Ali Express’ten Getirtilen KGR Marka Gitar Kablosu İncelemesi

Merhaba,
29.03.2019’da Kablo Önerisi başlığı altında uzunca bir yazı paylaşmıştım. Söz konusu yazımda;çok yansıtamamakla birlikte, bahsetmek istediğim esasen kabloların yapımındaki yarı mamul maddelerin ve ara elemanların neredeyse tümünün batı ülkelerinde tasarlanıp Çin’de ürettirildiği ve bu sebeple Çin’in artık çeşitli kalitelerde mal üretecek gerekliliklere de sahip olduğu, bu seveple Ali Express gibi yerlerden özellikle elektronik alanında çok da komplike olmayan (örneğin gitar kablosu) ürünlerin denenebileceği idi.
Bu yazımda, Ali Express’ten merak etmem üzerine, denemek üzere getirttiğim bir kablo matkası ve modeline değinmeye çalışacağım.
Marka: KGR
Model: İsmi yok, yani elma armut gibi bir ismi yok.
Özellikler: OFC (Oxygen Free Copper) ana iletken kablo, 19 AWG, kablo yapısı iki ayrı demetin sarmalı halinde, sarmalların üstü gümüş kaplı, kablo jakları gayet düzgün gözüküyor ve altın kaplı, bir düz bir sağ açılı jak ucu, lehimler gayet sağlam ve sanki gümüş lehimi gibi, ana iletken sarmallar sılında ayrı ayrı dışında pvc ceket, bunların dışında bir pvc ceket daha, sonra nir bakır hasır kalkanlama tabakası ve son kat pvc ceket.
Uzunluk: 3 m (Daha sonrasında 3 tane de 6 m aldım)
Fiyat: 3 metre için 124 TL artı 30 TL gümrük vergisi verdim, kargo ücretsizdi.
3 adet 6 metre için toplam 221 TL’den 663 TL artı toplam 35 TL gümrük vergisi ödedim (garip ama doğru), kargo ücretsizdi.
Yer: Ankara Stüdyo Retro
Mukayeseye esas kablolar: Lava Halogen, Fender’in kayıt için kullanılan (görünüm olarak çok kalın olan ağır bir kablosu vardı, kusura bakmayın modelini unuttum), Planet Waves American Stage (veya Daddario’ in bir modeli). Hatirladigim kablolar bunlar, iki tane daha kablo vardi ama ne yazik ki markalarini unuttum.
Performans: Kablo guzel. Lava Halogen aysrinda mi? Hayir. Fender’in kalin kablosu ayarinda mi? Hayir, ama cok da gerisinde degil.
Fenderin ince kablosundan ise ve planet waves/daddarionun kablosundan ise daha iyi. Neye gore derseniz, hepsini sirayla dinlerseniz kalite arttikca sesin daha şıkır şıkır hale geldiğini, farklı frekansların birbirinden daha ayrı, daha tane tane çıktığını görüyorsunuz. Evet, sadece duymadık, gördük de, zira kablolrı ses kaydı yaparak karşılaştırdık, ses grafiğinde de bu durum açıkça belli idi.
Kullanım alanı: Çok subjektif olmakla beraber, şahsen rahatlıkla ev ve stüdyo provalarında, bar performanslarında kullanılabilir. Kayıtta kullanılır mı? Prpfesyonel kayıtra kullanılmaz ama Ali Express’te profesyonel kayıtta kullanılacak gitar kablosu da var (12 AWG, OFC ve 6N OCC) ama fiyatlar 250-300 TL (3 metre için) ve yukarısı.
Umarım inceleme işinize yarar.
Esenlikler dilerim.
 
Son düzenleme:
Geri
Üst