ev yapimi lambali anfi ve kabin

B

badomen

http://s249.photobucket.com/albums/gg202/badomen77/
merhabalar,3-4 yil önce bu anfi isine bulastim kurtulamadim bagimlilik haline geldi bende,son yaptiklarimi sizlerle paylasmak istedim,ilgilenen arkadaslar var gördügüm kadariyla.
-SE hot rod olan AX84 sitesindeki Hi-octan anfisine Soldano nun hot rod 50 modelinin preampini ilave ettim,videoda caldigim anfi odur.ds2 booster niyetine kullandim.
-Soldano hot rod 50 kopyasi marshall jcm 800 2204 trafolarini kullandim fakat o hala tam olarak bitmedi sanirim bir yerde hata yaptim.
-poin to point yöntemi ile yaptigim anfiler genelde daha az sorun yapiyor müdahele veya modifiye etmesi daha kolay,PCB ler daha ucuz fakat ,yapilan bir hatayi düzelmek veya birsey ilave etmek daha zor.
-genelde merak edilir lambali anfilerde kisik seste drive tonlari nasil olur diye,SE hot rod dedigim anfi 8 watt civarindadir,ben gayet memnun kaldim tonundan fakat lead tonlar icin bir pedal gerekir bence.
-ben yanlis anlasilmaktan cok korkarim,lütfen bu paylasimimi bir hava atmak olarak anlasilmasin,ben sadece kendi capimda bildiklerimi paylasmak istedim.
 
Bu isten az cok anlayan biri olarak eline saglik diyorum, isciligin cok temiz, atölyeden cikmis gibi, ayrica direk olarak semalarida eklemissin ki bunu herkez yapmaz. Hem paylasimina hemde isiligine 10 üzerinden 10
 
ellerine sağlık arkadaşım.gerçekten hoş görünüyor emeğine sağlık.
mütevazi şekilde açıklamalarda bulunduğun için ayrıyeten teşekkürler.
bazı arkadaşlar kıytırık bişeyler yapıp gururla sunuyorlar da bize :D
 
güzel işçilik kit olarak filanmı aldın çünkü bu tarz şasi ve plexsi boardlar kit olarak satılıyor..

pedalist bu işlerle uraşan herkeze saygı duymak lazım. kıytırık dediğin el emeği göz nuru ile yapılan işler kimse kimsenin yaptığı bişeye bu tarzda bir üstlupla kötülemeye yada aşalamaya hakkı yok. önce herkez dönüp kendi öz eleştirisini yapsın ortaya bişeyler koysun sonra kalkıp düzgün bir üstlüpla eleştirisini belli bi çerçeve içinde yapsın..

saygılar....
 
her pedal amfi yapanın kendini tanrı gibi hissetmemesi de güzel bir durum
ayrıca bir hoparlörü farklı diğeri farklı hoparlör koymak da en azından yaptığın emeğe saygısızlıktır düzensizlik özensizliktir.

ayrıca alaminyum herkez vb kelimelerle türkçe katili de olmamak gerekiyor.


edit: + plexsi kelimesi +üstlup
 
nadiras demiş ki:
her pedal amfi yapanın kendini tanrı gibi hissetmemesi de güzel bir durum
ayrıca bir hoparlörü farklı diğeri farklı hoparlör koymak da en azından yaptığın emeğe saygısızlıktır düzensizlik özensizliktir.

ayrıca alaminyum herkez vb kelimelerle türkçe katili de olmamak gerekiyor.


edit: + plexsi kelimesi

nedemek şimdi bu yaa bi hoperlörü farkı filan cevabı çok basit istediğim soundu yakalamak için 2 farklı boyutta hoperlör kullanmak gerekti bende kullandım ayrıca bu kendime yaptığım tamamen işlevlselliği ön planda olan birşeydi çalışıyormu çalışıyor. diş görünüş bakımındanda zaten o konudan bir ideam yoktu.. zaten ev şartlarında da bunu mükkenmel yapmak olanaksız.herhalde fabrikasyon bişey bekliyorsunuz karşınızda süper işçilik filan bu işin içinde olmayıpta çapını bilmeden konuşan insanlar gerçekten insanın sinirini bozuyor. düzenli ne demek ya anfi içinde ozaman herşeyi simetrik yan yana koy dip görültüsünden geçilmesin.ben kendimi tanrı gibi filan görmüyorum aksine siz bu işlerden anlamadığınız halde eften püften şeylere hata olarak "düzensizlik" olarak bakıyorsunuz.. son olarak pedal la uraşan herkez turkçeyi hatasızmı konuşması gerekiyor pedal yapmak için oldu olucak türk dil kurumundan onayda alalım :twisted: :D

