Roland VS2000CD vs. Digidesign Digi002 Rack + Laptop ?

Merhaba arkadaşlar,yine benn..

Ben mayıs sonu itibari ile kayıt işlerine girmek istiyorum allah kısmet ederse.

Şu ana kadar hep bilgisayar toplamayı düşünüyordum bu iş için.
Amcak az önce başlıkta bahsettiğim roland ve benzeri bir sürü workstation la karşılaştım Fiyatları da toplayacağım bilgisayarın fiyatıyla kafa kfaya geliyor galiba. Bu tür aletler nasıldır? Bilgisayar yerine direk böyle bir alete dalsam nasıl olur dersinizzz?

http://www.roland.co.uk/prodcatdetail.asp?id=vs-2000cd
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #2
digi 002rack tam olarak nedir? ne iş yapar?nereden bağlanır?
bunu aldıktan sonra bilgisayara ne gibi yatırımlar yapmam gerekiyor?
yardımcı olursanız çok sevinirim...
 
Selam,

Digi002Rack temelde bir ses kartıdır. Roland'ın bahsettiğin cihazı ise bir workstation. Yani biraz farklı kesimlere hitap ediyorlar.

DIGI002R, üzerinde 8 analog in (4'ü mic pre), 8 analog out, 8 ADAT I/O, 2 MIDI I/O, kulaklık çıkışı, monitor çıkışı ve S/PDIF digital giriş / çıkış olan, ProTools LE yazılımı ve bir takım plug-inler ile birlikte gelen bir ses kartıdır. Bilgisayara firewire portu üzerinden bağlanır. Bereberinde gelen yazılım ile 32 kanal ses kaydı yapılabilir. İleride istenildiğinde Protools HD serisine upgrade imkanı mevcuttur.

Bilgisayarda olmaz ise olmaz olan tek unsur bir firewire kartıdır. Bunun dışındaki özellikler (hız, hafıza vb) çalışma performansını etkileyen unsurlardır. Şahsen ben min. 2500+ MHz bir CPU ve 1 GByte RAM ile başla derim.

İskender.
 
Protools rahat sistemdir. PC ve harddisk olayı içinde olduğu için roland'a göre çok fazla artısıvardır. en azından Roland gibi aletin üzerinde tepeden ekrana bakıp düğmelere basmak ve sırt ağrısı yerine, PC de rahat rahat monitörden herşeyi kontrol edebilirsin.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #6
bahsettiğiniz özelliklerde veya üzerinde bir laptop edinsem aynı performansı alabilirimiyim pc ile?

ha bir de dahili hard disk mi var digi de?
 
Eğer 7200rpm Firewire bir external HD alıp sisteme bağlarsan evet, zira laptopların iç harddiskleri 2,5" olup oldukça yavaştır, 3600rpm filan, iki kanaldan fazla kayıtlarda biraz öksürebilir. Ayrıca laptop alırken dikkat etmen gerekenler:

1) Firewire chipseti Texas Instruments olsun, NEC filan olanlarından kaçın.

2) Ne kadar çok Firewire portun varsa o kadar iyi senin için, ekstra Firewire-PCMCIA arabirim almaktan kurtarır.

3) Laptopların fanları çok gürültü yapar, sessiz bir model seç, onlar da biraz pahalı olabilir.

4) 1GB Hafıza mutlaka olmalı.

Bu konuda bir yazı yazmak lazım müsait bir zamanda.
 
Bence Laptop sisteme geçmek henüz erken.Mahcem'in yazdıklarını kaydet,ileride okuyup notebook olayına girersin ,evde sağlam bir desktop sistemin olunca.Varsada geçme,yenilik yapmak istiyorsan limuzin kirala.Çünkü evde yapabildiklerinin aynısını limuzinde farklı açıdan bütün reduction ları yapabilirsin.Şofore söyle lowcut yapsın.Extra parayla hicut yaptıklarıda söyleniyor :)
 
laptop a geçince ne olacakki?
pc de bilgisayar,laptop ta bilgisyar. alırım 3ghz intel,1gb ram,bir de takarım 7200 hdd. olur.
tabi bu benim görüşüm,başka ne gibi sorunlarla karşılaşabilirim ki?
 
oda doğru aslında ama bir de laptopla pc arasında olan modeller var.
toshiba nın üretimini desteklediği smartbook lar falan var(galiba) onların fiyatları normal pc kadar çünkü içinde kullanılan parçaların bir kısmı pc parçaları.ama tabi sadece görünüm olarak laptop,pil ömrü denen şey yok haliyle ve taşımak için kamyon kiralasak olabilir(abarttım biraz en fazla 4-5 kg dir)
 
Harddisc'i hizli olan bir model almaya calis, cok fark ediyor icinde 5400-7200rpm harddisci olan Laptoplar var, pahali ama fark hemen kendini belli ediyor.
 
