Birçok Müzik Türünü Sevmek ve Gitar Edinmek

İy günler sevgili forum üyeleri.
Hepimiz müzik dinliyoruz hatta müzikle yaşıyoruz. Kimisi Rock müzik severken kimisi daha Soft tarzları tercih eder. Ama ben ise tek bir türe bağlı kalamayıp Türk Pop müziğinden tutun Djent' e kadar her türlü müzik tarzını seviyorum. Haliyle bir amatör gitarist olarak dinlediğim grupların tonuna yakınlaşmayı çok isterim. Örnek verecek olursak: En sevdiğim metalcove gruplarından biri Architects grubudur. Elimde. EMG 81-85 bulunan bir Charvel marka gitarım var. Drop B akort düzeninde kullanıyorum. Gerekirse pitch switcher ile ayarlıyorum. Bu gitardan çok memnunum. İstediğim sert tonları alabiliyorum. Bir tane de standart akor diziliminde kullandığım İbanez marka gitarım var. Ayrıca Drop D düzeninde kullandığım Schecter Synyster Custom gitarım var. Amfi simülasyonu olarak ise Bias FX 2 kullanıyorum. Ne yazık ki bir çok şarkılarda farklı akor düzenleri kullanılıyor. Mesela Gun's and Roses genel olarak yarım ses düşükte çalıyor. Evet farkındayım, Bias üzerindeki pitch switcher ile bunu halledebilirim, hallediyorumda. Ama o ses bana çok yapay geliyor. Sırf bunu gidermek için paraya kıyıp bir Les Paul alıp yarım ses akorda ayarlamak mantıklı mıdır? Ya da Drop C için ayrı bir gitar alınmalı mı? Açıkcası her sene yeni bir gitara para vermek istemiyorum. Ama bir yandanda o gitarlara sahip olmak istiyorum. Sizin düşüncelerinizi çok merak ediyorum. Teşekkürler.
 
Aynı sorundan bende muzdaripim. İmkan doğrultusunda ekipman alıyorum yapaylıktan kaçınmak için. Static - X tarzında parçalar için Drop C düzende bir PRS kullanıyorum sadece evde kendi zevkim için, sahnede çaldığımız klasik rock parçalar için standart düzende bir Ibanez ve yarım ses geriden birde Epiphone akustik gitar kullanıyorum. Ben dünyaya bir kere geldik yiyelim, içelim modundayım. İmkanlar el veriyorsa paraya kıyalım diye düşünüyorum. Ama güncel döviz kurları ve ülke ekonomisini düşününce işimiz çok çok zor buda inkar edilemez bir gerçek.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #4
Açıkcası şu an maddi durumum Gibson Les Paul Tribute almak için uygun diyebiliriz.
Zamanında "müzikte sınır yoktur" lafını duymuştum. Gerçekten doğruymuş.
 
Kanka kendine 2 tane temel akort düzeni belirle. Bunlar benim için biri e standart diğeri c standart şuan için. E standart olanda blues falan çalıyom, doğaçlama deniyom, metalica çalıyom, egzersizleri bu gitarda yapıyorum. C standart olan da favori gruplarımın kullandığı akort düzeni, bi dropa çekerek slipknot, falan da çalabiliyorsun. Ben böyle bir sistem yaptım, zamanındna aynı anda 3 tane gitarım olduğu da oldu ama bir süre sonra o gitarların hakkını veremediğimi anladım. Şuan tek gitarım var, bir tane de les paul alıp e standartta bırakıcam, bir de senin gördüğün Jackson'ı c standartta inflames falan çalmak için kullanıcam. Maddi sıkıntın yoksa, gitarların da hakkını verebildiğini düşünüyorsan arkana bakmadan yürü les paule. İsterse 5. 6. gitar olsun, bizim hobimiz sadece çalmak değil ki, ben yakışıklı gitarları oturup izlemeyi bile seviyorum.
Ben 3 gitarın hakkını veremedim, bu tarz bir işe girişip. Bir süredir tamamen önemli olan alet ne kadar kötü olursa olsun "onu öncelikle iyi çalabilmek her şeyden daha önemlidir" kafasındayım ama.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #9
Konuyu hortlatıyorum.
Bu konuyu açtığımdan beri düşünüyorum ve kendime habire "bana gerçekten lazım olan ne?" sorusunu soruyorum. Dinlediğim Müziklere, çalmak istediğim şarkılara baktım. Ve çoğunun ortak özelliği 7 telli gitarlarla çalınması. (bkz. Dream Theater). Açıkcası Gibson için açtığım bu başlık beni başka seçeneklere yönlendirdi. Gibson sanırım sadece eskiden kavuşamadığım için içimde kalmış bir ukte.
Demek istediğim, bir 7 telli edineceğim. Drop akor konusunda ise Bias Fx' i iyice kurcalayarak daha güzel sesler elde etmeye çalışacağım. Aklımda gitar modeli IBANEZ RGIX7FDLB-NLB Iron Label. Gitar hakkında ne düşünüyorsunuz?
 
Geri
Üst