Elektro gitar tel cızırtısı

Merhabalar. 2019 'ün hazıran ayında jackson js11 gitar aldım. İlk aldığım zamnlarda hiçbir problem olmamasına rağmen yaklaşık bir aydır tellerden baya cızırtı gelmeye başladı (Gitarın hiçbir ayarıyla oynamadım). Burada (Niğde) bir lüthiere götürdüğüm zaman bana bahaneler sayıp gönderdi. Bir de 12. perde civarinda herhangi bir nota çaldığım da garip ve düzensiz bir vibrato sesi geliyor. Ne olduğunu bir türlü anlamadım. Yardımcı olursanız sevinirim.
 
Arkadaşımda da zamanında böyle bir sorun mevcuttu. Bana her ne kadar saçma gelse de gitarın arka kapağını çıkardığında düzeldiğini söylemişti. Deneyin derim.
 
Luthier'in bahana sayması kadar saçma bir şey duymadım. Düzgün esnaf ise paranı alır hizmet verir, değilse yine paranı alır eksik hizmet verir. İş yapmak istemeyen luthier ilk defa duydum.
Haziran 2019'dan beri 3 mevsim geçmiş, tel de mi değiştirmedin, folloş olmuştur o teller zaten zıngırdar bir miktar, ayrıca köprü ayarı, belki sap ayarı vs ...yani zıngırdamanın tam nerede ve nasıl olduğuna göre bir sürü sebebi olabilir.
 
Geri
Üst