İyi günler...
Öncelikle VS-2000CD den bahsedeyim biraz...


Yeni V-Studio VS – 2000CD Digital Studio Workstation digital kayıt sistemlerine yeni bir standart getiriyor. 20 kanal; 8 adet XLR giriş; 3. nesil efekt kartları ile birlikte yeni nesil V-Studio her türlü projeyi gerçekleştirebileceğiniz bir sistem. VS-2000’e opsiyonel olarak eklenen VS20-VGA sayesinde ekran ve mouse kullanabilirsiniz. Yaptığınız bütün işlemleri basit bir monitörde renkli olarak görebilir; Mouse vasıtasıyla bütün kontrollerinizi gerçekleştirebilirsiniz. VS – 2000CD üzerinde 40GB hard disk ve CD writer bulunmaktadır. USB 2.0 portu sayesinde .wav ve .aiff dosyalarınızı bilgisayar gönderebilir veya bilgisayarınızdan alabilirsiniz.

VS – 2000CD üzerinde hazır efektler gelmektedir. Bunlar reverb; delay; chorus; dinamik prosesörler ve eq çeşitleridir. VS – 2000CD’ye daha sonradan ekleyebileceginiz VS8F-3 efekt kartı sayesinde plug-in’leri kullanabilir ve daha fazla efekt çeşidine ulaşabilirsiniz.

VS – 2000CD üzerinden bulunan Harmony Module sayesinde performans sırasında birçok harmonik işlem gerçekleştirebilirsiniz. Kanal 17-18’de bulunan Rhythm Track sayesinde birçok hazır davul sesi bulabileceksiniz. Bu sesleri kullanarak davul kayıtlarınızı çok daha kolay ve çabuk yapabilirsiniz.

VS – 2000CD’ye VS20-VGA çıkış kartı taktığınızda grafik olarak daha kolay edit yapabilme şansına sahipsiniz.

Öncelikle Plug-in sistemler burdada kullanılabiliyor. Zaten cihazı aldığınız anda size 5 adet plugın birlikte veriliyor sonra siz istediğiniz zaman yeni plugın satın alarak yukleyebiliyorsunuz mixerinize.

Sistemin bilgisayar ile hiçbir bağlantısı bulunmamaktadır.

Mixerinizi standart bir bilgisayar monitörüne bağlayabilir bir bilgisayar gibi kullanabilirsiniz...

Aynı zamanda mixerinize mouse de bağlabilmektedir.
 
Cogu laptopta (intel) 6 pin ieee1394 portu yok, i.link denen dangalak 4 pin sony standardi girisler var. Laptop alirken dikkat etmen gereken husus, mobility model CPUlar muzik gibi multimedia uygulamalarinda kasiliyor, o is icin design edilmis degiller,bazi laptoplar desktop PCler icin design edilmis CPUlari kullaniyor (ornegin toshiba satellite'in bazi modelleri), onlarda da fan gurultusu had safhada.. Israrla laptop diyorsan : 7200 RPM diskli bir model aramak (ki sistem diskine kayit yapman onerilmiyor, Protools da desteklemiyor zaten, o yuzden 2. bir disk sart) veya 2. disk slotuna deli gibi para sayip bir 7200 RPM laptop HDDsi alacagina, maxtor'un veya ezquest'in firewire external disk olaylarina girmek daha akillica kanaatindeyim, hem yuksek kapasite, hem de projelerini o pc senin bu laptop benim tasiyabilirsin. O is icin de digidesign'in onerdigi birtakim modelleri veya en azindan uyumluluk listesini iyice incelemek gerekir.
 
ya arkadaşlar ben başka bir soru soracağım bu protools bir kenarda kalsın.

