Jackson Performerlara uygun floyd rose (jt-500 yerine)

Berkay öncelikle eline sağlık süper anlatmışsın sabit başlıkta. Benim de bilmediğim bir çok şey varmış onları da senden öğrendik :)

Epey zamandır Epiphone LP custom alma gibi bir niyetim vardı. Si akortta entonasyon sorunları ve tellerin salınımı ile ilgili bazı sıkıtıntıları olacağını tahmin ediyorum. Sabit köprü olması bir avantaj olabilir ancak si akortla denemeden alıp hüsran olmak var işin sonunda.

Elimdeki nakitle PS4 e yatırım yapayım diyorum. Çünkü bu gitar Si akort düzenine çok rahat uyum sağlayabildi.

Öncelikle gitarda değiştirmek istediğim şey köprü sistemi. Şimdi üzerinde jackson marka bir lisanslı floydrose var. İlk etapta floyd rose sistemini yenilemek istiyorum. Ps4 e uyabilecek bir floydrose modeline ihtiyacım var.

http://www.thomann.de/gb/gotoh_floyd_rose_ge1996tb.htm (Gotoh)

http://www.thomann.de/gb/schaller_fr_tremolo_ii.htm (Schaller)

Bu iki model uygun olur mu acaba? Daha önce ps4 floydrose u değiştiren ve ya fikir verebilecek birileri var ise yardımcı olursa sevinirim.

Gitar hem iyi durumda hem de manyetikleri tamamen seymour duncan olacak. Gövde alder ve kusursuz bir işçiliği var. Ben de çok temiz baktım. 7-8 yıldır benim elimde olması da gitarı ekstra birşeyler yaparak daha uzun süre kullanmaya itiyor beni. O yüzden şimdilik LP Custom işi yattı.

Haa bir de tünelde ve ya kadıköyde floyd rose çeşitleri bulabileceğim bir yer biliyor musunuz?

Saygı sevgi
 
Schaller floyd rose'lar jt580 ler için "drop in" replacement diye geçer. Direk hiç bir sorunla karşılaşmadan takabilirsin ve kalite (akord tutma/stabilite) açısından orjinal floyd rose ile farkı yok. Bu aslında özel mesaj idi sanırım. :)
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
:) Bu model okeydir diyorsun yani.

Bu aleti hırs yaptım süper hale getirip evladiyelik kullanmayı planlıyorum. Schaller siparişi verelim bakalım.

Bu arada TC de bulabileceğimiz bir yer var mı ?
 
ekrem ustada schaller tremolo vardı sanırım bana toplam 300 ytl ye değiştirebilirim demişti ( benim rr de eski bir schaller jt 590 var ) ama gerek görmedik değiştirmek için ben de emg taktırdım stock manyetiklerin yerine :)
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #7
Dışarıdan çok daha ucuz fiyata getirebiliyoruz Schaller. Ama o zaman da sorun yuvaya oturup oturmayacağı konusu işte.

Çıkma falan sağlam birşey bulabilirsek o da iş görür.
 
SiLeNoZ demiş ki:
Dışarıdan çok daha ucuz fiyata getirebiliyoruz Schaller. Ama o zaman da sorun yuvaya oturup oturmayacağı konusu işte.

Çıkma falan sağlam birşey bulabilirsek o da iş görür.

merhaba..

belki burası yeri değil ama getirtirken hiç bir sorun yaşamıyosun değilmi?yani yok ulaşımdı gümrüktü vesaire....
 
@SiLeNoZ

Elimdeki PS6T'nın köprüsünü değiştirdim ben (resimlerinin forumda bi yerlerde olması lazım), senin elindeki gitarın kelly olanı, ama köprü olarak aynılar, o verdiğin linkteki gotoh'un krom olanını taktım... Köprüyü gövdeye bağlayan vidaların konumuyla oynamam gerekmedi, ama kopru boşluğunu arkaya dogru genişletmemiz gerekti birazcık... Ha benim için sorun değil dersen, küpleri sıkıştırdığın vidaları luthierlerde bulabilecegin daha kısa vidalarla değiştirmeyi deneyebilirsin... Üzerinde gelen vidalar baya uzun çünkü, biraz kısaltılabilir, belki o zaman ağaca girmeden bu işi halledebilirsin... Köprü gayet süper bi köprü, performansından gayet memnunum ben... :)

Daha önce de köprüsü değiştirilmiş bir ps4 üm oldu :D onun değişim işlemini ben yaptırmamıştım, aldğımda öyleydi, o yüzden bilemiyorum nası yapıldı...
http://www.guitarpartsdepot.com/product.cgi?group=3241&product=3249
bu vardı o gitarın üzerinde de, dediğim gibi nasıl yapıldı bilemiyorum ama onla da bir sorun yaşamadık biz :)

Performerlar gayet süper gitarlar, ama hardware dagılıyor bir süre sonra, ne de olsa eski gitarlar, gerekli düzenleme yapılarak, dehşet-ül vahşet sonuçlar alınabiliyor... Kelly'de seymour duncanlar var, ps4 te de emg set vardı... Her türlü gayet iyi sonuçlar almıştım ben :)

Kolay gelsin...
 
