Boss katana head mk2 amfi için nasıl bir kabin seçmeli?

Boss katana head mk2 amfi almayı düşünüyorum bunun yanında kabin olarak marshall code 412, orange jim root 212 ve orange crash pro 412 arasında kaldım. Bu arada ev kullanımı için 412 fazla mı gelir bu konuya da değinebilirsiniz.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
Sadece güzel bir ton, ses yakalayabilmeyi istiyorum. Bu işi hobi olarak yapıyorum o yüzden stüdyo veya konser gibi bi olayım yok. Yani gitar çalacağım ortam ev oluyor. Bir hoparlörden beklentim ise beni irite etmeyecek sesi sunabilmesi. Yani çıkan sesten zevk almak istiyorum.
Şimdi 1x12 veya 2x12 model kabinlere bakıcam. Artık en iyisi amfiyi tek tek hepsiyle denemek olacak. Anladığım kadarıyla 4x12 de ev ortamında biraz aşırı kaçar.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #6
Maalesef artık geri dönüşüm yok zuhal müziğe sipariş verdim bile. Hem çok da bir fark olmayacak zaten ve katananın hoparlörünü kullanmaktansa istediğim hoparlörü seçebileceğim. ama keşke en baştan kombo seçseymişim. teşekkürler fikir sunduğunuz için.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #9
Bu arada neden katana 100 aldın ki ev için? Bende de kabin var 2x12, kafa alacağım ancak 15w bir lambalı alayım diye düşünüyorum.
Aslında öncelikle lambalı amfilere baktım. Hatta Blackstar dan çok güzel bir amfi beğenmiştim lambalı. Ama sonra dedim benim buna bir sürü pedal almam lazım tam olarak istediğim lezzeti alabilmek için ve benim buna gücüm yetmez. Bu sebeple solid state amfilere baktım ve sonra boss katananın aradığım tüm özellikleri taşıdığını fark ettim. ayrıca ufak bir şey olduğu için yazlığa gittiğimde de yanımda taşırım düşüncesiyle katana head seçtim.
 
bende de 2x12 fender champion 100 var. shogaze, ambient, post-rock soundları elde edebilmek için amfinin hem kendi efektlerini hem de bağladığım pedalları aynı anda aktif ederek kullanıyorum. Bunu daha önce kullandığım düşük wattlı tek hoparlörlü amfilerde denediğimde (içlerinde full lambalı olanlar da var) tonlar hacmini kaybedip çamurlaşıyordu. Bu amfide ise efektlerin birbirine karışıp çorba olmadığı daha berrak tonlar alıyorum. Bunun dışında drivelı tonlarda da düşük ses seviyesinde çok tatminkar sonuç veriyor. Yani bence 2x12 ya da 4x12 kabin ev için olmaz diye bir şey yok aksine gayet iyi olur.
 
Geri
Üst