Fender Mustang gt 40/100/200

Uzun incelemeler sonucunda yeni aldığım(gt100) ve burada başlığının olmamasına şaşırdığım amfim.

Bir önceki amfim vox vt40x idi. Fx loop içeren bir amfiye ihtiyacım vardı ve uzun incelemeler sonucu, hiç bilmediğim amerikan, ingiliz avustralya forum sitelerini hatmederek, günlerce özellikle olumsuz yorumlar nedir üzerinde düşünerek bir karara vardım ve vardığım sonuç üzere, hem android Bluetooth uygulamasıyla kullanım kolaylığı hem de tonları, içerdiği efektlerin çeşitliliği ve kalitesinden dolayı karar verip aldım. ilk izlenimlerimi de dayanamayıp buraya yazıyorum.

Amfi hayatımda bizzat karşılaştığım en iyi modelleme amfi. Tonları cleanden en uç distortiona kadar tek kelimeyle müthiş. Gitarım sert karakterli olmamasına rağmen o dolgun ve yırtık overdrive ve distortionlar beni mest etti. Clean tondaki o cruchy detay beni bitirdi ve bir de hazır akustik presetla uğraştım biraz ve gerçekten o da muhteşem.

Uzun süre lambalı amfi mi alsam acaba ikileminde boşuna kafa yorduğumu gördüm.

Daha önce sırasıyla line 6, roland40, 2 farklı vox ve birde zoom g3xn ile line 6 firehawk prosesör kullanmış biri olarak diyebilirim ki bu amfi ile daha önce kullandığım aletler aralarında fersah fersah fark var. (line 6 firehawk fx'i de beğenmiştim kısmen ama prosesörde tuşe hassasiyeti konusu can sıkıcı)

Üstelik uygulaması ile ünlü şarkıcıların, ünlü şarkıların tonlarına birkaç saniyede ulaşabiliyorsunuz.

Ve hepsinden de öte kendiniz seçtiğiniz amfinin önüne arkasına sistemindeki efektlerinden ekleyerek kendi tonunuzu detaylıca çıkarabiliyorsunuz.

Uzun süre forumlardan okuyarak boss katana'mı alsam acaba diye de düşünmüştüm. Bunda türkiyedeki boss hayranlığı da sebep oldu diyebilirim ama amerikada ingilterede bambaşka bir hava esiyor. Oralarda amerikan ve İngiliz amfiler açık ara beğeniliyor ve sebebi üretim yerleri değil amfilerin tonlarının başarılı olması. Ve ben de bir bakıyorum üzerinde sadece 6 tane olduğunu bildiğim parlak ve normal kullanabileceğiniz isimsiz, boss'un karar kıldığı amfi çeşitleri var ve efekt parametreleri hem tamamen ulaşılabilir değil bu yönüyle amfi bana göre çok kısır. Bana çok az hareket imkanı sağlıyor. Ne verildiyse o. Bu can sıkıcı. Daha detaylı bir kullanım istiyorsanız bir kablo bağlayarak sadece Mac yada Windows bilgisayara bağlanarak bossun kendi programını kullanarak çeşitliliği arttırabilirsiniz de devir değişti artık. Herkes bilgisayar laptop kullanmıyor. En ucuz bilgisayarın 6000-7000den başladığı günlerde 4000 liraya aldığım amfide kullanım çeşitliliği sağlayabilmek için bir de bilgisayar almam gerekiyor çünkü ben tablet ve telefon kullanan birisiyim. Ve hepsini geçtim bir de usb kablo ile kullanacağım. İyi de kullanım kolaylığı için pedalların, footswitchlerin yapılıp cayır cayır satıldığı bu dünyada birazcık pratikleşmek gerekmiyor mu? Hadi onu da yaptım diyelim sen modelleme amfiye neden ünlü amfilerin modellemelerini koymazsın ki. Ben senin zevkini değil kendini kanıtlamış amfi tonlarını istiyorum tabi ki.

Fender mustang gt serisi hem pratik ve kolay kullanımı olan uygulaması Bluetooth ile kablosuz olarak verimli şekilde kullanılıyor, hem yeni sürümü çıktıkça update yapılabiliyor, hem fender kullanıcılarının yaptığı paylaştığı hazır bi dünya tona ücretsiz ulaşıyorsunuz hem de amfi her türlü amfi efekt fraksiyonunu deneyebileceğiniz bir derya.

Fenderin clean tonlarını lambalı bir amfiden ayırd etmek süper güçleri olmayan bir insan iken mümkün değilken bir de üstüne müthiş british yada amerikan karakterlerine birebir uygun ünlü amfilerin ekstra başarılı modellemerini koymuşlar ve bu beni cidden heyecanlandırdı. İnsanın amfinin başından kalkası, gitarı elinden bırakası gelmiyor.

