Bugera 6262 lamba değişimi ve yardım

Herkese selamlar arkadaşlar. Yakın zamanda Bugera 6262 model kafa amfisini aldım ancak infinium modeli değil. Yani lamba değiştirirsem bias ayarı yapmam gerekecek sanırım ve Ankara'da nerede yaptırabileceğimi bilmiyorum. Amfiyi inceledikçe aklıma bir kaç soru takıldı ve bunları müsaadeniz ile tek başlık altında toplayıp size sormak istedim. Lambalı amfi kullanmaya yeni başladığım için bu konuyla ilgili pek bilgi birikimim yok.

1- Öncelikle preamp katı dediğimiz küçük 6'lı lambalar oluyor ve lead modunda metal tonu esas bu lambalardan alıyoruz değil mi? Bu lambaları başka marka ile değiştirebilir miyim? Eğer değişim söz konusuysa nelere dikkat etmem gerekli ve sert high gain tonlar için hangi marka modeli önerirsiniz?
2- Büyük 4'lü lambalar (sanıyorum power amp) lead tonu etkiler mi? Daha sert tonlar için bu 4'lü lambaları değiştirmem gerekli mi? Ve 4 lambadan 3'ü Bugera marka ancak 1'i farklı bir marka. Bu bir sorun teşkil eder mi?
3- Bias ayarı gerekli mi? Bias ayarı sadece büyük (power) lambalar için mi yapılıyor ve elimde multimetre var. Az buçuk elektrik işlerinden anlıyorum. Bias ayarını bu amfide kendim yapabilir miyim?
4- Amfinin üzerinde ohm direnç değerleri olarak 16 - 8 - 4 ohm değerleri yer alıyor. 4x12 inch kabinde 16 ohm değerindeki hoparlörler ile mono bağlantı yapıyorum. Amfi üzerindeki direnç değerini 16 ohm'da tutuyorum. Bunu değiştirmem gerekir mi?

Biliyorum çok soru sordum ancak yardımcı olursanız çok makbule geçer. 🙂

22222.jpg
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
Eğer ileride soran olursa diye şimdiden Google Translate ve kendi elimden geldiği kadarıyla çevirisini PDF olarak buraya bırakıyorum. Farklı modellerdeki amfiler için de belki bir fikir verebilir.
 

Dosyalar

  • bugera bias türkçe 2.pdf
    523 KB · Gösterim: 219
Geri
Üst