Ergen grubun ilerlemesi gereken yol :D

15-16 yaşlarında 4 kişilik bi grubuz ortaokulda tanıştık ve müziğe haberimiz olmadan hep beraber başladık ve şuanda aktif bir grubuz beraber stüdyoya gidiyoruz eğleniyoruz vb.
Hepimiz enstrümanıyla ortalama 2 yıldır tanışık ve evden,internetten,ordan burdan duyduğumuz bilgilerle müziğimizi yapmaktayız.
Türk rock tarzı çalıyoruz çok sert değil.Çok zengin ailelerin çocukları değiliz okul harçlıklarımızdan arttırdıklarımızla elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz
Nasıl bir yolda ilerlememiz gerektiği hakkında hiçbir fikrimiz yok bize bi yol gösterseniz,ne yapmalıyız nelerle uğraşmalıyız vb.
 
Mümkün olduğunca birlikte çalarken kayıt alıp sonra birlikte değerlendirmeniz faydalı olacaktır. Profesyonel olması şart değil telefon, tablet ne varsa. Kendinizi kandırmadan hataların üzerine gidip elinizden gelenin en iyisini yapmaya çalışın derim. Motivasyonunuzu yüksek tutup sevdiğiniz şekilde devam ederseniz mutlaka gelişme sağlayacaksınız zaten.
 
Enstrümanlar birer araç kafalarınız uyuyorsa ve bundan zevk alıyorsanız bir zamandan sonra müzik kendi kendine oluşuyor zaten. Geri kalan ekipman kısmı zaten yıllar içerisinde elinizde olacak. Sadece birbirinizin hatalarını kapatıp daha mükemmelleşmeye bakın.Buda bol bol çalıp çaldıklarınız üzerinden hatalarınızı tespit etmekten geçiyor.
 
Merhaba,
İşte yaşlının teki çıktı yine bilindik klişeleri tekrarladı diyebilirsiniz belki ama;
Derslerinizi aksatmayınız, sorumluluklarınızı unutmayınız, müziği bırakmayınız ve hepsinden önemlisi eğlenmeye devam ediniz.
Esenlikler dilerim.
 
Benim naçizane tavsiyem asla metronom olmadan çalışmamanız. Yeniliğe açık olun sürekli aynı şeyleri çalışırsanız üretkenliğiniz azalır, yalnızca kas hafızanız kuvvetlenir ve sürekli aynı şeyleri tekrarlarken bulursunuz kendinizi. Tab yerine nota okumayı da öğrenin. Soundunuz kötüyse bunun tek suçlusu siz değilsiniz, kafanızdaki müziğe uygun ekipmanlara sahip olmaya çalışın. Çok para harcamaktan bahsetmiyorum, minimal bir şekilde doğru ekipmanları elde etmeye çalışın. İşlevselliğe odaklanın markaya ya da modele değil. Paranızı da asla ihtiyacınız olmayan bir şeye harcamayın.
 
Geri
Üst