mikrofonun önüne konan yuvarlak filtrenin adı nedir?nereden?

Ben sen miyim elime alıcam mikrofonu? Standı var, standında duruyo mikrofon. Kayıt için herşeyim var. Bi tek jartiyerli kız arkadaşım eksik... :)

Bende düşünürdüm ünlü tonmaisterlerin sırrı ne diye olay jartiyerde bitiyomuş...
 
Ustalar daha iyi bilir gerçi ama ben de bildiğimi zannettiğim şeyi söyliyeyim... ;

Bildiğim kadarıyla sm58 seslendirme mikrofonu ve mesafeye çok duyarlı... araya konan ince bişey bile demek bozabiliyo ayarı... Elinde varsa condenser mikrofonlarla kayıt almayı dene...
 
sırada monitor var.
adam gibi bir monitor alacaz sonra mic.
şuan sm58i malesef kullanmak zorundayım
ayrıca bu konu tartışıldı daha önce :)))) başlıkları arat bulursun;)
 
jartiyer, corap falan birseyler lazim mutlaka cunku condenser mikrofonu buhardan tukurukten zamanla bozulur bildigim kadariyle. tozunu da almak lazim kullandiktan sonra, acaba condenser'in kafaya da bir parizyen mi gecirsek, soyguncu gibi...
parizyen parisian'dan mi geliyor, yani parisli hesabi falan...
nasildi o cingil? mujde mujde size, parizyenden mujde size, zarif saglam esnek corap, rahat corap, mujdeeee....
en son 20 yil once falan dinlemistim, insanin muzik hafizasi super, ne gerek var ipod'a minidisc'e? kafadan cal dinle, hem kulaklar saglam kalsin...
 
bu konu çok eğlenceli işlenmiş koptum burda :)
mikrofondan ses alma sorunlarımız bitmiyor...
deliricez...hem P ler S ler patlamasın diyoruz.hem de dip hışırtılar gitsin diyoruz.kayıttan sonra gate leyince ölüyor vokal.
ben de digitech vocoder var ama onu satıp behringer rack almak istiyorum.
(param ona ancak yetiyor) Hani behringer in rack i var : Deesser lı
noise gate li... alttaki link e tıklayıp bakabilir ve düşüncelerinizi belirtebilirsiniz. yani iyi olur :D
http://www.behringer.com/MDX1600/index.cfm?lang=ENG

Ps: Biliyorum Mahcem rack falan alma demişti ve Focusrite tavsiye etti
ama focusrite getirtebilecek durumum şu an yok.Ayrıca sonradan compress etmek , noise gate lemek kötü etki yaptı.Öldürdü herşeyi.
 
MM, o yüzden diyorum sana Noise Gate ile işin yok senin diye, o sadece işini çok iyi bilenler tarafından davul kayıtlarında kullanılır ki mistrigger'ları almasın diye.

Kayıtta patlamaları kesmek istiyorsan condenser mikrofonun diyaframını tam ağız hizana değil de biraz yukarıya, iki kaşının arasına gelecek gibi yerleştir, o patlamaları keser. Hıslayan S'leri kesmek için De-esser kullanmamanı tercih ederim zira De-esser fazla kaçarsa -ki en azı bile genelde fazla kaçar- bu sefer şarkıcıyı peltekleştirir. De-esser hıslayan zil seslerini derleyip toplamak için güzeldir.

eğer S'lerin patlayıp hıslamasının önüne geçmek istiyorsan şarkı söyleyiş tarzını değiştir, kelime arasındaki S'lerin üzerini vurgulama, kelime sonlarındakileri de yut gitsin. Dikkat et, meşhur şarkıcıların hepsi aslında aynı numarayı yapar. Sıradan dinleyiciler kelimeyi başından algılamıştır zaten, sondaki S telaffuz edilmiş edilmemiş algılamazlar bile ki sorgulasınlar.

Bunları Mikrofon ve Preamplileri başlığında anlatmıştık, arama yapıver :LOL:
 
Compressor inkanı bulamadığımız barlarda yaptığımız klasik "geri çekme" olayını dene istersen...

Sen şimdi kesin yanlış anlarsın; Geri çekme deyince oralara gitmesin aklın, SM58 patlama toleransını(bunun başka bi ismi var mı bilmiyorum) beğendiğim bi ürün. Sadece parçanın peek yaptığını gördüğün ya da patlama yapan yerlerinde biraz kendini geri çekersen olur biter. Başlarda saçma gelebilir, zor gelebilir, ama bi defa alıştıktan sonra çok kolay ve kullanışlı bi tekniktir... Araya illa jartiyer koyacan diye bişey yok...

Ama sen "ben illa jartiyer istiyorum, mutlaka koklamam lazım" diyosan, jartiyeri elinle mikrofonun kenarında tutarsın olur biter... ;)

Bide ne kadar araya popfilter de koysan bilgisayarda ufak tefek rötular yapmak zorunda kalabiliyosun. Geri çekmeleri yeteri kadar iyi yapmışsan rötuş yapman gereken çok ufak bir iki nokta kalıyor zaten geriye... Rötuş geçişlerini yeteri kadar yumuşak yaparsan, bi uzmanın bile kolay kolay anlayabileceğini zannetmiyorum.
 
:D cevaplar yüzümü güldürüyor nedense bu akşam.ne güzel bir forum bu.
iyi ki keşfetmişim.
Bende bas gitar için almış olduğum EBS compressor pedalı var.
üzerinde Tube ayarı falan da var.3 comp çeşidi var
Sizce comp/limit olarak onu kullansam nasıl olur ?
 
Vocallerimi deesser n-gate kullanmadan deneyeceğim.

Geri çekme yerine stand kullanmadan bir kayıt yapacağım.Kafamı geri çekeceğime, mikrofonu ileri iterim. Doğru anlamış mıyım ndman:))
 
ayrica baska bir teknik var, geri cekme yerine mikrofonu ileri itme... bu da guzel bir teknik, sen sabit kaliyorsun, oynar baslikli mikrofon kullaniyorsun, patlama clip falan olacagi anda aleti ileriye itiyorsun. ben ayrica arkaya da bir adam koyuyorum ki abartip uzanamayacagim kadar ileri itersem o bana geri itsin.
bu sekilde yerinden oynamak zorunda kalmadan sarkiyi soyluyorsun. ben bu teknigi tercih ediyorum cunku geri cekme yontemini kullaninca kafami ileri geri goturmekten basim donuyor.
condenser hassas alettir ama merak etme, bu kadarla bir zarar gelmiyor, sadece ittiginde bir yere carpmasin ona dikkat et.
 
Geri
Üst