Mağazadan Gitar Almak

Arkadaşlar, yıllardır onlarca gitar elimden geçti, arada iş güç derken hiç çalmadan 4-5 yıllık aralar da verdim. Ama bu gitar işinden hiç kopamadım. Hep 2. el gitarlar aldım. Bilirsiniz ya telleri biraz erimiş, ya sapı kararmış vs vs.. Bu sefer mağazadan sevdiğim bir gitarı sıfır almak istiyorum. Ancak ellerinde 1 tane kalmış ve istediğim renk değil. Yeni parti 1 ay kadar sonra gelecekmiş. Aslında şu an fiyatı bana uygun. Ama yeni parti geldiğinde hem istediğim rengi alabileceğim, hem de bir kaç tanesi içinde seçme şansım olacak. Ama aklıma takılan, dolar kurundan bağımsız olarak fiyat yükselir mi? Yani dolar yükselmese de mağaza yeni parti gelince fiyatı artırır mı? Mağazaların fiyat politikaları hakkında hiç bilgim yok.
 
gitarın marka ve modelini belirtirsen konu ile ilgili arkadaşlar daha net cevaplar verebilirler
öncelikle BAZI müzik marketler siparişle gelecek yada ellerinde stokta olmayan ürünlerin satışını nakit olarak yapabiliyorlar güncel kur ve fiyat yada en az %30 unu nakit alıp gitarın sana teslim edileceği gün gitarın satış fiyat ve kuru hesaplanarak daha önce ödediğin tutar düşülerek yeni bir faturalandırma yapılıyor. ürünü bilmediğimden giriş seviyesi nispeten "ucuz" modeller için ne mağaza ne mağaza personeli bu topa girmek istemez genellikle üründen elde edilmesi beklenen kar oranı belirlenmiştir. (1000TL x %20 Yada 20.000TL x %15 ) "rakamlar ve kar oranları örnekleme için farazi verilmiştir" 200 tl kar marjı olan bir üründe müşteriye söz verip fiyat artışı yaşandığında haklı olarak gol yemek istemez işletme.
 
Merhaba, derinlemesine bir bilgim olmasa da fikir verebilmesi açısından konuyla ilintili basit bir gözlemimi anlatayım. Jazzmaster almayı düşündüğüm malum bir müzik marketin internet sitesinde, başlarda ₺2900~ olan gitarın fiyatı, üç aylık bir sürecin sonunda handiyse ₺3450 olmuş durumda. Son fiyat artışı da neredeyse %10'luk bir artıştı ki zatımı derinden yaraladı.
 
İşletmelerin satış politikaları kendileri tarafından belirleniyor ve hiçbir işletme bu bilgileri paylaşmaz. Örneğin beğendiğiniz gitar 10.000 bandındaysa 1 ay sonrası için 1000-1500 bandında zam beklemek anormal olmayacaktır. Bu dövizden bağımsız zam beklentisi hiç olmayabilir de... Beğendiğiniz gitarı peşin almayı denemeniz pazarlık kozunuzu güçlendirecektir.
 
Döviz kurlarında anormal bir hareketlenme olmazsa sorun yaşayacağınızı sanmam. Piyasa zaten ıkına sıkına yürüyor, eğere alacağınız mağaza kurumsal bir markaysa elindeki ürünün satış potansiyelini durduk yere ve kendi kendine baltalayacağını düşünmüyorum.
 
Geri
Üst