Mac G5 ve Garage Band...

Mahcem abi bu bahsettigin sample setini almak istiyorum fakat hangi ülkede bu? fiyati gayet iyi. Benim amacim album cikartacagim zaman kimse gelip bana sen nasil benim davul kaydimi kullanirsin demesin :) Bu sekilde bir cd nasil bulabilirim? Annem Florida'da su anda o alabilse daha iyi olur??
 
Bu bahsettiğim CD "Licence-Free", yani CD'ye ödediğin para ile o sesleri dilediğin kadar müzikte kullanmaya hak kazanıyorsun. Bir daha o seslerin sahibine telif ödemiyorsun. Albümün bir milyon da satsa Samplecraze bir daha senden hak iddia etmiyor. Yalnız tek talepleri şarkının kredilerinde "Davul Sample'ları: Samplecraze" diye bahsetmen. Onun dışında bir şartı yok. Tabii bir tane CD alıp elli arkadaşa kopyalamak da yok, zira kendisinden kimlerin CD satın aldığının listesi onda var, dolayısı ile eğer ticari bir üründe kendi samplelarına rastlar da o müziği yapan şahsın ismi listesinde çıkmazsa artık mahkemede görüşülür :D Nereden bulacak demeyin, İngiliz MCPS ile MSG MESAM arasında anlaşmalar var, bu kütük kayıtları takip ediliyor.

Samplecraze Londra'da, sahibi Eddie Bazil isimli bir İran Ermenisi, çok sevdiğim bir arkadaşımdır, kendisini şahsen tanırım ve Londra'ya her gittiğimde de görüşürüm. Kendisi ayrıca bir Soundfont Developer'dır, EMU synthlerindeki birçok sesin yaratıcısıdır.

Annene getirtmene gerek yok, webde gördüğün fiyata dünya çapında posta ücreti dahil. Sipariş et, bir hafta içerisinde elinde olur. Ya da eğer annen Florida'da bir hafta daha kalacaksa oraya kendisine göndertsin, buradan ABD'ye posta iki-üç günde varıyor, tecrübeyle sabit.
 
Re: domokun

domokun demiş ki:
RAM'i 1 GB'a cikarmak zorunlu degil. 512 MB da yeterli olur. Ikinci hard disk icin daha once dedigim gibi 7200 rpm donus hizi ve 8 MB on hafiza olmasina dikkat et. Bilgisayarla ayni odada kayit yapacaksan (ki muhtemelen oyle olacak) hard disk gurultusu de mikrofona ulasabilir, o yuzden sessiz bir hard disk secmekte fayda var. Yine de marka sordugun icin Seagate veya Western Digital'i onerebilirim. Bende Western Digital "Caviar" serisinden bir tane var, cok memnunum.

Kulaklik icin AKG K 240'lari tavsiye ederim (her zaman).

Gösterdiğin ilgi ve önerilerin için çok çok teşekkür ediyorum sevgili Doruk.

PC iyileştirme ve ekipman listesini, önerilerin doğrultusunda, aşağıda ki gibi değiştirdim.

Bu kombinasyon içime sindi. İçim rahat. Bir tek sorun var? Yazılım olayı. Sonar 3.0 İstanbul' da yok. Araştırdım. En yakın Cakewalk distribütörleri Atina ve İsrail' de... e-bay olayından ise çekiniyorum.

Hard disk gürültüsü konusundaki tespitin ise, tam isabet. Bu sorunu nasıl çözdüm, anlatmak isterim. İki katlı bir evim var. Üst katı home stüdyo' ya ayırmıştım. Tüm aletlerin bulunduğu odadan, duvarda bir delik açarak, yan taraftaki camekanlı balkona bir geçiş sağladım. Marangoza yaptırdığım özel bir kutunun içine' de PC' yi koydum. Bir damla ses yok. O sesle müzik yapmak imkansız zaten...Tüm konsantrasyon gidiyor...:)

PC iyileştirme ve ekipman listesi:

Ses kartı: Delta 1010
Referans mon.: Yamaha MSP5...Dediğin gibi, mahcem' in tavsiyesi de bu marka. Bu bilgiyi mahcem' in ilgili mesajından aldım. Hemen kararımı verdim.
Mikser: Behringer
Mikrofon: Rode NT1
Kulaklık: AKG K 240
Ram > 512' Mb a yükselecek.
2 adet 80 Gb Harddisk alınacak. İkinci harddisk 7200 rpm dönüş hızına ve 8 MB ön hafızaya sahip olacak. Marka Seagate. Western Digital' i ilk defa duyuyorum. İstanbul' da varsa, onu alıyorum.
Yazılımlar: Sonar 3.0 ve Cooledit.

Tekrar teşekkür ediyorum. Sana da kolay gelsin..:D

Sevgiler, saygılar.
 
ZEOS demiş ki:
paran varsa genelec öneririm yoksa m-audio veya alesis gibi markaları öneririm.bende almak stiyorum şu sıralar m-audio bx5 ile bx8 arasında kaldım..

Tavsiyeniz için teşekkür ederim Sayın ZEOS.

Forumun önerdiği markalardan Yamaha MSP5' i almaya karar verdim. Zaten mahcem' de bu markayı kullanıyor. Siz, galiba m-audio studiophile' dan bahsediyorsunuz?

