Jeff Hardy Giriş Müziği gitar tonu hk.

Bu şarkıdaki distortionlı gitarların tonunun hangi amfiden çıkmış olabileceğini araştırıyorum. Distortion'ın ilk başladığı yerde bana sanki fazla yüksek olmayan gainli v eqlanmış bir mesa boogie gibi geldi. Bir de tonda bir efekt var ama daha tam çözebilmiş değilim, chorus mu flanger mı ? Kayıtta da birşeyler yapmışlar sanki, tahmin edebilecek var mı ?
 
Dist. pedal, chorus (veya flange) ve sonra amfi olabilir. Prosesörden amfi inputa gittiyse chorus bayağı deli ayarlanabiliyor o nedenle mod. fx'ten emin olamadım.
 
Şu sesin çok derinden gelme işine ne diyorsunuz ? Delay diyecem sanki ama değil, tünelden geliyormuş gibi ses sanki.

Malum ritm gitar tonundan bahsediyorsak; kısa zamanlı reverb (yarım saniyeye kadar decay'i olan ve tona karıştırılma derecesi yüksek değerde, daha roomy sound için), ya da chorus (düşük rate), ya da çoklu çalım (duplicate ile birkaç ms geç gelecek şekilde de olabilir) bunların hepsi sesi daha derin şekilde verir, netliği bozar. Dolgun bi sound yaratır, doğru kullanımla. Hoş ben buradaki tonu fazla işlenmiş buldum ama güzel. Bu arada çok çok çok kısa zamanlı delay'i doğru ayarlarla kullanarak da benzer tat elde edilebilir. Delay, Reverb, Chorus , Flanger vs. hepsi zaman bazlı efektler zaten.

Room mikrofonu ne kadar işin içine girerse buradaki sound o kadar açığa çıkıyor ama efektlendirmeyle bu tada ulaşmak için ben en başta yazdığımı kullanırdım. 0.30-0.50 saniye arası decay, düşük pre-delay (2ms civarı olabilir) ve yüzde 40-50 mix derecesi iyi olabilir belki.
 
Geri
Üst