tabiki herkez beyenecek diye bir kayide yok beyenmeyenler görünüşüyle ilgili yorum yapanlar olmadımı buzamana kadar oldu.AMA BU ÇEKİLDE DEÐİL.elektronikle ilgili hiç bi okul okumamış olmama ramen böyle bişeyi yapmak çalıştırabilmek benim için gurur verici bişey yaptığım projeleride bu şekilde sunuyorum.. Bu şekilde çekemeyen insanlar herzaman olmuştur olacaktır. bu herşeyde doğal olarak ortaya çıkan bişey..

saygılar...
 
forumda düşündüklerini düzgün bir şekilde paylaşabilmen için kullandığın dile biraz daha özen göstermen gerekiyor.

Ayrıca istediğim sound olayı ise hiç inandırıcı değil bulabildiğim hoparlörleri koydum diye kendi başlığında demiştin vakti zamanında

neyse önemli değil bu konular ama yaptığın iş vizyonu olmayan bir iş şahsen ben arızalı amfimi bu başlık yüzünden sana götürmeyi aklımın ucundan bile geçirmemiştim çünkü güven verici değil.Amfinin üzerine nickini yazman falan apayrı bir komedi.

söyleyeceklerim bu kadar. ..
 
getirsende tamir etmem senin anfini zaten merak etme :D ben bu işi sadece para için yapmıyorum.bana güvenip anfisi getiren insanlar var hatta taa mersinde buraya head anfi yollayan bile var bu sadece senin güvensizliğin bunu kalkıp herkeze mal edemessin.hoperlör olayına gelince kendi yaptığım anfi başlığın altında yapılan yorumlara bak kaç kişi beyenmiş kaç kişi beyenmemiş oraya çıkan soundu.o anfiler satılık değil üstelik nedemek inandırıcı gelmedi sanki ben anfileri satmaya uraşıyorumda seni inandırmaya çalışıcam alahala :D
anfi tamir başlığı altında yaptığım 2 lambalı cillop gibi custom pedala bakmanı tavsiye ederim "özel sipariş üstüne yapıldı" yorumlara bir göz atarsın zahmet olmassa ... :D
 
tek diyebileceğim Türkçe dersi al en yakın zamanda

(amfimi tamir ettim ben merak etme senin gibi burnundan kıl aldırmayan kişilerle işim pek olmaz)


edit : Başlık sahibinin yaptığı işi ne kadar güzel yaptığını aslında bu tartışmamız da ortaya koyuyor.
 
merak etme burnumuzdan kıl aldırırız ama almasını bilenlere.. :D burda forumda yazı yazıyoruz arada sırada bir kaç kelimede hatalar olması çok doğal bişey kimse mükenmel değildir.
 
presence demiş ki:
güzel işçilik kit olarak filanmı aldın çünkü bu tarz şasi ve plexsi boardlar kit olarak satılıyor..

pedalist bu işlerle uraşan herkeze saygı duymak lazım. kıytırık dediğin el emeği göz nuru ile yapılan işler kimse kimsenin yaptığı bişeye bu tarzda bir üstlupla kötülemeye yada aşalamaya hakkı yok. önce herkez dönüp kendi öz eleştirisini yapsın ortaya bişeyler koysun sonra kalkıp düzgün bir üstlüpla eleştirisini belli bi çerçeve içinde yapsın..

