aynı gitar farklı fiyatlar

Oncelikle bu model (yani classic player Baja tele) artik uretilmiyor. Bunun yerine Fender Vintera 50s Modified tele geldi. Su gitar:

https://shop.fender.com/en-US/elect...ntera-50s-telecaster-modified/0149862357.html

Su anda dukkanlarda satilan model bu ve ozellikleri acisindan Baja ile ayni denilebilir. Verdiginiz linklerden mydukkan'da Baja stoklarda yok. Hepsiburada (Rota Muzik'de) stokda kalmis bir Baja olabilir; siparis vermeden arayip ogrenmenizde yarar var. Stokda kalmis son urunu stok tuketmek icin indirimli satiyorlar olabilir. Bir de Fender'in Baja'nin yerine cikardigi Vintera 50s Modified'in satis fiyati Baja'ya gore $100-$150 kadar daha pahali. Onun icin stoklarda kalmis bir Baja'yi almak daha mantikli...Ozetle yukaridaki Baja'larin arasindaki fiyat farkinin agac kalitesiyle alakasi yok, stok durumu ve Baja'nin uretimden kalkmasi ile alakasi var...
 
Rica ederim.

Ozellik olarak ikisi de ayni gitar, fark yok...
Genel olarak konusmak gerekirse Baja gibi fabrikasyon gitarlarda ayni model gitarlar arasinda bile farkliliklar olabiliyor ton ve performans acisindan.
Yani biraz sans meselesi. Daha cok agacindan kaynakli ya da isciliginden kaynakli farklar olabiliyor. Deneyerek alma sansiniz yoksa sansa kaliyor.
Iyi bir Baja da denk gelebilir, cok iyi olmayan bir tane de. Ama genelde benim deneyimim, Baja'lar guzel gitarlar.
 
Geri
Üst