RME BABY FACE PRO VS Universal Audio Arrow Thunderbolt

Merhaba arkadaşlar, herkese iyi forumlar 😊
Kendi home studıomda kullanmış olduğum id4 ses kartını kaliteyi yükseltmek adına değiştirmek istiyorum.
Ses kartına sadece monitorlerimi ve mikrofonumu baglıyorum (tlm102)
Windows kullanıyorum (studıo one)
sizce hangi ses kartını tercih etmeliyim.
pluginler ile ilgilenmiyorum sadece ham kayıtta ses kalitesini daha yükseğe çekmeye çalışıyorum.
RME BABY FACE PRO VS Universal Audio Arrow Thunderbolt arasından sizce hangi ses kartını tercih etmeliyim ?
Bana yardımcı olursanız çok sevinirim herkese kolay gelsin.😊🙏
 
Babyface Pro alamıyorsam, UAD veya başka ses kartı almam.
Elimdeki Audient iD4 ile gittiği yere kadar yoluma devam ederim. ☺
Ayrıca NAMM 2020'den sonra muhtemelen yeni bi kaç ürün gelir o sebeple piyasada mevcut olan önceki nesil ürünlerde kampanyalar falan olur...
 

Arrow tercih edenlerin nedeni plug-inler, DSP'li olduğu için (özellikle) kayıt anında bir preamp veya channel-strip emülasyonu kullanabilmek. Bunu düz bilgisayarda yapmakta mümkün ama cpu/ram kullanımında artış veya gecikmeye neden olacaktır.

Babyface'te dsp yok ama çok amaçlı oldukça sağlam alet, daha renksiz olacağı sonrasonda iyi bir outboard preamp falan alınsa o zaman arrowdan kimisi için daha mantıklı olabilir...
 
Arrow gibi UAD ürünlerini alanların çoğunluğu ; bu tercihlerini büyük ölçüde UAD plug-in'lerini kullanabilmek amacıyla yapıyorlar. Sizin madem plug-in'ler ile bir işiniz olmayacak , o zaman Arrow'un bence sizin açınızdan çok fazla bir espirisi kalmıyor. Ayrıca Arrow'un üzerinde UAD'ın eski konvertör teknolojisi bulunuyor. Bu da Arrow açısından önemli bir dezavantajı teşkil ediyor. Arrow'un bunun dışında Babyface Pro'ya göre tek avantajı ; Unison teknolojisi ile mic-pre simülasyonu yapabilmesi ki bu özellik herkes tarafından tercih edilen bir özellik değil. Zira bu özellik sonuç olarak renk anlamına geliyor. Unutmayın ki ; bir eseri renkli olarak kayıt ederseniz onu transparan hale getirmeniz imkansızdır. Ancak transparan olarak kayıt ederseniz , gerektiğinde o kayıtı renkli hale getirebilirsiniz. Bu konu UAD ürünleri ile RME ürünleri arasındaki önemli bir nüans.

Bu noktadan meseleye baktığımız zaman Babyface Pro ; gerek mic-pre gerekse konvertör olarak Arrow'a göre renkli değil aksine tamamen transparan bir cihaz. Ayrıca konvertör olarak bence daha iyi. Belki iddialı gelebilir ama şahsen Babyface Pro'nun şu anda sektörde kompakt sınıftaki en iyi ses kartı olduğunu düşünüyorum. Zaten bu yüzden yurt dışında profesyoneller tarafından mobilde en çok tercih edilen cihaz.
 
Geri
Üst