Elektro Gitar Manyetiklerinin durumu

İlk elektro gitarımı aldığımdan biraz bilgisizim bu konuda. Gitarın 2 tane humbucker manyetiği var. Manyetikler alt tellere doğru yukarıya 20 30 derecelik bir açıyla duruyor gövdede. Yani üst kısmı o içinde bulunduğu çerçevenin içine gömülü şekildeyken ucu yukarı eğimli duruyor. Bu sapa yakın olan manyetikde böyle saddle kısmına yakın olan ise çerçevesinin hizasından daha yukarıda ve diğerinden farklı olarak düz duruyor. Bu normal bir şey mi? Bir de bu manyetiklerin bastırıldığında içinde yay varmış gibi sağa sola yatabilmesi normal mi?
 
bir fotoğraf eklersen problemi görüp doğruntavsiye verecek kişiler çıkar
1. gitarın strat tipi ise manyetiğin (yukarı) kalın mi teli yönünde gitar gövdesi içine daha fazla gömük ince mide daha dışarıda olması normaldir manyetik en nihayetinde bir mıknatıstır ve E A D tellerinin daha kalın ve manyetik tarafından daha fazla çekim kuvvetine maruz kalacağı hesaplanarak manyetik ve tel birbirine daha uzak ayarlanır böylece telin salınımı daha uzun süre devam eder.
2. sağa sola hareket humbucker manyetiği oldugunu tahmin ediyorum 2li olanlarından tutturmakmiçin altında bir küçük plaka 2 yay ve 2 vida ile gitar gövdesine yada picguarda sabitlenir manyetiğin buyutu levhanınkinden geniş olduğundan güç uygulandığında sağa sola oynar soru teşkil etmez tabi nekadar hareket ettiğini bilmeden yazıyorum
 
Geri
Üst