yardım..BOŞ TEL GÜRÜLTÜSÜ(REZONANS)

Merhabalar öncelikle. Forumda yeniyim.
Gitar çalmaya bir hevesle başladım ve yaklaşık 3 ay önce 2. el cort x11 elektrik gitar aldım.
Alırken müzik marketlere götürüp herhangi bir sıkıntısı var mı diye test ettirdim (bulunduğum ilde luthier yok).Herhangi bir sorunu yok dediler.
Tablar üzerinden öğrenmeye ve çalmaya çalışıyorum, akort yaparken alt mi telimi birkaç kez kırdığım için 2-3 defa yeni tel aldım .

internet üzerinden video izleyerek SAP AYARI-AKORT AYARI-FLOYTROSE AYARI-TEL YÜKSEKLİĞİ-MANYETİK YÜKSEKLİĞİ nasıl yapılır öğrendim.

Entenasyon ayarını yapmak için tunerim yok.
-
Yukarıda kalın yazdığım tüm ayarları yaptım ve manyetikleri biraz alçalttım
-Floytrose arka kapağına ve yayların arasına sünger sıkıştırdım ancak sorunum devam ediyor.

Sorunum şu :Gitarın özellikle alt e telinin 7-9-12 ve sağa doğru diğer tellerine vurduğumda ve hemen susturduğumda diğer tellerden gelen bir harmonik ses var ve sanırım rezonans kaynaklı oluyor.
gitarımda 0.9 ucuz fiyatlı tel takılı .

Bu harmonik sesi yok etmek için forumda fretwrap kullan diyen olmuş. ancak ben çaldığım parçalarda sustainli boş tel sesi de istiyorum ve fretwrap bunu engelliyor.

-Entenasyon ayarını yaptırsam
-0.11 tel taksam

Sorunum çözülür mü ?

Şimdiden cevap veren herkese çok teşekkür ediyorum.

Sesin youtube linki:

 
Entonasyon ayarıyla öyle bir amaca ulaşamazsınız. Yapmanız gereken şey, çaldığınız da sağ eliniz ile diğer telleri susturmak. Başlangıçta hafif bir zorluk yaşayabilirsiniz ama zaten öğrenmeniz gereken bir şey olduğu için araştırıp, öğrenmeye gayret edin.
 
Tamamen normal, her gitarda olan bir şey bu. Diğer telleri susturmayı öğrenmen gerekiyor.

Engelleyen bir pedal yok ama olsa bile kullanmamalısın. Çalışmaya devam. Daha 3 aydır çalıyormuşsun, 3 ay hiçbir şey.
 
Duyulan şey boş tel gürültüsü değil. Aynı notayı duyuyoruz. Bana pek doğal gelmedi açıkçası. Tuhaf bir çınlama var. Bir luthier görse iyi olabilir.
Not: Türkçe'de tel "kırılmaz" arkadaşlar; tel "kopar". "Tel kırılması" terimi, basbayağı kötü çeviridir.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #6
Duyulan şey boş tel gürültüsü değil. Aynı notayı duyuyoruz. Bana pek doğal gelmedi açıkçası. Tuhaf bir çınlama var. Bir luthier görse iyi olabilir.
Not: Türkçe'de tel "kırılmaz" arkadaşlar; tel "kopar". "Tel kırılması" terimi, basbayağı kötü çeviridir.
Teşekkürler. Dediğim gibi bir luthier fırsatım yok. Tel kopması için ayrı teşekkür ederim.

Diğer titreyen telleri susturunca ses kesiliyor.
 
Aynı şekilde benim de başıma gelmişti. Yayları söküp içlerine yoğun bir madde sokarsanız düzelecektir.

3 tane yay var yayların arasına kalın araba süngeri koydum ve son olarak kapakla yayların arasına da aynı işlemi yaptım.kapağı kapatırken zorlandım da . 0-11 dadario tel taktım yine de aynısı devam ediyor. Hatta 0-11 taktıktan sonra daha belirgin oldu.
 
mdr'in dedigi gibi yaylari sokup ic kisimlarina da sunger gibi bir madde soktuktan sonra tekrar takin. Bir de bu sekilde deneyin.

Yayın içine yaptım . Swich be ton tuşunun olduğu kapağın içine yaptım , jack giriş kapağının içine yaptım , son olarak manyetik yuvalarını söküp manyetiklerin altına kadar yaptım dediğimiz sünger olayını , ama sorun devam ediyor.

Üst eşiği değiştiricem . 1. Fret tele çok yakın (sap tam düz) Ve tel yükseklik ayarını yapmama rağmen sanırım 0-11 dadario telden dolayı fingerstyle da cızlama yapıyor. Gitarın orjinal teli 0-10 dadario.

Üstten bakıldığında Fretlerin bağzılarının altında derin olmayan çatlaklar gördüm etkisi var mı nasıl tamir edilir bilmiyorum . Önceden bu sorun yokken de vardı bu bahsettiğim.

Yorumlar için teşekkürler. Cevaplarınızı bekliyorum.
 
Geri
Üst