Turkrock en kötü kargo şirketini seçiyor [ANKETLİ]

En kötü kargo şirketi

  • Aras Kargo

    Oylar: 32 26.0%
  • Yurtiçi Kargo

    Oylar: 17 13.8%
  • PTT Kargo

    Oylar: 7 5.7%
  • MNG Kargo

    Oylar: 16 13.0%
  • Sürat Kargo

    Oylar: 50 40.7%
  • UPS

    Oylar: 1 0.8%
  • DHL

    Oylar: 0 0.0%

  • Toplam oy veren
    123
Sürat'te çok sorun yaşamıştım. Şikayetvar'da şikayet etmiştim hatta. 6 ay sonra bir temsilci aradı. Neden vs. baya sohbet ettik. Kendimizi geliştireceğiz dedi.
Yurtiçi'ni severim. Bizim buradaki çalışanları çok nazik ve kibar.
Aras da çalışanları öyle.
MNG de fena değil.
UPS kargoyu alım için çağırdım. 2 haftada geldiler sağ olsunlar.
PTT Kargo: Yurt dışından gelecek kargo için dağıtıma çıkması gereken gün çıkmadı, kuryeye dağıtım merkezi üzerinden ulaşıp ağlayınca getirdi 😅. Aynı ilden aynı ile ortalama 3-4 günde bana geliyor.
Hepsijet berbat. Sokakta beslediğim köpeklere mama aldım, yolda patlamış, bantlayıp teslim etmişler.
DHL'i beğeniyorum. 2 sene oldu kullanalı, şahaneydi.
Aramex: Kargonuzu teslime çıkartır, ama teslim etmez. Ertesi gün bir bakarsanız kargo Yurtiçi Kargo'ya verilmiş.
Kolay Gelsin: Amazon.com.tr ve N11'de bazı satıcılar anlaşmalı. Amazon.com.tr'de satıcı Amazon ise onlar getiriyor(50₺ üzeri siparişlerinizde Prime üyeliğiniz varsa AGT getiriyor). DHL bile bu kadar iyi değil. Kuryenin nerede olduğunu anlık görebiliyorsunuz, komşuma teslim edilsin seçeneği var, ben ne zaman istersem gel seçeneği var. Bir de gelmeden 1 saat önce evde misiniz diye telesekreter onay alıp tahmini süre söylüyor.
AGT: 2-3 kez denedim. Teslimatta sorun olmadı, ancak siteleri bir tık iyi olursa daha iyi olur.
 
Farklı bölgelerde farklı sonuçlar çıkıyor. Örneğin Yurtiçi ile çok sorun yaşadıktan sonra taşındığım yeni yerde en iyisi Yurtiçi çıktı. Benzer şekilde Aras ile hiç sorun yaşamıyorken şu an ben oyumu Aras'a verdim. O derece burnumuzdan getiriyorlar. MNG ortalama düzeyde, biraz yamuk çalışıyorlar ama çalışıyorlar. Sürat ile bir iki kez muhatap oldum sanırım, biri iyi biri kötüydü. UPS'de sorun yaşamadım. PTT kargo zaten malum, fazla söze gerek yok. Konu 2019 yılında açılmış, ilerleyen yıllarda acaba (10 yıl sonra diyelim) Sürat Kargo bu anketi görecek :)
 
Bölgeden bölgeye göre değişiyor sanırım ama bugüne kadar hep PTT kargo kullandım. Lambalı amfi, gitar, ev eşyası, elektronik vs. çok gönderip aldım. En ufak bir sorun yaşamadım. Üstelik çoğu zaman max. 2 güne adrese teslim ediliyordu kargolar.
 
Sürat hariç "Ne olursan ol yine gel!" Kargonun Sürat'e teslim edildiğini görünce cidden karalar bağlıyorum, duygusal çöküntü yaşıyorum. 1 seneden biraz fazla oldu, şubeye kargo almaya gittiğimde (tabii ki teslim falan yok, şube içinde de 30 dakika aradılar zaten kocaman pakedi) "Yeniden yapılanıyoruz, çok daha iyi olacağız." falan demişlerdi. Olamadılar.
 
