Vox VT40X mi Katana 50 mi?

Les Paul bir gitar için hangisi daha iyi olur?
Evde kullanacağım ama apartmanda sadece bizim kaldığımız zamanlar oluyor o zamanlar yüksek seslerde çalacağım.

İlk fotoğraf Boss Katana 50 MKII
İkinci fotoğraf Vox VT40X
 

Dosyalar

  • Screenshot_20191124-023422_Chrome.jpg
    Screenshot_20191124-023422_Chrome.jpg
    445.4 KB · Gösterim: 257
  • Screenshot_20191124-023359_Chrome.jpg
    Screenshot_20191124-023359_Chrome.jpg
    451 KB · Gösterim: 253
2 yıl kadar kullanmış ve yakın zamanda fx loop bağlantısı olmadığı için satmış biri olarak Vox vt40x kesinlikle tavsiye edebileceğim bir amfi.

Tonları gerçekten tatmin edici derecede güzel. Preamp kısmında bir adet lamba içeriyor ve bunun ev kullanımında bile yansıması çok verimli. Vox'lara nedenini anlayamadığım şekilde fx loop bağlantısı eklemiyorlar. Sanırım 1 modeli hariç lambalılarda bile yok.

Efektleri de çok başarılı. Ayrıca vox tone room uygulaması ile tüm ayarlamalar daha kolay hale geliyor. 3 efekt artı amfiden oluşan bir zincir oluşturabiliyorsun.

30un üstünde çok başarılı vox amfi modellemesi içeriyor ve bunu lambalı preampı ile sunuyor. Ayrıca lambanın sıcaklığını almak için sesi hayvan gibi açmaya gerek yok çünkü lamba üzerindeki yapılandırma düşük ses seviyelerinde de lambanın ısınmasını sağlamak üzere tasarlanmış. Lambada bias için iki seçenek ve class a ve b diye iki farklı lamba seçeneği bulunuyor. Böylece sese abanmadan da lamba verimi alabiliyorsunuz.

Fx loop bağlantısı olsa satmayı asla aklıma getirmezdim.

Katanayı ise bizzat satın alıp kullanmadım ama yeni amfim için karar verme aşamasında inceledim özelliklerini falan. Tabi denedim de. Ve beni çeken aman aman bişey bulamadım. Sadece piyasada kendine yer edinmiş bir amfi gibi geldi bana. Eğer amfinin yanında farklı kombinasyonlar, efektler falan da beklentilerin arasındaysa katana da vox gibi maksimum 3 efekt kullandırıyor. Onu da bilgisayarın yoksa programını kullanamayacağın için sadece amfi üzerinden bir nebze kullanım çeşitliliği sağlıyor. Ama vox'u android ve ios ile de kullanabiliyorsun.

Bir de ton yelpazesi vox kadar çeşitli değil. Zaten beni katanada en hayal kırıklığına uğratan durum da bu. Elinde imkanın varken neden beni 6 adet kendi seçtiğin amfi modellemesine mahkum ediyorsun ki?

Ve bir Windows yada Mac pc'ye sahip değilsen elinde kuru bir amfin olacak. En azından benim gibi çeşitlilik ve varyasyonu da ön planda tutuyorsan katana aldığında bir süre sonra söylediklerimi hissedebilirsin. Çünkü efekt parametrelerinin hepsine amfi üzerinden ulaşamayacağın gibi düğmelerle uğraşmanın can sıkıcılığını da yaşayacaksın. Ha katana için pc dışında ios yada android için amatör yada paralı, boss firmasının üretmediği özel uygulamalar da var ama hiç tatmin edici değil. Uygulamanın altındaki yorumlar en azından böyle.

Yani bilgisayarsız olarak katana sadece bir amfi ve üzerinde bulunan potanslardan ibaret ve her parametreye amfi üzerinden ulaşılamıyor. Ve sadece normal ve daha parlak ton seçenekleri olan bossun seçtiği 6 adet amfi kanalı.

Ben eğer Fx loop ihtiyacın yoksa vox'u tavsiye ederim. Gerçi katana 50'de de yok fx loop zaten.

Bunun yanında fender mustang gt serisini denemeni tavsiye ederim. Vox'dan bir sonraki amfim ve çok memnunum.
 
Son düzenleme:
Geri
Üst