Jackson JS32 vs Cort EVL X4 (24 Saat İçinde Alacağım)

Merhaba,

2. konuyu açtığım için özür dilerim: Jackson JS32 1800 TL'ye Almak Mantıklı mı? (2000 TL Sınırım var) (önceki konum)

Çok önemli ve hassas bir olay benim için çünkü çocuğuma kadar kullanacağım hangisini alırsam.

1- Jackson JS32 Jackson JS32 Dinky DKA-M Akçaağaç Klavye Snow White Elektro Gitar
2- Cort EVL X4 Cort Evl-k4 Bks - n11.com

Limitim 2300 TL'ye kadar.

Rammstein'da duyduğunuz sert tonları ve Heavy, Power, Doom tarzları çalmayı seviyorum.

Sizden fikir bekliyorum çok kararsızım ve hemen karar vermem gerekiyor ikisi arasında.

Not: Marshall MG15CFR 15W amfi ve Zoom G5 Processor ile kullanılacak.
 
Son düzenleme:
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #2
Cort kağıt üzerinde çok daha iyi bir gitar. Ama her ikisi de bence "evladiyelik" olarak nitelendirilebilecek gitarlar değil. Bir yerden sonra illaki bir üst seviyeye geçmek isteyeceksiniz. Neden ikinci el düşünmediğinizi anlayamadım. İkinci elde aynı fiyata çok daha üst seviyedeki temiz gitarlar denk gelebilir halbuki...

Ekleme: Bir de o amfiyi ve prosesörü satıp ikisinin parasıyla daha iyi tek bir amfi almanızı öneriyorum.

Bu saatte yanıtladığın için öncelikle teşekkür ederim.

İkinci el düşünmüyorum özel sebeplerden ötürü.
2300 TL’ye kadar şu olsa daha iyi olur diyebileceğin bir gitar var mıdır? Yahut evl-k4 ile js32 arasında sen olsan hangisini seçerdin?
 
Jackson’ ın Japon üretimi dk serisi gitarlarını ikinci elde bulursan bu iki gitardan da çok daha iyidir. Ama illa sıfır alacağım diyorsan cort bana göre. Fakat ikisini de dene öyle al. Hangisi daha rahat gelecek sana değerlendir.
 
Floyd tip trem.den bu fiyat aralığında bence uzak dur, temiz bile kullanılsa kullanılan metal pek sağlam olmadığı için türlü sorunlar çıkıyor. Yeniletmek gerekse gitar parasına bu köprüler, istesende uzun yıllar kullanamazsın.

Evl K4'ü çok araştırdım ve yorumlar hep olumlu hatta neredeyse olumsuz yorum bulamadım. Ama şu anda yine kafam karışık Ibanez serisi RG350DXZ veya RG370DXZ ile Cort EVL K4 arasında kaldım
 


emg retro active ve floyd rose special

Biraz daha açar mısın mesela neden bunu tavsiye ettin? EVL K4'e göre +sı nedir? Kaldı ki fiyatları da çok yakın düşünebilirim. Ayrıca şu anda Ibanez RG370DXZ de oluştu kafamda. Sence 370DXZ mi K4 mü X300 mü?
 
Çocuk planları yakında sanırım .... bu seviye gitarlar 1-2 sene kullanılır sonra daha iyisine geçilir genelde. Evladiyelik bir şey değil kesinlikle.

Üniversiteden arkadaşımda 11 senedir hala taş gibi çalışan, sahnelere çıkardığımız bir Ibanez RG350DX var :) Ayrıca bu fiyat skalasında alabileceğim başka ne var diye bakınıyorum kafam çok karışıyor. Gitar alırken yaşanan heyecan işte bilirsiniz... Online olarak alacağım için yerinde test edemiyorum.
 
Evl K4'ü çok araştırdım ve yorumlar hep olumlu hatta neredeyse olumsuz yorum bulamadım. Ama şu anda yine kafam karışık Ibanez serisi RG350DXZ veya RG370DXZ ile Cort EVL K4 arasında kaldım

Kötü yorum zaten nadir biri oturup yazar, uzun soluklu tecrübesi olanlar daha bile nadir yazar.

2 hafta önce luthier'imdeydim dükkana girdiğimde bir Cort'la uğraşıyordu yanında sahibi (model bilmiyorum ama kabaca benziyordu senin opsiyona, floyd'lu falan..), Tel trem. kısmından içten ezmiş seleyi (genelde blokta olabilir bunlar, blok değişimi kolay ve ucuzdur). Yeni sele çok zor bulmak üretimide yoktur (sahibi yıllarca kullanmış) muhtemelen yeni komple trem. gerekecek diye konşuyorlardı...

20 küsür yıldır aynı gitarı çalıyorum sadece blok değiştirdim 2 sene önce, ama gitar japon ibanez. Komple bozuldu diyelim hala bugün üretilen bir parça olduğu için fiyat pahalı olsa bile bulmam kolay, ucuz gitarlarda bunların tasarımları birkaç senede bir sürekli yenileniyor mesela Cort pek bilmiyorum ama ibanez'e bak sonu yok son 20-30 yılda kullandıkları modellerin, üretilmeyenlerin hemen hepsi ama ucuz gitarlar için.

Bu köprüleri o fiyat aralığında o nedenle önermiyorum uzun soluklu düşünüyorsan. Birde araştırdınmı bilmiyorum bunlara tel takmak, ayar, entonasyon herkesin çekebileceği bir naz değil geleneksel köprülere kıyasla.
 
Biraz daha açar mısın mesela neden bunu tavsiye ettin? EVL K4'e göre +sı nedir? Kaldı ki fiyatları da çok yakın düşünebilirim. Ayrıca şu anda Ibanez RG370DXZ de oluştu kafamda. Sence 370DXZ mi K4 mü X300 mü?


birinde cort un kendi üretimi floyd var, diğerinde 4000-5000 liralık gitarlarda da kullanılan Floyd Rose Special (yine bir 1000 serisi veya orjinal kadar uzun ömürlü değildir ama cort un kendi üretiminden uzun ömürlü olacağı kesin)

ve üzerinde EMG RetroActive Hot70 Set var, aktif manyetik hz den pek aşşağı yanı kalacağını sanmıyorum. Son olarak görsel olarak daha modern albenisi daha çok olan bir gitar, benim kıstasım evl ve bu gitar arasındaki köprü ve görüntü farkı.
 
Jackson gitarın o modeli bolt on neck olduğu için ileride sorun çıkaracak. Bu bütçe ile sıfır gitar almanızı hiç tavsiye etmem. Girin ikinci el sitelerine inceleyin araştırın. Büyük bir şehirde yaşıyorsanız çok fazla seçeneğiniz olacak zaten. Yanınızda gitardan anlayan birisi olması çok daha iyi olur. Gidin inceleyin gözünüze kestirdiğiniz gitarı. Daha iyi sonuçlar alacaksınız. Son olarak İbanez, Cort gibi markaların alt segment ürünlerinden her daim uzak durmanızı tavsiye ederim.
 
Geri
Üst