Bend Yaparken Sesin Kesilmesi

Selamlar. İnce mi telinin 19. perdesinde bend yaptığımda ses önce çatlayıp sonra kesiliyor. Amfisiz akustik olarak denediğimde de durum aynı. freti kontrol ettiğimde bir sıkıntı göremedim. Sizce sorun ne? Bu arada gitar yaklaşık 10 yıllık dandik bir gitar ve yıllardır çalınmadan duruyor bir köşede. 3-5 defa yere düşmüşlüğü de var.
 
Korkmadan, tornavidayla (Les Paul kasa diye tune-o-matic bridge olduğunu varsayarak) yükseltebilirsiniz köprüyü. 1 tur döndürün, akortlayın bakın, duruma göre daha da yükseltin. Önce her ihtimale karşı sap ayarına bir bakın, sapı düze yakın bir konuma getirmek lazım. Tabii üst perdeleri çok etkilemez sap ayarı ama orayı yükselteyim derken diğer perdeleri de unutmamak lazım :) Genelde üst perdelere gittikçe yüksekliğin biraz daha artması beklenir diye biliyorum. Sap ayarı düzgünken olması gereken tablo bu.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
Evet tune-o-matic bridge. Aslında kullanmadığım bir gitar ama bu tür sap ayarı, tel yüksekliği ayarı, entonasyon ayarı vb. işleri öğrenmek için çekinmeden kurcalayabileceğim bir gitar. Tavsiyeler için teşekkürler.
 
Geri
Üst