saygılar....
yav alınma hemen :D amacım seni asla aşağılamak değil azıcık zulfiyare dokunmak. bu forumu devamlı takip eden biri olarak arkadaşın işçiliği hakıkaten güzel olmuş şu devreyi sen yapsaydın ve o başlığının altında bizlere sunsaydın aynı düşünceleri senin içinde yazardım.
herkes çapında birşeyler yapabilir tabiki ama olumlu veya olumsuz eleşirilebilinir de.
sevgiler ve saygılarımla
 
eyv ta alındım haliyle abi :D şölede bi durum var.yapayım ii güzel diyosunda bu arkadaş parçaların %90 nı yurt dışından almış trafolar kasası vs.. hata bildiğim kadarıyla kit olarak böyle satılan şeyler var hazır delinmiş kasa geliyor monte ediyorsun sadece. beni biliyosun maddi durumuz orta seviyede ancak bukadarını yapabiliyoruz..

ufak bir not daha bu arkadaş almanyada yaşıyor haliyle kaliteli parçaları kasayı temin etmesi çok daha kolay. TR şartlarında bırak yapmayı parçaları bulabilmek bile ayrı bir dert..

saygılar..
 
sanirim almanyada yasadigimi basta yazmaliydim,presence parca bulma imkanimin daha iyi oldugu konusunda hakli.
-anfilerin ikiside kit degil. birtanesi hazir digerini kendim yptirdim,2mm aluminiumdan 50w olan.
-8 watt olanda hammond trafolar var 369ex ve125ese ,ikisi 110 euro civari,anfinin toplam maliyeti yaklasik 200 euro.
-50 watt olanin maliyeti yaklasik 450euro civari,malesef daha calisir vaziyete gelmedi,buda isin kötü tarafi tabi.
-bu biraz sabir isi,hernekadar almanyada yasiyor olsamda ve buda sonucta bir hobi oldugu icin , her ay belli bir miktar para ayirabiliyorum.buda bir cihazi birkac ayda tamamlama neden oluyor.
-presenceye hak veriyorum,anfinin ustune nikini yazmasi konusunda,sonucta bir emek vermisin ve kendin birsey yaratmissin bunun uzerinede istedigini yazabilmeli neticede degilmi? zaten diiger siteleri takib ederseniz bunun anormal yada komik birsey olmadigini görürsünüz.
-bir arkadas yazmis bunu ticarete dökersiniz diye,bunu düsünmedim dersem yalan olur fakat bu biraz beni asar kimsenin caniyla oynamak istemem,ayrica bu isler burada okadar basit degil
 
Türkçe dersi vermeye çalışan arkadaşın noktalama işaretlerini kullanmaması, vizyon, sound ve nick kelimelerini kullanması son olarakda cümlelerinin düşük ve tamamlanmamış, anlaşılması zor olması çok güzel bir tezat oluşturmuş. Anlaşılan laf edecek bir şey bulamamış.
 
Nedir bu son zamanlarda olan bu anlaşmazlık ve sataşma durumları..!

Öncelikle emeğe saygı göstermek gerekir ki burda yok yere kullanılmaması gereken cümleler kullanılmış...

presence'in açtığı her başlığı takip etmeye çalışıyorum ve herçektende kendi çapında çok güzel işler çıkartıyor...
Nedir bu yok yanlış yazdın, yok Türkçeyi katlettin cümleleri...

presence her yerde türkçe dersi veya yazımla ilgili bilgiler edinebilir ama burda bizimle paylaşılan bilgiler, emek, harcanan şeyleri her yerde öğrenemeyiz..!

badomen ve presence hocam ellerinize sağlık ve devamını sabırsızlıkla eminim benim gibi pek çok kişide bekliyordur...

Bence konuşulacaksa bu aletler hakkında konuşulmalı bu başlıkta. Her ne kadar haddim olmayarak bunu söylesemde

Saygılar...

Can
 
çoğumuz alüminyuma alaminyum herkese herkez demiyor değil mi ?
ben bunu eleştirmiştim sonra da bitirmiştim

tabi siz tekrar konuyu hortlatana kadar

tekrar bitiriyorum umarım herkes kendine daha mantıklı meşguliyetler bulur en kısa zamanda.

ben bile yurtdışında türkçeyi bukadar öğrenebilmişken birazcık özen gösterin de saçma hatalar yapmayın.
 
Geri
Üst