Amfi ve Efektler

Hangi seçenekte daha kaliteli sesler ve efektler var ?

  • Amfiyi Usb ile Bilgisayara Bağlayarak

    Oylar: 0 0.0%

  • Toplam oy veren
    6
Pedal kullanmadan en kaliteli ses ve efekt kalitesine nasıl ulaşabilirim ?

Bütçe 1200-1300 civarı.(Bu bütçenin içinde amfide var.)

1.Seçenek = Amfiye Processor bağlayarak mı ?

2.Seçenek = Ses kartını bilgisayara bağlayarak mı ? ( Ses kartları hakkında hiçbir bilgim yok,eğer ses çıkışını amfimden alamıcaksam hiç gerek olmadığını düşünüyorum kendi adıma )

3.Seçenek ( Bana en yakın gelen ) = Amfinin usb bağlantısı ile kendi programını kullanmak mı ? (Örneğin Vox'un Tone Room ve Jam Vox programı )

3.seçenek yakın geliyor biraz araştırdım ve Vox Vx II ile Fender Mustang 2 v2 amfilerini buldum.Fakat bu amfiler 30-40w arası ve ben evde çalacağım.Kısık seste kalite düşmesi olurmu ?Sizce değermi ?

Bu seçeneklerden hangisi daha mantıklı ve neden ?
 
Hocam kaç puan sorular? Finalde de bu konular mı gelecek?

En az 25 kere yazıldı, forumu biraz daha karıştırırsan yarısına cevap bulursun. Oku fikir edin, netleşmeyen neyse onu sor. Hangisi ve neden sorusuna gelen cevaplar kafanı netleştirmeyecek....

Söz konusu ekipman nedir o bile belli değil. Gitar var mı varsa ne? Amfi diye tabir edilen sadece yazdıkların mı teorik olarak mı soruyorsun tüm amfiler için?
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
Dostum konu hakkında bilgim az olduğu için soru yağmuruna tutmuş olabilirim fakat ortada bir dalga konusu göremedim.
Söz konusu , " belirli bir bütçe(yukarıda belirttim) kapsamında amfi alıp ve efektlerden yararlanabilmenin en iyi yolu nedir ? "
Gitar Squier Affinity Hss.
Genellikle Pink Floyd , Dire Straits ,Jimi Hendrix , Guns N Roses , Scorpions , Metallica dinliyorum.
Bu grupların tonlarını alabilmek için bir yol arıyorum olay budur.
 
O halde ya dijital bir amfi alacaksaniz ya da ses kartı kullanacaksınız. 1. Seçenek çok mantıklı değil, 3. Seçeneğin ne olduğunu anlamadım. Tabi bunlar pedal kullanmak istemiyorum dediginiz için. Forumda dijital amfilerin incelemesi mevcut. Boss katana mı yoksa ses kartı mı benzeri konular da illa vardır. Onları okuyarak araştırmaya başlayabilirsin.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
3.Seçenekde bahsetmek istediğim şey efekt programı olan digital amfilerdi.Örneğin Fender'ın "fender fuse" programı , Blackstar'ın "İnsider programı" , Vox'un "ToneRoom ve JamVox" programları gibi.
Ses kartını aldığım zaman bilgisayara bağlayıp amplitube gibi uygulamaları kullanıp seside amfiden alabilirmiyim ?
 
Blackstar id core 10 al kafan rahat etsin dostum.Hem ev kullanıcısısın hem de efekt istiyorsun.

Ben de Hendrix ve Floyd delisiyim.Dediğim amfiyle ikisini de idare edersin sonuçta ec kullanıcısısın.Amfi bütçen için de uygun, eminim pişman olmazsın 👍
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #7
ID Core 10'da 3"lik hoparlör olması(nereye baksam 12" altı iyi değil diyorlar,şimdi diceksiniz evde kullanıcaksın abartma diye ama en azından 8" olsa iyi olur diye düşünüyorum),treble mid bass ayarlarının olmaması(programında oluyor biliyorum) ve programında pedalların olmaması takıldı aklıma.
Vox Vx II diye bir amfi var 8" hoparlör var(ancak 30w ve bu çok fazla),treble bass ayarı var ve programında pedal eklenebiliyor.
Şuan ses kartı alıp onu bilgisayara takıp program aracılığı ile efektlerden faydalanıp,seside amfiden alabilirmiyim diye araştırıyorum.Bilginiz varsa yardımcı olursanız sevinirim.
 
Öncelikle telaş etme ve okumaya devam et derim... panikle yanlış iş yapacan.
Amfide hopalör boyutu iyi ya da kötü olmasının sebebi değildir. 12 inch markasız hoparlörlü bir Çin amfisi yerine 8 inch celestion'lu bir İngiliz markasını bin kere tercih ederim. 3.2 inch olan Yamaha THR amfim Marshall'ın tüm MG serilerinden daha iyi ses veriyor.
Evde kullanacam, amatörüm, öğrenciyim vb söylemler illa ucuz ya da kötü cihaz tercih etmeni gerektirmez. İhtiyaç ve bütçenin kesiştiği yerde alabileceğin en kaliteli çözüme odaklan, bunun için de biraz daha araştır derim. 10 inch hiç olmazsa 8 inch olsun söylemine istinaden bunu diyorum çünkü bu söylem daha epey şey öğrenmen gerektiği izlenimi bıraktı bende.
 
Geri
Üst