sahne için ses kartı ve ekipman yardımı lütfeen acilll

S

skaterext

Merhaba arkadaşlar aranıza yeni katıldım . öncelikle tecrübeli arkadaşlara sormak istedigim bir kaç soru var yanıt alabilirsem ne mutlu bana. şimdi elimde acer 5520g marka bir notebook var perofmansı iyi. benim istedigim şu ben yan flüt çalıyorum ve değişik effektler kullanmak istiyorum bu effektlerde ableton live da var ve kendimde düzenledim ama latency problemim var. şimdi ben öle bir ses karıt arıyorumki sahnedeki mikrofonumu bu usb ses kartına giricem o ses kartındanda miksere giriş yapıcam. tabii notebook üzerindende ableton live programı veya başka programlar ile latency problemi yaşamadan effekt verebilicem. latency düşük olmalıki yoksa sahnedeki enstrümanlar ile bayagı bir çakışırım. birinci böyle bir ses kartı arıyorum ikincisi gene dediğim gibi bir sistem ama sahnedeki orgu gitarı ve vokalleri de giriş yapıp tüm kontrollerini notebook üzerinden yapıp tonlarını ve effektleri kanal kanal sonra amfiye girebileceğimiz bir ses kartı varmı tabii usb veya firmware olmak zorunda. ve en son sorum. flüt için fiyatı uygun hatta en uygun olup güzel kulanabilecegim mikrofon önerebilirmisiniz. flüt için tabikii. şimdiden yanıtlarınız için çok ama çok teşekkür ederim. saygılarımla.
 
Forum başlıklarımıza acilllll yazdığımızda cevaplar hızlanmıyor bundan sonra başlıklarında düzgün bir yazı dili kullanırsan seviniriz.

Latency diye arama yap bakalım ne çıkıyor forumda bu soruyu defalarca cevapladım ararsan bulursun.

Gireceğin her enstrümana yetecek sayıda girişi olan bir ses kartı işini görür tabi aynı miktarda çıkışa da ihtiyacın olabilir de gecikmeli olacaktır buda aynı şekilde.

Ne kadar ekmek o kadar köfte hem uygun hem güzel diye birşey ben pek görmedim. Verdiğin paranın karşılığını alırsın her mikrofondan ama flüt için ufak diyaframlı condenser ları tavsiye ederim.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
öncelikle tabiki forumu araştırdım latency ile ilgili çok defa yazılmış fakat herhalde hata bende tam soramamışım sorumu örnek verim o zaman m-audio lardan alıp 400 ytl civarı olanlardan notebookum ile flütüme effekt verebilirmiyim latencysiz simdilik diger arkadaşları es gecim sadece kendime kullanabilirmiyim. yani hep 0 latecy diye yazılıyor ama dogrulugunu sormak istedim ableton live kullanıcam bu arada saygılarımla
 
0-latency denilen şey hardware monitoring dir sadece. Software ses işleme yaptığın anda ses gecikir. Kartın ne olursa olsun az yada çok. Bu işlemcine ses kartının çeviricilerine ve ayarlarına bağlı. Ama bu gecikme varolacak ha insan oğlu 4 ms nin altındaki gecikmeleri pek algılayamaz ama sahnede sonuçta kaymalar doğal olarak olduğundan o gecikme ile beraber durum tehlikeli bir hal alabilr.

Ayrıca sorunda bir değişiklik göremedim bu soruna da bu şekilde cevap vermiştim.
 
Geri
Üst