North Country

2005 yapımı bir film ve ABD'deki madenlere kadın işçilerin alınmaya başladığı 1975 senesinden sonra, 1980'lerin sonunda başlayan "kadınların hukuk savaşını" ve iki çocuğuyla hayat mücadelesi veren bir kadının geçmişiyle birlikte buna paralel gelişen dramını konu alıyor. Bence çok güzel film. Her ne kadar mahkeme bölümünde 3. tanığın ortaya çıkış sahnesi;

- Kara Murat hanginiz?

- Benim!..

- Hayır benim!..

olayına çevrilmiş olsa da, bence yaşananları gayet güzel anlatan ve konusu itibariyle saran bir film. Charlize Theron'a da oldukça sık bir şekilde "Güzel olduğunuz kadar, yetenekli bir oyuncusunuz da" cümlesini kurmama neden oldu. Bu kadar tatlı bir kadına bu denli zor ve kirli rollerin yakışması her yerde rastlanacak bir şey değildir. Zaten bu kadar tatlı olan her kadın da, bu rollerin altından böylesine kalkamaz. Şu rolü için çirkinleştiği filmi saymıyorum bile.

"Lady; you sit in your nice house, clean floors, your bottled water, your flowers on Valentine's Day; and you think you're tough?.. Wear my shoes.. Tell me tough.. Work a day in the pit, tell me tough."
 
Geri
Üst