Dimarzio/IBZ Manyetikleri Değiştirmek

Merhaba. Ibanez RG970 Premium gitarımın üzerinde gelen Dimarzio/IBZ manyetikleri değiştirmek istiyorum. Değiştirmek istememin sebebi ise drive sesinin yeterince doyurucu gelmemesi. Aradığım özellikler; bridge manyetiğinde daha keskin bir ton, neck manyetiğinde ise daha dolgun tonlar. Single manyetiği şu anlık değiştirmeyi düşünmüyorum ama bütçemi ayarlayabilirsem belki onuda değiştirebilirim. Herhangi bir marka takıntım yok ama Türkiye'de ulaşılması kolay olan bir marka olması tercihimdir. Önerilerinizi bekliyorum.
 
Duncan’a bir şey diyemiyorum ama Dimarzio olarak azımsanamayacak kadar farklı model kullandım, Tone Zone & Air Norton bence en ideali.

Hatta Ibanez Prestige’in sapında bir dönem paf pro modelini denedim pek sarmadı açıkçası. Orta manyetiği değiştirmeni pek tavsiye etmem bu tip gitarlarda çok kullanışlı olmuyor, yine de keyfine kalmış.
 
Benim hatırladığım kadarıyla paf les paul manyetiği, les paul ile bolt on superstratın ürettiği sesin frekanslar arası yükseklikleri farklı olduğundan iyi sonuç vermeme ihtimali yüksek.
Sert ve güçlü manyetik istiyorsan CrunchLab deneyebilirsin, zaten Invader var sende; ondan güçlü pek fazla manyetik yok.
 
Benim bir önerim yok ama bu gitarı denemiştim ve çok düzgün bir drive tonu vardı normal bir marshall amfi ile üstelik.
DiMarzio ibz'ler çok iyi manyetikler bence. Çok büyük bir fark olacağını sanmıyorum eğer butik düzeyde bir manyetik almayacaksan.
DiMarzio®/IBZ pickups | DiMarzio bu linki incelersen aslında hangi manyetiklere benzer olduğunu da görebilirsin.
 
Ben RG Prestige gitarımdaki Dimarzio/Ibz manyetikleri Dimarzio TZ, TV, AN ile değiştirdim. Dimarzio/Ibz manyetikler bence de çoğu stok manyetiklere göre gerçekten iyi ama benim değiştirmekteki derdim asıl olarak clean ve crunch tonlardaydı. İki set arasında kesinlikle fark var, Tone Zone daha midli, dolgun ve ful bir tona sahip. Air Norton ise sapta Ibz gibi boğuk değil, oldukça organik ve açık tonlu bir manyetik (tabii bunda gitarın da başarısı var). Ama çok spesifik bir ton arayışı yoksa Ibz de gayet iş gören manyetikler. TZ ve AN çok versatil manyetikler ancak çok keskin bir bridge manyetiği tonu için daha metal müziğe uygun ve tizleri yüksek bir manyetik bakabilirsin.
 
Geri
Üst