Kargo konusunda pek sorun yaşamadım ama kurumsallık açısından sürat kargo çok gerideydi. Pandemi nedeniyle bir ara yoğunluk var deniyordu ama pandemi don hızıyla devam etmesine rağmen kargolar 1 günde geliyor. Çünkü şu 1-2 ay içinde ben baya coştum hammermüzik, zuhal, gitarparça falan 😄
 
Son düzenleme:
Sürat hariç "Ne olursan ol yine gel!" Kargonun Sürat'e teslim edildiğini görünce cidden karalar bağlıyorum, duygusal çöküntü yaşıyorum. 1 seneden biraz fazla oldu, şubeye kargo almaya gittiğimde (tabii ki teslim falan yok, şube içinde de 30 dakika aradılar zaten kocaman pakedi) "Yeniden yapılanıyoruz, çok daha iyi olacağız." falan demişlerdi. Olamadılar.
Ucuz diye mi nedir en çok alışveriş yaptığım (pandemi döneminde) hepsiburada maalesef Sürat kargo ile çalışıyor ve her sipariş verdiğimde karnıma ağrı giriyor acaba kaç haftada ve ne durumda elime ulaşacak diye. Son zamanlarda bir gıdım iyileşme var gibi ama uzun süre çok çile çektirdi.

Bir de yazıldı mı bilmiyorum Yurtiçi'nin hiç dağıtıma çıkmadan yaya bir elemanın kapıya geldik bulamadık diye kağıt koyup kaçması hikayesi var meşhurdur. Pandemi sürecinde yakaladım lavuğu, evelek güvelek yaptı. Araç geldi de yoktunuz şimdi ben kağıdı ayrı getirdim filan dedi... xx lan 72 saattir evde camdan yolunu gözlüyorum kargonun yalan söyleme filan diye hafif tartıştık ama adam gariban, Şube sorumlusu kimse onun şerefsizliği, ya aracı eksik ya personeli salla gitsin demiş. Her Yurtiçi böyle değil çünkü.
 
İki üç yıldır alışveriş sitelerinde en güvendiklerim arasında hepsiburada vardı. Müşteri hizmetleri ve hepsijet kargoları uzun zamandır çok itinalı çalışıyordu. Geçen hafta Pazartesi hepsijet kargoya verilen kedi maması siparişim 8 gündür hepsijetin elinde bekledi. Evde mama bitti gelen giden yok. Bir haftadır dağıtımda gözüküyor. Hepsijet bile cozurttu.
 
Geçen hafta internetten alışveriş yaptım ve 4 farklı kargo şirketiyle bunlar;
1-Hepsijet: Ertesi gün geldi yeterince hızlı ve güvenli geldi kod istedi söyleyince verdi.
2-Aras: İstanbul'dan Ankara'ya ertesi gün getirdiler bence iyiydi aynı kod işlemleri bunda da oldu.
3-PTT Kargo: Aslında ilk başta görünce korkuştum şimdi uğraştıracaklar diye ama getirdiler 3 günün sonunda. Yanlış hatırlamıyorsam Antalya'dan geldi kargo.
4-MNG: Vee MNG Kargo 16 Eylül'de İstanbul'dan kargoya verilen paket dün elime ulaştı ve adam kargoyu fırlatıp geri gitti acelesi falan da yoktu 3 basamak aşağıdan isminiz bu mu diye sorup kargoyu atıp gitti. Aşağıda da arkadaşıyla sigara içip öyle yola devam ettiler.

Benim sıralamam Hepsijet>Aras>PTT>MNG
 
MNG kargo 120x40x20 boyutlarında bir hardcase'i kaybettiğini söyledi. Peşine düşüp tazmin isteyince bir hafta sonra aaaa bulduk aktarma merkezindeymiş dediler. Büyük ihtimalle hoşuna giden mallarda şanslarını deniyorlar. Neredeyse insan boyutunda bir kargoyu kaybetmek, istemediğiniz sürece mümkün olmasa gerek.

Yurtiçi kargo ile 5 kuruş büyüklüğünde ama ikamesi olmadığı için göndermek durumunda kaldığım bir parça için 30 lira aldı.

PTT kargo ile şimdiye kadar zerre sorun yaşamdım ve en çok buradan gelmiştir kargolarım.

*Aras kargo her taşıdığını fırlatırsa ekteki gibi neşeli olaylar yaşanıyor, hangi hırsla fırlattıysa artık o tetik mekanizması nasıl çalıştı acaba?
 
Kargo şubesine göre oldukça değişiklik gösteriyor. Evimin bulunduğu semtte (Bomonti) Aras Kargo'dan her zaman çok memnun kaldım. Her gönderim sabahları tık diye kapıma geldi. Aynı bölgeye bakan Yurtiçi kargoda ise sürekli sorun yaşadım. araları 1 km olan şubeler arası gitti geldi kargolarım sürekli olarak. Ha bir de aktarma merkezine gönderip oradan tekrar yeni şubeye gönderdiler falan.

Buna rağmen iş yerimin olduğu (Taksim ve Levent) Yurtiçi şubeleri de bebeğim oldular.
 
Geri
Üst