PC ye Gitar Bağlama Yöntemleri (ses örnekli-mp3)

Güzel yorumun için çok teşekkürler sevgili SupHomie. Aslında senin sorunun çözümü kolay kanatimce. Evet bildiğim kadarıyla jamlab te preamp yok. Bunu gidermek için araya orta karar bir overdrive pedlı alır ve drive ı kısıp volume düğmesi ile gaini arttırabilirsin böylece sorunun çözülür. Çok drive a girmeyen bir pedal olabilir. Bu konuda ucuz bir çözüm istiyorsan Ibanez Ts7 yi tavsiye ederim tabi burda ts7 tona etkide bulunurmu sorusuna evet bir miktar farkettirebilir. Ama olumsuz olacağını düşünmüyorum.

Gitar-->Ibanez TS7-->Jamlab-->PC şeklinde bir çözüm işini görür kanımca.
 
Ds-1 koydum araya olmadı :D
dist: 0 level: 10 da farketmedi hiçbirşey
level la oynuyorum 5-10 arası farketmiyor, kısınca levelı input düşüyor ama yükseltince bişey olmuyor.
Daha önce amfi koymuştum araya yine aynıydı sonuç.

(pedal yinede tonu etkiliyor bayağı,değişik güzel bi ton oldu parlak :p)

Farklı kablolar,farklı gitarlar,farklı bilgisayarda denedim ya benim jamlab bozuk yada hepsi böyle ama bi firma nasıl düşünemez bilmiyorum.

Yinede 15db yükseltince noise oluşmuyor yada farklı bi dezavantaj göremedim, sustain ölüyor sadece ama güzel tonlar elde edebiliyorum
 
Özelliklerine baktığım kadarıyla çok düşük olmaması lazım elde edeceğin sesin. Zaten nette biraz baktımda pek volume düşüklüğünden şikayetlenen olmamış başka şikayetleri olanlar olmuş ama düşük sinyale pek rastlamadım.

Sisteminde başka bir problem olabilirmi?

Bazı akla gelen sorular?

1. Sistemde başka ses kartı varmı?

2. Amplitube setup ta hangi cihaz seçili?

3. Jamlab in bir arayüz programı muhakkak vardır orada level açıkmı (yüksekmi)

4. Jamlab ile çalarken jamlab üzerindeki kulaklık çıkışındanmı sesi dinliyorsunuz?

5. Güncel driverlarımı yüklü? vb...

aklıma gelmiyor ama bir sürü ihtimal çıkıyor karşımıza ama belliki bir problem var millet dediğin gibi gayet güzel kullanmış bu aleti.
 
teşekkür ederim ilgilendiğin için

sistemimde başka ses kartı var tabiki ama bunun sorun çıkardığını sanmıyorum,playback de recording te jamlab seçili yani tamamen ses kartı olarak kullanıyorum,ki zaten girişi jamlabten alıp çıkışı başka ses kartından almak için directx kullanmak gerekiyor oda felakete yol açıyor :D

Girişi de çıkışı da jamlabden alıyorum yani,kendi programındaki ayarlarda full,driver zaten bi tane var,sürekli kendi asio sunu kullanıyorum en iyi sonucu o veriyor
 
Cihazda bir problem olma ihtimali yüksek bence bu durumda zira bir çok kişi sorunsuz kullanıyormuş okuduğum kadarıyla heleki amplitube da input u sona getirmene rağmen tatmin etmiyorsa kesin bir sorun var. Normalde ben bendeki preamp ın gainini 3db de tutuyorum ve amplitube da input levelım tam ortada ve gayet yetiyor. Senin cihazın maximum +6db output u varmış. Diyorum ya donanımsal olma ihtimali yüksek olabilir. Umarım çözersin..
 
AllexStone demiş ki:
Olay bu. Skull_KruSher kusura bakma uzun anlattım ancak sen belki biliyor olabilirsin bu konuyu olaki bilmeyenler varsa yeni bir kaynak olsun diye biraz uzattım. :LOL:

Süpersin baba ellerin dert görmesin response impulse hadisesinden bende haberdar değildim vallahi ama süpermiş. Hemen araştırıyorum.

