Kilitli burgu

Aliexpressten baktım fiyatları gayet ucuz ama gümrük vergisi beni korkutuyor. 3 liralık ürüne 20 lira gümrük vergisi almışlar. Öyle okudum bir yerde. Beklemesine beklerim ama 60 liralık şeye 360 lira da ödemek istemiyorum. Var mıdır başka site veya bir yer(bursada yaşıyorum ama istanbuldan yada başka bir yerden kargoyla alabilirim). Yardımcı olursanız çok sevinirim
 
60 Liralik urune 360 Lira vergi odemezsin.1 centlik bir urun bile alsan 20 kusur lira minimum odemen gereken fix gumruk vergisi.+%20 KDV aliniyor.
Yani 60 TL icin odeyecegin verigi, 20TL + 12TL = 32TL
600 TL icin odeyecegin vergi 20TL + 120TL = 140TL

Uzun lafin kisasi artik 1TL ye Cin'den mal almanin bir avntaji yok cunku 20 TL gumruk vergisi var.
 
valla ben 2-3 bilemedin 4 ayda bir bişeyler alırım aliexpressden, gitar pedalıdır gitar parçasıdır vs. bu vergi olayı geldikten sonra 3 alışverişim oldu. Hepsinide aşşağıdaki yazdığım yöntem ile aldım.

en son şu kilitli burguyu aldım, US $29.8 |Spor ve Eğlence'ten Gitar Parça ve Aksesuarı'de GUYKER krom gitar kilitleme tuner elektro gitar makine kafaları tuner kilit gümüş gitar Tuning kazıklar (ambalaj) AliExpress'da

şunun 7 li olanını, 11/11 indirimi ile 31,5 dolara düşmüştü, 5 dolar da indirim kuponu ile (2$ mağazanın 3$ aliexpress in) 25,5$ ödedim. Siparişi verdikten sonra satıcıya mesaj atıp üzerine 9-10 dolar etiketi yapıştırabilirmisiniz diyorum 25$ ve üstü rakamlı şeyler için, 10-15 dolar arasınada 5$ yapabilirmisiniz diyorum, her seferinde de üzerine yazılan fiyatı esas alıyor gümrükçüler. (Guitar parts diye giriyor gümrüğe)

9,22 tl vergi çıkmış bu burgulara, 8,7 tlde gümrüğe sunma ücreti vs 18 lira masraf çıktı extra, he olduda gümrükçü bu daha pahalıdır derse benden belge isterseler kredi kartı extrem, sipariş ekranı görüntülerim ve ürünün linki mevcut, ederinden fazla vergi ödeme gibi bir şansın yok. Satıcı öyle yazmış asıl ederi budur dersin 25-30 lira fazla verirsin, he ben niye bu yola başvuruyorum, daha az ödemek için ve hükümete daha az para yedirip artan parayla hiçyoktan 1 takım gitar teli parası çıkarmak için vs. Dolarla maaş almıyorum malesef.

Etikmi değilmi orasını 1$ lık ürüne bile bu gümrük vergisini ve işlemlerini mübah gören hükümete sormak lazım. (aka Damat Vergisi)
 
Geri
Üst