NAMM 2020

Epiphone-Les-Paul-Custom-Ebony-Epiphone-Les-Paul-Special-TV-Yellow.jpg


O headstocklara ne olmuş ya? :)
 
Bi an 60s bourbon burst için gaza gelmiştim, fiyatına bakınca geçti. Şuradaki 50s heritage cherry burst de çok güzel görünüyor.
Neyse, muhtemelen fotoğrafın güzelliğindendir... 😬 EC-256 kovalamaya devam :)

epiphoneinspiredbygibson_gcuy60.jpg
 
Aslında Vai PIA modeline tümüyle kötümser bakmadım biraz detay incelediğimde.

Mesela Evo'lar gidip düşük drive'da daha kullanışlı manyetikler gelmiş, tree of life inley'i 3-5-7 vs. perdeleri çok daha rahat okumayı sağlıyor, volume pot'a yeni konum kapasitör, gövde kenarlarının yuvarlatılması, daha derin duran beyaz renk, ikonik sayılabilecek trem. veya sap porfilinin değişmemesi...güzel şeyler.

Monkey grip yerine gelen kesin evet biraz daha güzel olabilirdi, tahminim önce 1 tane yapıp herhalde zayıf görününce 2.si (aşağı) eklenmiş ama tam yakıştıramamışlar. Ama eskilerde hatırlar JEM'lerin monkey griplerininde sevmeyenleri çoktu zamanında, -güzel gitar ama ah şu olmasa...diye yorumlar hatırlıyorum. Yani biraz zaman vermek gerek belkide bakalım gözümüz alışacakmı...
 
Pia vai nin hanımdan kaynaklı bir tasarımı...Biraz daha kadınsılıkları ondan,belki de tasarımda da katkıda bulunmuştur..
 
Son düzenleme:
Ne açıdan efsane buldunuz ?
Merhaba,
Özel mesaj atamadım herhalde sizin kendi ayarlarınızdan kaynaklı. O nedenle diğer forum kullanıcılarının da affına sığınarak buraya yazıyorum.
Wire World markasının kabloları çok kaliteli ve ust seviye kablolardır. Ben evimdeki hi-fi sisteminde speaker kablolarını ve ampli power kablosunu kullanıyorum.
Speaker kabloları ile enstrüman kablolarında aynı teknolojiyi kullanmaktalar, şöyle ki;
a) Patenti Wire World’e ait (hem marka hem firma adı bu bildiğim kadarı ile) Composilex isimli bir izolasyon materyalleri var. Bunun 1,2 ve üç olarak modelleri var.
Bu materyal kablonun dışarıdan elektromanyetik etkiler almasını ve farklı iletkenlerin (b şıkkında açıklamaya çalışacağım) birbirinden tamamen ayrı olmasını sağlıyor.
b) Patenti yine bu firmaya ait DNA Helix diye bir kablo yapısı kullanıyorlar. Burada iletken teşlerin her biri birbirinden ayrı ve bunlar bas, mid ve tiz taşımak üzere gruplandırılmış haldeler. İletken teller burada incecik tellerin kendi üzerine sarılması ile oluşturulmuş daha kalın bir tel demeti değil, her biri tek bir nisbeten kalın tel.
c)Jakları çok kaliteli, şöyle ki; Bakır üzerine kalın bir gümüş kaplama kullanıyorlar.
Diğer hususlar; Kablolarında kullanılan malzeme kalitesi çok yüksel. Model model kablosu var elbette. Burada değilen şey şu, temel OFC bakır, model yükseldikçe buna OFC bakırın OCC olarak inal edilmiş olması, ana taşıyıco tellerin gümüş kaplanması, ana iletken tellerin tamamen gümüş hale gelmesi ve en sonda ana iletlen tellerin OCC gümüşten imal edilmiş olması söz konusu oluyor.
Ben bir tanıdığımda Wire World’ün enstrüman kablosunu denedim. (hi-fi sistemimde zaten çok memnundum)
Şahsen, sesten bir şey yemediğini düşünüyorum. Sinyal kaybı minimumda idi. Mogami (modelini hatırlamıyorum) ve Lava Halogen ile karşılaştırdık. Bence Mogamiden güzeldi, Lava ile çok başabaştı.
Esenlikler dilerim.
 
Ben Pia ' yı çok beğendim- özellikle limited renk opsiyonları çok güzel, yeşil- pembe özellikle favorim - klavyedeki tree of life benzeri inlay de çok şık- rengarenk harika duruyor. 1987 senesi Vai ' nin başlattığı tarza çok uygun . Bir tanesine sahip olmayı çok isterdim .
Diğer yandan epiphone'un sadece bir video da gördüğüm ve anlaşırım kadarıyla şu anda saklanan yeni prophecy serisi çok güzel- bayağı iyi özellikler var - gibsonın kendi tasarımlarını diğer firmalar kendilerine adapte ederek bayağı başarı kazandılar- özelllikle metal tarzında- şimdi biraz daha epiphone yoluyla buraya el atmış duruyorlar. Sene içinde tanıtımı yapılacaktır sanıyorum
 
Geri
Üst