Amfi ayarlarını nasıl yapmalıyım?

Arkadaşlar merhaba ben yeni yeni elektro gitar çalan biriyim ve genel anlamda soft rock-rock çalıyorum fakat amfi ayarlarını az çok nasıl yapacağım hakkında bilgim yok bazıları kendin deneyerek kendi ayarını bul diyecek fakat bunu yapabilecek müzik-gitar-amfi bilgim yok en azından treble middle ve bass ı saat yönü olarak nereye ayarlamam gerektiğini söyler misiniz amfim bu
 

Dosyalar

  • 9741569523762.jpg
    9741569523762.jpg
    67 KB · Gösterim: 915
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
Dediğim gibi öğrenciyim ve kendi tonumu ayarlayabilecek bilgiye sahip değilim zaten dediğim gibi bi kitap üzerinde gibi değil ama az çok nasıl yapmalıyım dedim
 
Aslında bu biraz da senin müzik içindeki rolüne göre değişir. Benim görebildiğim kadarıyla genel kanı şu şekilde:
-Eğer ritm gitar rolünü üstleneceksen yani akor yapısı ve riffleri üzerinde duracaksan midleri kısıp bası ve tizi arttırman gerekiyor.
-Ama lead tonunu yani solo rolünü üstleneceksen midler bas ve tizi geçiyor.
Açıkçası ben mid tonları pek sevmiyorum. Bunlara ilaveten gain ayarı tamamen senin keyfine ve zevkine kalmış. Mesela ben genel olarak bu şekilde ayarlıyorum.
ds.jpg
 
ben şahsen amfinin bas treb ve mid ayarını gitarın eksik yönüne göre düzeltme amacıyla kullanıyorum.

Örneğin Hepsini flat pozisyona getirdiğimde tizler çınlıyorsa tizleri kısıyorum. Baslar uğulduyorsa basları kesiyorum. amfideki drive ı ise 6 üzerine çıkarmıyorum. bir adet overdrive pedalı ile drive 5 seviyesi ile destekliyor bir adet tube screamer ile de boostluyorum.

Sizde istediğiniz tona göre ney eksik ne fazla bunu düşünerek hareket edin.
 
Geri
Üst