Roland VS2000CD vs. Digidesign Digi002 Rack + Laptop ?

VS-2000 CD fiyatı henuz belli degil cok yeni bi urun henuz turkıyeye gelmedi ama siparişlerimiz arasında var en gec hazıran gıbı elımızde olur.

Bende workstationların enb uyuk ozelliği latency ve bilgisayar problemlerinin olmaması. Sanki canlı performasn gibi kayıt yapıp hicbir kayıp olmadan da bu kayıtları dinleyim edit yapabiliyorsunuz.

xerophyte arkadasım eger vaktın olursa shoowroom umuza gelip inceleyebilirsin. Veya bi adres verirsen kataloglarını sana ulaştırabilirim kargo vasıtasıyla...
 
BR-1600CD de bizim ürünümüz.
8 hucum imkanı saglıyor size ama şuan için BR-1600CD getirmeyi düşünmüyoruz çünkü VS-2000cd ile nerdeyse aynı urunler VS-2000 in daha üstün özellikleri bulunmaktadır.
Ama eger hucum kayıt yapma durumun yok ise kanal kayıta yatkın bi cihaz istersen
BR-1180 veya BR-1180CD modelide uygun olabilir sizin için. Bu modellerde en fazla 2 kanal hucum kayıt yapabilirsiniz V-Track olarak 80 kanala çıkabilirsiniz
 
peki ben bu iki kanal ile davul kaydı yapabilirmiyim? öreneğin 6-8 mikrofonlu? VS-2000CD için tahmini bir fiyat söyleyemezmisiniz? öreneğin xxxx doları geçmez gibi?
 
Tek bir kanala indermemen lazim en azindan iki kanal olacak ki (stereo) muzikte gercek davul hissi versin. Yani zilleri ve altolari panlayip gercek davul gibi soldan saga gidebilmeli sesler.
 
Davulu 2 kanala direkt stereo olarak kaydetmek onyıllardır oldukça yaygın olarak yapılan bir işlem, hatta bir aralar Microsoft'un milyonlarca dolar ödeyip Windows reklamlarında kullandığı Rolling Stones'un meşhur şarkısı 1981 yapımı "Start Me Up"ın davulları direkt iki mikrofonla kaydedilmiş (bir U47 ortadan overhead, bir de U67 floor tomun yanından stereo efekt için), hatta o şarkıyı da harala gürele prova yaparken kaydetmişler, PA'den gelen sesler de davul mikrofonlarından sızmış halde filan, üstüne üstlük bir de şarkıyı ilk başta beğenmemişler, Keith Richards "yok ya, birkaç gün önce radyoda duyduğum birşeye benziyor bu, sil gitsin" demiş, dönmüş gitmiş. Şarkı da alınıp stres mi yapmış ne, bugüne kadar kazandırdığı paranın haddi hesabı yok adamlara :LOL:

Alacağın cihazın ön mikseri sekiz girişin hepsindeki sinyali iki kanala miksleyip sonra o iki kanalı kaydetmeye gönderecek yetenekte ise, yani ona göre tasarlanmışsa neden olmasın? Davulda istediğin kadar mikrofon kullan o zaman, hepsini bağla makinaya, davulcu çalarken direkt kayıt esnasında davulu mikslenmiş olarak iki kanala kaydet, iş bitti. Ama bunun hakkını verebilmen için mikrofonlama teknikleri hakkında çok iyi bir bilgiye sahip olman gerekir, yoksa bir yığın faz problemleri ile karşılaşır uğraşırsın, mikrofonlar yanlış yerleştirildiği için birbirlerinin seslerini sıfırlar, ses girdap gibi döner durur filan. Eğer elindeki ekipmanın sana ne verebileceğini ve senin ondan ne isteyip ne alabileceğini iyi bilebilirsen yaparsın, neden olmasın? Aslında ne kadar az mikrofon kullanırsan o kadar iyi, o kadar az faz problemi ile uğraşırsın, yeter ki odanın içinde ideal mikrofon konumlarını bulabil, gerisi kolay.
 
Kolay gelsin, ben de birazdan uzayacagim. Camille bizim evlilik yildonumu icin bir Spa'da yer tutmus. Masaj, facial filan oldukca gay bir gun gecirecegim :D
 
Vay be, zaman nasıl geçiyor Yenge'ye hürmetler. Ben de zaten birazdan eve gideceğim, az evvel haber aldım, benim kanka Fatih Ortaç'ın babası Fethi amca vefat etmiş birkaç saat önce, moralim bozuldu, bu kafayla müzik yapılmaz bir süre. Belki hatırlarsın, Altunizade'de sizin evin ilerisinde otururlardı siz ABD'ye taşınmadan önce. Babam gibiydi Fethi Amca, elinde büyüdüm sayılır, Avşa'da Istanbul'da az vakit geçirmedim evlerinde, rahmetli babamın en yakın ahbabıydı Üsküdar'da, babamı da omzunda kabrine götürmüştü. Aynı babam gibi o da çok uzun süredir kanser ile boğuşmaktaydı, sonunda emaneti teslim etmiş bugün.

Allah rahmet eylesin çok iyi insandı, emeği yardımları unutulmaz. Geride kalanlara sabır, başımızdan geçtiği için aynı şeyler söylenecek pek birşey yok. Zaman herşeyin ilacı.

Shannon ile dışarı çıkacağız bu akşam, gidip biraz kendimi toparlayayım.
 
ya ben soruyu düzgün soramadım galiba ya da cevapları anlayamadım,salak mıyım neyim?

Şöyle başlayayım:
Davulun parçaları:
1-Snare drum
2-Tom tom
3-Tom tom
4-Floor tom
5-Bass drum
6-Hi-Hat
7-Crash
8-Crash
9-Ride
10-Splash

Böyle bir davul kaç mikrofonla kaydedilir?

Benim "alabileceğim"(ekonomik olarak) recorderlarda genelde 2 adet mic(XLR) girişi,iki adet de gitar ve herhangi enstrüman girişi var(balanced-unbalanced).
Diğer baktığım 8 mic girişli cihazların fiyatları beni aşıyor.Böyle iki girişli bir alete yukarıda bahsettiğim davulun kayıtları yapılabilir mi?
 
ben bu kayıt için mikrofonları miksere girsem,ondan sonra kayıt cihazına iki kanaldan versem olur mu? böyle bir şey mümkün mü yoksa çok mu attım? :) Davul mikrofonları girmek için alacağım mikser power mikser mi olmalı yoksa normal mi?
 
Selamlar...
BR-1180CD modelinde 2 kanal kayıt yöntemi ile çalışabilirsin ve buda daha az bir maliyet ortaya çıkartır sana.
Bu arada bir duzeltme BR-1600CD Haziran sonunda elimizde olucak.
BR-1600CD ve VS-2000CD konusunda fiyat bilgisi veremiyorum özür dilerim
BR-1180: 945€ (sadece HDD bulunmaktadır)
BR-1180CD: 1125€ (hdd+ cd writer)

Boss ve Roland ürünlerinde BOUNCE yapabilirsin yani örneğin 8 kanal bir ddavul kaydını 2 kanala indirebilirsin.
 
Diyelim ki 8 kanal bateri kanalın var.Bunları kendi aralarında miksledin ve bounce yaptığında bunları alet yada program iki kanala (bir stereo kanala yani :idea: )indirger.Galiba bounce buydu. ;)
 
Geri
Üst