Bu HD Digital Recording workstation ların kayıt kalitesi nasıl,çalarken duyduğum sesin aynısını kayıtta da duyabilirim değil mi? Latency sıfır,bu güzel de kalitesi nasıl?
Bir de,bu cihazlarla kaydettiğimiz bir sesi veya müziği PC ortamına aktarıp istediğim gibi işleme olanağına sahipmiyim? Şu aralar özellikle KORG un bir modelini inceliyorum.Sound on Soumd ve diğer sitelerde çok olumlu şeyler yazmışlar. Ve fiyatı da çok uygun,geçenlerde bahsettiğim rolan vs2000cd beni aşıyor ama bu meretin fiyatıda güzel.
şunun modeli neydiii,bir dakika bakıyorum şimdi.
heh buldum.: KORG D1200mkII
http://www.korg.com/gear/info.asp?a_prod_no=D1200MKII&category_id=3


http://www.soundonsound.com/sos/Jan....asp?session=a8562cc7440a97bebef079f7f25c0613
 
Süper. Ben şahsen oturur onlardan bir tanesini kullanarak albüm yaparım, o kadar yetenekli aletler onlar. Kaya Aytanç Abi'de var bir tane (goliath) Zoom 1066 idi galiba, bak anlatsın sana. Ayrıca ben de Yamaha AW4416 modelinden bir adet kullanmıştım yılbaşından hemen önce Noel tatilinde yaptığım kayıtlarda, bilgisayarımla beraber senkronize edip kullanmıştım, o kayıtlar esnasında çekilen resmim aşağıda, önümde AW4416, arka planda bilgisayarım.

Tamam, belki çıkaracağım netice bir Trevor Horn prodüksiyonu olmaz, onlar için çok daha farklı stüdyo ortamları ekipmanlar ve personel lazım, ama ben yeterli miktarda uygun mikrofon ve mikrofon preamplisi, uygun bir kayıt ortamı, temiz bir voltaj ve güzel bir performans ile o cihazlara çok güzel kalitede kayıt yapabilirim, ne yapıldığını görmek ve başkalarına anafikri aktarabilmek için kaba miksini de yaparım iç efektleriyle beraber, sonra o kanal kayıtlarını alır baba bir stüdyoya girerim, orada yanıma iyi bir miksaj mühendisi alıp kanalları Pro Tools'a aktartıp güzelce bir de mikslerim birkaç günde, iş biter gider. Sonra albümün şarkı sıralamasını belirle, miksleri Mastering'e gönder, ondan sonra koltuğunun altında istediğin plak şirketinden çıkarttırırsın.

Bu HD Recorder'lar hakkında geniş bir tartışma yapmıştık, başlığın ismini hatırlayamıyorum, arkalara bakıver.
 
evet biliyorum okudum onları.

ama kafama bir şey takıldı bu korg un kaç tane input u var anlamadım gitti.

ya benim ingilizcem ve ya teknik bilgim yetmiyor ya da benim beynim yorulmuş artık.yatayım.

ben böyle bir alet alıp demo yapmak istiyorum,bir grubum var.
iki gitar,bir keyboard,bass gitar,vokal ve davul.
bana bu alet yeter mi mahcem(input sayısı olarak-anlamıyorum da-) :(

biraz yardımcı olursanız çok sevinirim.

zoom a da baktım,yorumları falan okudum,zoom u pek seven yok ama korg a herkes inanılmaz diyor.
tek derdim input sayısı.davul kaydında heralde en fazla 6 mic kullanırız.
 
D1200 bir defada en fazla 4 kanal kaydedebiliyor, dolayısı ile hücum kayıt yapmanız pek mümkün değil onunla.

Öyle bahsettiğin gibi 11-12 kanal hücum kayıt yapacaksanız Yamaha'nın AW4416/2816 veya Korg D32XD veya Roland VS2480 gibi bir ünite düşünmeniz lazım.

bak şu aşağıdaki makale sana 16 kanal multitracker'lar konusunda karşılaştırma yaparken kolaylık sağlayacak bilgilerle dolu, bir bakıver:

http://www.soundonsound.com/sos/mar01/articles/16track.asp

Şimdi gitmem lazım geç kaldım.
 
Geri
Üst