Kulaklık alırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Evde kayıt için kulaklık bakıyordum ama ne olduklarını bilmediğim bir sürü özellik çıktı karşıma. Kulaklıkların semi-open, sensitivity, rated impedance vs gibi özellikleri ne işe yararlar? Orta düzey kullanıcıyı tatmin edecek düzey bu özelliklerde neler olmalı? Frekans aralığının 20-20000 Hz in üstüne çıkması duyumda çok fark yaratır mı? Bunların dışında özellikle dikkat edilmesi gereken neler var? Bilgilendirirseniz Türkiye'de evde kayıt konusunda çığır açmak için elimden geleni yapacağımı bildiriyor herkese saygılarımı sunuyorum..
 
Orta düzey kullanıcının o kulaklıkla ne yapacağını bilmek gerek öncelikle.

İnsanın duyabileceği frekans aralığının üstündeki frekansları da üretiyor olmasının iyi olduğunu iddia edenler de var birşeyi değiştirmediğini iddia edenlerde. Bilime güveniyorsan birşeyi değiştirmiyor.

Evde kayıt konusunda aç tabi çığır lazım böle gelişmeler.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
Öncelik vokal kayıtları. Semi-open kulaklıkların vokalin kayıt sırasında kendi sesini dışarıdan da duyabilmesini sağladığından tavsiye ediliyormuş. Çok iyi monitörlerim yok -fena bas karakterli müzikseti hoparlörleri-, o yüzden mixing için de kullanacağım. Oda akustiği olmadığı için kulaklıkla mixing de tavsiye edilmiyor biliyorum ama şu anki sistemimden çok daha iyi sonuç alırım muhtemelen.
 
Geri
Üst