Saygılar.
 
davulzade demiş ki:
playmaker demiş ki:
artan parayla istedigin guzel davul looplarini da alabilirsin.
Burak abinin bu sözlerinden Kazma nın davul loop larıyla ilgilendiğini tahmin ettim
Sevgili Kazma;
Ben akustik davul looplarıy hakkında biraz tecrübe kazandım.Eğer özellikle akustik loop almayı düşünürsen ben sana www.bigfishaudio.com kuruluşunun NYC drum sessions cd sini öneririm.Aldığım cd lerden bence en iyisi.Özellikle tarzlara göre kategorize edilmiş olması çok güzel.Mesela Texas shuffle ritmi klasöründe 30 tane falan aynı ritmin varyasyonları var.Yani ritmi biraz faklılaştırmak isteyince zorlanmıyorsun.
Bigfishaudio benim edindiğim 4 farklı loop cd sinden en yeterlisi bence
Not;Ayrıca paramount studios da kaydedilmiş.Diğerlerine göre daha pro
Sevgiler

Sevgili Davulzade.

Tam size mesaj yazacakken mesajınızı gördüm.

Davulu, Sonar' ın Score editör bölümünden, layout olarak percussion' ı seçip yazıyordum. Ama, loop konusu playmaker' ın da dediği gibi, hararetle tavsiye ediliyor.

Çok yabancıyım bu konuda. Aşağıda ki sorularıma cevap verirseniz sevinirim.

1. İşlediğiniz parçanın ritm seçiminde, bu looplardan kolayca faydalanabiliyor musunuz?

2. A' dan B' ye geçerken, ya da bridge' lerde olması gereken atakları, bu loop bazlı sistemde nasıl yapıyorsunuz?

Cevap için şimdiden teşekkür ederim.

Saygılar.
 
Album yapılır bu samplarla degilmi ? eger okeylersen hemen sipariş verecegim..Bu arada tarz olarak elektronik,slow,rap veya film müzigi tarzlarında bestelerim.
 
24 bit sample'lar pek o kadar yaygın değil zira 16bit'ten %50 daha fazla yer kaplıyor. Ayrıca bu sample'lar oldukça steril ortamlarda kaydedilip işlendikleri için 16bit'in dinamik aralığını çok iyi kullanan sinyaller, 24 bit de olsa pek birşey farketmiyor.

Dünyanın en büyük sample library'si Vienna Symphonic Library http://www.vsl.co.at bile bütün sample library'sini 24bit yapmıyor, sadece seçme bölümler 24 bit, onlar da gerçekten içinde çok sessiz veya çok uzun sustain kuyrukları olan seslerde fark ettiriyor. Bu davul sample'larında 16 ile 24 arasında büyük bir fark göremezsin.
 
Zeos,

Senin bu copyright/lisans ile ilgili sorunu Eddie'ye yazdım, bu sabah aldığım cevap aşağıda, aynen kopyalıyorum, tercüme edecek vaktim şu an yok, İngilizcesi olmayanlar sabretsinler, akşama çevirisini yaparım:

Mahcem demiş ki:


-----Original Message-----
From: Mahcem K Ozturk
To: Eddie Bazil
Sent: Thursday, April 15, 2004 6:40 PM
Subject: Licence-Free matters


Hi Eddie, how are you getting on mate?

As you might know, I have been running a Turkish Music Tech forum that I started up almost a year ago, called MuzikTek, http://www.turkrock.com/forum4.html or simply http://www.muziktek.net , and some people were asking for Drum Loops and single shots libraries so I recommended them your stuff saying I was using them myself too.

Because of the language barriers obviously some of the chaps there were asking the legal boundaries of this "licence-free" scheme. Is there a kind of conditions of use page that I can refer them to or may be translate and put on the forum/website? They say the prices are very reasonable and they like to order some but they would like to know more about this royalty-free business. Although I know what it is myself, I wanted to use your official explanation rather than ranting on your behalf so if you could explain this to me that would be very much appreciated.

The link to the page your name is mentioned is http://www.turkrock.com/ftopic4421-0.html Feel free to drop in and post messages, most of the people know English more or less but for a better understanding I'll translate your words in the same message for you.

Hope you are doing fine there, look after yourself mate.

Regards,

Mahcem


Samplecraze'den Eddie Bazil demiş ki:



----- Original Message -----
From: Eddie Bazil
To: Mahcem K Ozturk
Sent: Friday, April 16, 2004 8:37 AM
Subject: RE: Licence-Free matters


Hi Mahcem, great forum and many thnx for your kindness with the link and recommendation.

Re the term 'Licence Free': basically the purchaser can use the samples/loops in any music technology recordings in the public domain without having to pay any further fees or royalties. We also do not require the purchaser to seek permission from us to use our samples only to notify us so we can track the success of the content being used, however, we do insist on creditation as this is our method of marketing. The only restriction is, as always, that the samples cannot then be resold in any format other that part of a compostition or production.

So in basic English, once you have bought the samples you can use the samples in any songs or musical productions for commercial release without having to pay for the use of the samples again. Once you have bought the samples, that is the fee that releases the restricions on the Licence. BUT you cannot resell or repackage and resell the samples in any format or part of a package that consitutes a sample library or CD etc... So, use any of the loops in your songs and release the songs without having to pay us again or even seek our permission, but you must credit Samplecraze as the provider of the loops/samples.

Most sample cd distributors require permission to be sought and additional fees to be paid to the writer or publisher, so , in effect, you end up paying for the content over and over again. There is more than one reason for this and although distributors will give you the bull that it is to protect the writers territory, it is infact because the distributor gives such a small cut to the writer that the writer is forced to try to recoup some of the revenue through licencing fees and royalty recoups.

Example: Zero G are notorious for giving out the smallest licence revenue deals for writers, usually less than 8%. Big Fish give 15% nett of costs. So you can imagine why the writers are always well pissed off with these deals and insist on further fees if their material is used in a commercial release.

I hope this helps to clarify the matters a little more.

All the best

Eddie
 
Geri
Üst