Referans kulaklık ve kulaklık amfisi sorunsalı

Arkadaşlar merhaba. Geçen günlerde Session müzikte denediğim beyerdynamic DT-770 Pro ve dt-880 pro kulaklıkların 250 ohm versiyonlarını çok beğendim. Aynı kulaklığın 80 ohm versiyonu maalesef ki hem hacim hem de hissiyat olarak aynı keyfi veremedi bana. Şimdi ben daha önce hiç 250 ohm kulaklık kullanmadığım için açıkcası kulaklık amfilerinin durumuna pek hakim değilim.. He arkadaşım denediğin yerdeki kulaklık amfisini neden almıyorsun dersen de maalesef ki o ürünün ederi 400 euro civarıymış. Evde araştırırken keşfettim. lanet olası pisler insan biraz daha uygun bi amfi koyar ortalığa denemek için di mi. :)) Diğer taraftan da sürekli gidip deneyip soracak ne vaktim ne de derdimi o kadar anlatabilecek bir Almancam var şuan.. O yüzden sürekli bir şeyler sipariş edip geri yollamamak adına bu 250 ohm kulaklıkları gerçekten güzelce besleyecek bir amfi fikriniz var mı acaba. Yani mackie'nin kulaklık amfisi var şuan ucuz yollu bir çözüm. O iş yapar mı yoksa aman dur bulaşma mı dersiniz. Orta yollu fikirlerinize ihtiyacım var. Böyle beni çok zorlamayacak ama 250 ohm kulaklığı da güzelce besleyecek bir amfi söylerseniz çok mutlu olurum. 62 ohm akg kulaklık bile kulaklık amfisine ihtiyaç duyuyorken bu lanet 250likler nasıl beslenecek...
 
Kaliteli bir kulaklık amplisi alınarak beslenecek. 🙂
Bana göre iyi bir kulaklık amplisi şu şartları sağlamak durumunda :
1-) Sinyali renklendirmemeli.
2-) 600 ohm'a kadar her kulaklığı yeterli seviyede besleyebilmeli.
3-) Mümkün olduğu kadar çok detay verebilmeli.
Bu şartları sağlayabilen kulaklık amplileri kaliteli kulaklık amplisi sınıfına girer. Bu sınıfa giren kulaklık amplileri de maalesef ucuz değil. Bu tip cihazlar için kesenin ağzını açmak gerekiyor. Gördüğüm kadarıyla Türkiye fiyatları ile kaliteli bir kulaklık amplisi alabilmek için en azından 700-800.-Euro bütçe yaratmak gerekiyor.

Mackie'nin cihazları bu şartları biraz zor sağlar. Dolayısıyla daha kaliteli bir şeyler bakın derim. Benim önerim ne olur diye sorarsanız ? Ben SPL Phonitor Mini kullanıyorum. Ancak SPL bu cihazı 2019 senesinde üretimden kaldırdı maalesef. Mini'nin en büyük avantajı ; ( her ne kadar fonksiyonları serideki diğer cihazlara göre kırpılmış olsa da ) bu seriye göreceli olarak ekonomik bir şekilde ulaşmamıza imkan sağlaması idi. Maalesef bu imkan hali hazırda kalmadı. SPL'in Voltair teknolojisi ile çalışan Phonitor serisinde ; Mini dışında yine başka ürünler de var gerçi. Phonitor serisi son derecede kaliteli ve üst düzey cihazlardan oluşuyor. Örneğin Phonitor2 modeli sizin için uygun olabilir. Ama o bütçelere çıkabilir misiniz bilemiyorum tabii.


Bu arada ülkemizde kaliteli external kulaklık amplisi konusunda çok fazla alternatif yok. Bu yüzden yurt dışı kaynaklara da bakmanız isabetli olabilir. Örneğin Thomann'da bir hayli fazla alternatif mevcut.
 
Son düzenleme:
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #4
Evet Thomannda baya seçenek var ama işte ucuz yollu amfi çözümleri işe yarar mı ve kulaklıktaki detaylar için ne kadar önemli bir durum kulaklık amfisinin kalitesi bilmediğimden cesaret edip sipariş verememiştim. O vakit ben ya bu yüksek ohm sevdasından vazgeçicem ya da kaliteli bir amfi için bütçemi ayarlayacağım. Anlaşıldı kulaklık amfisi de gayet ciddiye alınacak bir durum. Teşekkür ederim cevaplar için.
 
Geri
Üst