7.25" ve Compound Radius Hakkında Önerileriniz

Merhaba, bu hafta Musikraft'tan sap sipariş edeceğim ve radius seçmekte çok arada kalıyorum. 62' Fender speclerinde olacak fakat çok bend yapan ve low action çalan biri olarak 7.25" Radius'ın iyi gitmeyebileceğini de söyleyenler oldu. 7.25"-9.5" Compound Radius mı (+25$) yoksa direk 7.25" mi olmalı diye arada kalıyorum. Daha önce 7.25" Radiuslı 52' Tele ile bend hiç yapamıyordum, ses kesiliyordu bir süre sonra (vintage fretlerdi ve çok da erimişlerdi) sizce compound radius low action ve bendler için daha iyi bir çözüm mü?
Çok öznel bir soru olduğunu biliyorum, sadece tecrübeleriniz ve önerilerinizi alıp emin olayım dedim :)
 
7,25-9 compound da pek çözüm olmayabilir. Düz 12" ya da compound 9,5"-12" tercih ederdim ben.

Daha önce Musikraft'tan 12" radiuslu sap yaptırmıştım. İşçilik, action herşey kusursuzdu.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #7
Gitar birisinin replicası olacak, şimdi onu 9.5”/10”-12” yaptırsam çok da iyi gider, ama bir yandan da içimden “Bu herif bu gitarı yıllarca bu radiusla kullanmış, sen niye kullanmayasın?” diyorum :)
Bu arada low action derken demek istediğim yüksek action sevmiyorumdu : ) Yukarıda bahsi geçen 52’ telenin tel yüksekliği o kadar düşük değilken bile 12. perde civarlarında sesler net gelmiyor, bendler allaha emanet yapılıyordu, belki de o yüzden bu radius mevzusu çok aklıma takıldı :D
 
Geri
Üst