Flareos çok sağol yazdıkların için.

O küpleri sıkıştıran vidalar tamamen ayrılabiliyor heralde saddle'lardan? Daha önce tamamen çıkarmayı denemedim ama onları biraz kısaltıp halledebiliriz sorun değil o kısmı. Tek sorun bu köprü chrome ama gitarın bütün aksamlar siyah :) Biraz tuhaf olabilir.

Bu arada japonyada üretilen (altını çizerek söylüyorum:) ) Jackson performer ve pro serileri gerçekten şu an piyasadaki çoğu gitardan çok daha üstün. Ve tıpkı dediğin gibi zamanla hardware sorunu yaşatsa da kesinlikle çok verimli aletler. Modifiye etmek için cort lardan çok daha uygun aletler.

On Air yurtdışından alışveriş yaparken gümrük ve ya teslimat sorunu hiç yaşamıyorum. Nakliye şirketi var akrabamın onlar getiriyorlar Almanya'dan

Saygı Sevgi
 
Abi vida işte, yeterince gevşetirsen eline geliyor zaten direk :) ama orjinal vidaları kesme derim, dişleri çok farklı olmasa gerek, luthierleri dolaş, daha kısalarını bulabilirsin...

Ben krom yaptım komple gitarı ya, tek knob, üst eşik ve tunerlar da krom oldu, aradım ama manyetik çerçevesi ve o switch'in üst parçasını bulamadım... Amerikadan getiriyorsan hiç sorun yok, bu tip şeyler orda çok ucuz biliyosun... belki üst eşik uğraştırabilir, benim elimdekini takmak için biraz işlem yapmak gerekti... ama imkan varsa yap derim :) benim gitarım bi de düz siyah (çok metalciyimdir) , seninkinde çok daha güzel olacaktır :) cıvıl cıvıl olur hastasıyım :D
 
NFF sağol ama ben istanbuldayım.

Bir değişiklik oldu bugünden itibaren. SL1 deki orjinal floyd rose u söküp PS4 e taktım. Çünkü PS4 asıl kullandığım gitar. SL1 e de eski floyd rose u sap atmasın diye takıp üzerine telleri taktım.

Şimdi PS4 e değil de SL1 e bir floydrose gerekiyor :)
 
Bu arada parçalar da satılıyor orada farkındaysan. Bir de şu anda stokta full köprü göstermiyor sadece altın var gördüğüm kadarı ile speedloader haricinde. Onlar da 30 küsür dolar daha pahalı biliyorsundur.

B ;)
 
Mehmet abi bir dahaki sefere florida civarında denk gelebiliriz heralde :)

Bakıyorum şimdi verdiğin linklere. SL1 yakışacak bir floyd alacaz elbet...

Bu arada warmoth da 170 dolar ve siyah OFR buldum. Ama bu USA dan kargoyla mal getirme olayında falan çok bilgisiziım.

Orijinal Floyd Rose sanırım alman üretimi bir şey. Eğer Almanya'da falan bulabilirsek kargo gümrük vs derdi olmadan alabilirim ordan.
 
Dediğin gibi ilk önce Florida sonra da Madagaskar! 8O

Valla alamancılık yok bende bilemiyorum cidden oradan mı veya başka bir yerden mi. İmzama bak gel ;) , The Umut'un başı dolu bayağı bu aralar ama hani acaip bir aciliyetin yoksa en rahatı en bankosu odur. Hiç olmadı sektirme operasyonu hakkında bilgi geçeriz sana. Yollatmak o kadar da zor değil yani.

B
 
Valla güzelim SL1 in üzerinde Jackson floydrose ve 3 tane tel takılı duruyor :) Aciliyeti anlayın artık. Sap atmasın diye monte ettim tuttuğu kadarıyla. Geçen her an gitarın kemençeye dönmesine sebep olabilir :)

Gerçi PS4 e taktığım orjinal FR'un da vidaları biraz uzun geldi. Tornacıya gitmek lazım ama korkuyorum zarar vermesin diye :) Kilitlendim kaldım napacaz ?

The Umut'a selam edecez sanırım.
 
Mehmet abi gerek kalmadı ya. Şansa sahibinden.com da Professional Jackson serisi bir gitardan çıkma floyd rose buldum. Hem de çok ucuza. Taaa tuzlaya gittim aldım geldim. Hatta taktım. Fıstık gibi oldu :)
 
Schaller'ında Orijinal FR'unda ölçüleri mevcut.Bir kumpas edinirsen,bu kumpas yardımıyla elindeki FR'un ölçülerini alarak,Schaller ve Original FR'un ölçülerini karşılaşırırsan kesin bir bilgiye sahip olabilirsin.

Ayrıca satıldımı bilmiyorum ama bu forumda "anatolia999" nickli arkadaşta tam takım bir Schaller mevcut idi.
 
Geri
Üst