İkinci preamp seçimi Yardım.

Merhaba herkese öncelikle,
Durumum şu ki, hem cleanleri hemde drive tonları çok yeterli bir sistem kurmak istiyorum. Tabi aynı zamanda pratik. Nux Cerberus sahibiyim. Ve Mooer 006 Fender tip preamp var.

Bilgi sahibi olmayanlar için Not: Cerberus iki analog drive ve çeşitli dijital efektler ile birlikte cab sim. barındırır (IR), preamp yoktur. Efektlerden önce, drivelardan sonra araya preamp koymaya izin verir. Yani FX loop olmasa da preamp pedalında, FX loop olmuş oluyor. Dolayısıyla preamp pedalında cab sim. olmamalı yada kapatılabilir olmalı.

Bende mooer pedalı araya bağlıyorum (Mooer'in cab similasyonunu kapatarak) ve cleanlerden memnunum fakat, drive a geçeceğim zaman Mooer'i kapatıp başka bir preamp pedalını devreye sokmak istiyorum. İşte aradığım pedal da bu. Mooer'in diğer serileri yada AMT'ler ilgimi çekiyor. Gitarım Ibanez Rg652 serisi, her tarza gitmekte kararlıyım 😄 Tavsiyelerinizi bekliyorum üstadlar.
Teşekkürler.
 
Selamlar, kendim evde çift lambalı 3 kanallı bir preamp kullanmama rağmen geçenlerde bir arkadaşımın tavsiyesi üzerine Joyo American Sound edindim. Asıl sebebi humbuckerlı bir gitar kullandığım için parlak soundlar bazı direkt sistem ve stüdyo tipi amfilerde sorun yaratabiliyor maalesef. Joyo Fender 57 simulasyonu diye biliyorum.

Benim amacım kimi zaman amfi input kimi zaman PA için yedek nitelikte ya da clean tonu toplaması için bir pedal almaktı şu ana kadar denemelerim;

  • Preamp + American Sound + EHX .22 Caliber Power + Blackstar 1x12 Celestion
  • American Sound + EHX .22 Caliber Power + Blackstar 1x12 Celestion
başarılı oldu. Ayrıca preamp değil, simülasyon fakat temiz tondan ziyade gerçek bir amfi var gibi pedalboardla süper anlaştı. Bazen reverbü kökleyip gerçek bir amfi ambiansına kapılmıyorum değil fakat sistemde bulunan preampı göz ardı etmemek gerek.

Mikser için denemedim, aslında şimdilik çokta ihtiyaç yok gibi. Bu arada bir arkadaşımda Nux Cerberus aldı bizimde şüphemiz bir süredir temiz ton olayıydı fakat daha deneyemedi kısa zamanda hem tek başına hemde American Sound ile de test edeceğiz. Şu ana kadar gözlemim oldukça olumlu yönde, fiyatı da iyi tavsiye edebilirim.

Mooer'in preamplarının tek düze olduğunu duydum sadece clean başka bir şey beklemeyin diyorlardı ne derece doğrudur bilemem, fiyatları da çok ucuz değil, iyice araştırın bence.

AMT'lerde kullanılan clean bütün pedallarda aynı eğer çift kanallı olanlardan bahsediyorsanız, karakteristik olanlar nedir ne değildir denemedim bilmiyorum, ama kötü olacağını da tahmin etmiyorum bir ara bende baya göz atmıştım.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
Çok teşekkür ederim @Berkay Aşar
Dediğiniz gibi bir joyo American sound deneyeceğim, bana da daha önce biri söylemişti. Şunu merak ediyorum, benim planım 2 preamp kullanmak sistemde, biri clean için biri drive icin. Cleande Mooer suanda hazırda var, drive a geçeceğim zaman Mooer'i kapatıp diğerini acicam ama, AMT ler bypass oluyor mu onu bilmiyorum, bilen varsa eğer...
 
Geri
Üst