Anakartım tamirden gelsin bende kendi yöntemlerimi anlatacağım güçlerimizi birşeltirip voltran oluştururuz :)

bu arada revalver mkII tavsiye ederim süperdir. içerisindede çok güzel impulse dosyaları var sen söyleyince farkettim uygun olursa impulse dosyalarını gönderebilirim.

Birşey merak ediyorum sende de tubepre varmış(bende de var). Clean tonda çaldığım zaman drive gain ne kadar düşük olursa olsun tubeprenin vumetre tavan yapıyor manyetiklerim aktif diyemidir yoksa başka bir sebeptenmidir?

ismim Murad bu arada.
görüşürüz
 
Güzel yazın için çok sağol sevgili Murad. Revalver MK II yi en kısa zamanda sistemime kuracağım. Çok fazla kurcalama fırsatım olmadı ama çokkk fazla tavsiye edildiğini duydum. Sen de tavsiye edince hafta sonu Revalver MK II yi deneme kararı aldım.

Kurduğumda müsait olduğunda impulse dosyalarını falan değiştiririz bende de çok iyi bir impulse arşivi var. Karışılıklı bilgilerimizden faydalanırsak gerçekten güzel olur.

Bu arada Presonus konusunda ben böyle bir sorun yaşamadım. Aktif manyetik devresindende olabilir bir de internette bazı kişiler bu aletin vumetresinin dengesizliğinden bahsetmiş. Benim bir sıkıntım yok ama bazı kişiler şikayetlenmiş vumetre gerçeği yansıtmıyor vs demiş.


Görüşürüz bu arada benim adım da Engin.

Selamlar...
 
Tamam babalar T olsun farketmez bir harften ne olacak :)

anakartım yanmıştı bugün yarın gelecek bu hafta fırsat bulursam eve sistemi kurup en ucuz yolla edindiğim en değerli gitar tonlarımı ortaya dökeceğim.

Evren bu Sexen yeni proje mi? Çok sevişgen şarkı isimleri var :)
 
Arkadaşlar herkese selam yukardaki demolar yaptığınız işler harika, bende özendim gittim m-audio fast track aldım gitarı bağladım onu laptop a ve surround ın amfisine ekipman bukadar çıplak gitar sesini alıyoruz .o.k. fakat herhangi bir simulasyon paketine para vermeden önce ampitube + fxbox gibi pogramların demoları (zannedersem) indirdim onlarla neyapıldığını anlamaya çalışıyorum fakat distortion ,waw,pedallar vs gibi efektlerden şuana kadar herhangi bir sonuç alamadım herhangi bir program öneriniz veya başka bir öneriniz olursa sevinirim
 
doğru kastım ama bu az kalır biraz daha böyle giderse ses kartını pencereden atıp tekrar akustik gitarımı elime alacağım benim anlamadığım simulasyon programları hiçmi çalışmaz yoksa benmi bağlantıları yanlış yapıyorum fbox ta sanki ses 1950 lerin tüplü radyoları vardır ordan dinliyormuşsun gibi cazır cazır kesik derinden ve gecikmeli
 
fxbox ı bilmiyorum hiç kullanmadım.
amplitube le sonuç alabilmen lazım..
kayıt yapabilsem yapıp koyarım ama amplitube den çıkan sesi direk olarak kayıt etmeyi bulamadım.Ses ham olarak kayıt oluyor,işlenmiş şekilde canlı kayıt alamıyorum nasıl olduğunu bulmam lazım :D
 
Halihazırda gerek fx box gerekse ampitube nin internetten indirdiğim demo larını kullanıyorum belki oyüzden sonuç alamamış olabilirmiyim?? ayrıca amplitube de gördüğüm pedallar nasıl kullanılıyor biraz bilgi verebilirmisin ayrıca bu simülasyonun fiyatı ve nereden edinebileceğim konusunda bilgilendirirsen sevinirim teşekkürler
 
birşey daha kullandığım m-audio fasttrack ses kartı gecikmeye yol açabilecek bir ses kartımı
 
hayır,ama asio kullanmalısın.
demo sürüm olduğundan değil problem,ya directx kullanıyorsun yada başka birşey :D
amplitube de pedalların kullanımı çok basit,üstündeki ayarlar var bide on/off tuşları.
amplitube de input sinyalini de incele bi eğer çok düşükse knob u çevir +15db e kadar cıkıyor.
 
Geri
Üst