok kullandığım perdeler orta perdeler). Sap ayarında büyük ihtimal problem vardır çünkü kendim yaptım ayarını. Genel bir bakıma ihtiyacı var aslında ama masraf büyük olacaksa hiç o toplara girmeyeyim kafasındayım çünkü ucuz bir gitar olduğu için bir kaç sene daha idare etsin elime para geçince ve biraz daha öğrenince yenisini alırım diye düşünüyorum.
 
@Bose selamlar yeniden. İstanbul'da isen bir bakar sağlıklı bir tanı koyarım. En azından şu gerek bu gerek, şu kadar olur derim. Ama İstanbul dışında isen uzaktan bir şey yapamam. Gözle görmek kadar sağlıklı olmaz.
 
@Bose ve @mindflayer teşekkürler. Hatırı sayılır bir süredir evden çalışıyorum. İşlerimin bir ikisi de burada paylaştım. Evim Kartal'da. Asıl hedefim Kadıköy'de bir yer açmak. Düzgün bir yer bulsam buradan da ilan edeceğim dükkan adresimi. Yine de ulaşmak isterseniz özelden numaralarınızı yollayın, iletişime geçelim.
 
Geri
Üst