Referans Monitör tavsiyeleriniz?

Merhaba Şuanda Presonus 4.5 Referans monitörü kullanmaktayım. alt frekanslara inemedigi ve bass tadı alamadıgım için degiştirmek istiyorum. Öncelikle odam 12m2 . araştırdıgım bir kaç model var.
Yamaha Hs7
Yamaha HS8
Kali Audio lp6

Kali audio lp6 ile hs8 dinleme şansım oldu. lp6 güzel bir soundu vardı. basslar iyiydi.
bir yandanda hs8ler kafamı kurcaladı. ama benim odama büyük gelecegini düşünüyorum basslar odada bogulur mu gibi. ayrıca hs8 ler biraz daha tiz agırlılı çalıyordu.

kali audio lp6 malzeme olarak çok kaliteli durmuyor. ön tarafı plasik kullanmışlar. ama benim için bir artısı bass portalarını önde olması. cünkü monitörler duvara yakın duruyor uzaklaştıramıyorum.

yamaha hs7 i dinleyemedim onun için lp6 mı hs7 mi kararsızım. internettende youtube videolarında sound test karşılatırmalarına baktım. tabi bu biraz saçma bir yöntem. ama imkan olmayınca mecburen bu yönteme başvuruyorum. jbl 306p modeli var karşılaştımalarda tizler biraz parlakmış gibi geliyor bu mix mastering yaparken ne kadr dogru yönlendiri bilmiyorum.

aranızda tavsiyede bulunabilecek arkadaşlar varmı ? özellikle kali audio lp6 kullanan varmı tecrübelerini paylaşırlarsa sevinrim.

bu arada bütce max.3000 tl yamaha hs8 tercihlere koydum ama 2.el var 1 tane 3000 tl bebek gibi bakmış.
 
Geri
Üst