Evde temiz kayıt

Merhabalar,
Akustik ve klasik olmak üzere 2 gitarım var. Evde kayıt almak istiyorum. Fazla bir bilgiye sahip değilim. İhtiyacım olanlar nelerdir ?
 
1-) Konvertör ve mic-pre'leri kaliteli harici bir ses kartı.
2-) Mümkünse iki adet kondenser mikrofon.
3-) Akustiği doğru bir oda.

= Çok para.

+ Düzgün bir icra, çok kötü bir kayıtta da kendini dinletir. Çalamıyorsan en kral mikrofon da, ses kartı da, gitar da kurtarmaz. Düzgün çalabilmeye ağırlık verin lütfen.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #6
= Çok para.

+ Düzgün bir icra, çok kötü bir kayıtta da kendini dinletir. Çalamıyorsan en kral mikrofon da, ses kartı da, gitar da kurtarmaz. Düzgün çalabilmeye ağırlık verin lütfen.
Sololarda iyi olduğumu dusunuyorum, şarkı söyleme konusunda da kendimi geliştiriyorum ancak temiz bir gitar sesi istiyorum sololarimda telefondan kayıt almakdan ve arkada ki o hışırtıyı duymakdan bıktım en azından bir mikrafon ve amfi işimi görür mü ilk etapda öğrenciyim fazla bütçem yok 500 700 TL arasi harcayabilirim şuan için anca
 
Eğer kayıt almaktan kastınız video çekerken sesin kaliteli gelmesi ise, kaydettiğiniz telefona mikrofonu olan bir kulaklık bağlayın, kulaklığı gitara yakın tutun. Amfiye bağlayarak çalıyorsanız da kulaklığı amfiye yakın tutun, ses kalitesi çok fark eder. Ben apple kulaklıkları ile çok iyi kayıtlar alırdım bu şekilde.
 
Bu biraz ileri seviye sanırım benim istediğim şey pull off ve Hummer on tarzı seslerin az çıktığı dokunuslarda sesin net çıkması temiz bir gitar sesi yani buna bir amfi yardımcı olabilir mi ?
Eğer kayıtta ; "sesin net çıkması temiz bir gitar sesi" konusunu tartışıyor isek bunun koşulları yukarıda saydığım üç madde ile özetlenmiş vaziyette. Bu şartları ne kadar iyi sağlar iseniz ve de gitar kaydı konusunda ne kadar bilgi ve tecrübe kazanırsanız , elde ettiğiniz sonuçlar o kadar tatmin edici olacaktır.

Yukarıda saydığım şartları koşullarınıza göre esnetmeniz tabii ki mümkün. Örneğin kaliteli bir ses kartı değilde giriş seviyesi bir kart alabilirsiniz. İki kondenser mikrofon yerine , optimum mikrofonlama pozisyonunuzu tespit ederek , tek kondenser mikrofonla yetinebilirsiniz. Mikrofonunuz ; gitar kayıtı performansı yüksek , gelişmiş bir mikrofon modeli değil de daha giriş seviyesi bir mikrofon olabilir vs. Yani bütçe nedeniyle bu tip esnemeler elbette ki mümkün. Ancak idealden/olması gerekenden uzaklaştıkça işin kalitesinin düşeceği de aşikardır. Burada da belirleyici olan ; sizin kafanızdaki çıktı kalitesi düzeyi olacaktır.
 
Geri
Üst