Fender Telecester'ı drop a akortlamak

bugün zuhal müzikte jim root telecester sordum. yoktu ve başka bir telecester verdiler. gitarı drop a olarak akortlarken adam geldi ve bir güzel linçledi. 10-46lık tellerle drop la mı olur dedi ben anlamadım. gitara zarar geliceğini sap ayarının bozulucağını vs. söyledi. böyle bir şey var mı gerçekten ilk defa duyuyorum.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
Don lastiği ile drop a tadını bilmeyen esnafa denk gelmişsin kardeşim. Başka şubede şansını dene.
Şubede linçlemen çok hoş olmadı, şubeye tekrar gelince tekrar linçlemeni bekliyorum. İlk başta anlamadım ne demek istediğini sonlara doğru anlamadım. Bu sefer ben de karşılık vereceğim. Aynı şubede başka zaman tekrar linçlemeye çalışman dileğiyle.
 
Hiç 10-46 telli gitarı Drop A akortladın mı daha önce? Gitara bişey olmaz azarlamanın mantığı yok da. Senin yaptığının da bir mantığı yok. Spagetti gibi olur teller.
 
Arkadaş belli ki bilmiyor ki 10-46 teller ile Drop A denemiş. Neler döndüğünü de bilemiyorum orda değildim, fakat mağazada azarlama olduysa veya hakaret, sert dil vs. olduysa Zuhal'e şikayet etmenizi öneririm. Uyarmak var azarlamak var.
 
Bizim ülkenin klasik ve yegâne sorunlarından birisi daha...

Müzik mağzalarımızdaki satış temsilcilerinin bir çoğunda var olan tanrısal tripler...

Ne diyelim onların işleri de zor, ne de olsa tüm gün enstrumanlarla uğraşıyorlar, gelen milletle uğraşıyorlar sanırım dünya üzerindeki en zor meslekleklerden birisi...
 
Adam haklı gitarın tuningini değiştirmek sap ayarının bozulmasına sebep olur. Gitara tuning'e göre sap ayarı yapılır. Seninkisi gitara istemsizce zarar vermek olmuş bir nevi
 
Adam haklı gitarın tuningini değiştirmek sap ayarının bozulmasına sebep olur. Gitara tuning'e göre sap ayarı yapılır. Seninkisi gitara istemsizce zarar vermek olmuş bir nevi

Gitarı iki-üç tam ses tize akort etse hadi neyse tamam da (ki öyle de hemen bozulmaz), drop a gibi gayet pes akortlamak sapa hiçbir şey yapmaz. Hele ki Fender tele sapına. O mantıkla yeni tel takımı takmak için eskileri çıkarınca da sap ayarının hemen kaçması gerekirdi.

Yine de mağazada gitarı denerken 10 no tel takımlı gitarı ekstrem akort düzenine çekmek bana da tuhaf geldi. Cidden alacak olsan bile fikir vermez ki. Yine de magaza elemanı daha düzgün bir üslup kullanmalıydı.
 
Geri
Üst