Fender tone uygulamasında hazır tonlarca altyapıya da ulaşıp üzerine Jam yapma kolaylığı da cabası.

Ve amfi araştırmamda ulaştığım ekstra bir bilgi de şu. Fender tonlarını oluştururken sanatçılarla çalışıyor. İşte işin esas püf noktası burada. Amfiye resmen özenilmiş. Denediğim her tın beni resmen şaşkınlığa uğrattı ve kendimi bu zamana kadar taş devrinde yaşıyormuş hissettirdi. Tamam diğer markalara da haksızlık etmeyeyim onlar da iyi bir seviyedeler ve dünyada bir şekilde kabul görmüş durumdalar ama bizzat kullanıcı olarak bu farkı açıkça aldım.

100 watt olan orta büyüklükte bir sahnede de iş görür bence. Ev için 49lık da olur 100lükte.

Özetle amfi arıyorsanız hiç düşünmeyin bu amfiden alın. Gerçekten beklentimin çok üstünde.

Kullanıcısı olup bilmediğim özellikleri varsa anlatan olursa da çok güzel olur ayrıca.
 
Son düzenleme:
Kirpi yavrusunu pamuğum diye severmiş ... Katana'nın yazdığın kadar yetersiz olduğunu iddia etmek ancak Katana'yı yeterince bilmemekle açıklanabilir. Tanısan seversin eminim.

Ayrıca şu iddia imkan dahilinde değil: ... sıradan bir insan bile anlar farkını, mesela çıkan ton işini görecek kadar iyi mi? Evet ise yürü zaten...
Fenderin clean tonlarını lambalı bir amfiden ayırd etmek süper güçleri olmayan bir insan iken mümkün değilken
 
Sen ilk heves gecince Katanayi da bir kullan hocam, ondan sonra o kadar övülen bu model sırf Boss hayranlığından mi kaynaklanıyor tekrar konusuruz. Yeni amfin hayirli olsun, mutlu olman çok güzel.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #4
Şu kirpi olayı falan hiç hoş değil. Ben girdiğim yazıda hiçbir insana olumsuz bir söz söylemedim ki böyle saçma bir tepki alayım. Ayrıca kirpi diyen arkadaş kabuğundan çıkıp teknolojinin artık başka boyutlara geldiğinden haberdar olması gerekiyor. Hiç olmazsa internette blind testleri izlemeyi denesen yada kendin tanıdık bi müzik markette falan deneyip test etsen özellikle clean tonda lambalı bir amfiden ayırd etmenin imkansız olduğunu görürdün ama klişeler ve önyargılarla hayata devam etmek çok kolay tabi.

Ve sanki bir amfi ile ilk defa karşılaşıyormuşum gibi bir hava esmiş. Dediğim gibi denediklerim dışında benim yıllar içinde sahip olduğum 6. amfim bu.

Ve amacım kimsenin amfisini kötülemek falan değil ki ve zaten sandığım üzere hiçbirimiz fender'in yada bossun hissesine sahip falan değiliz. Amacım bu amfiden haberi olmayanların haberi olmasını sağlamak istiyor olmam. Çünkü bilgiye ihtiyaç var. Ben bilgi aradığımda bulamadım ve bilgi paylaşılınca daha değerlidir. Eminim ki hali hazırda bu konularda bilgi sahibi olmak isteyen sayısız insan da vardır.

Ayrıca bence katana kötü olmaktan ziyade kısır. Beni kendi karar verdiği 6 tane tona hapsediyor ve bi android uygulaması bile yok. Ben onu kullanmak için bilgisayar mı almak zorundayım. Ayrıca Efekt parametreleri amfi üzerindeki 2-3 knobdan ibaret. Her efektin sadece 2-3 tane mi parametresi var?

Sanırım bana katana diyor ki Daha mı detaylı kullanacaksın öyleyse bilgisayar satın al. Bu mudur? Dünya değişti artık. Çok mu zordu bir android android yada ios uygulaması yapmak. Ve hepimizin de bildiği gibi bossun başka ürünleri için Android yada ios uygulamaları var. Buna gerek mi duymamışlar anlamadım.

İşte mustang ton kalitesinin yanında kullanılabilirliği de en ön planda tutmuş ve ürününü geliştirmiş. Ben bunu kullandıktan sonra çok daha iyi anlayabiliyorum.

Ayrıca benim hevesimle duyduğum ton arasındaki bağlantı nedir burasını da anlayamadım. Ben onlarca yıldır aynı kulakları kullanıyorum ve kendimi bildim bileli müzikle yaşıyorum.

Benim anlatmak istediğim esas şey şu: Amfinin tonları tatmin edici şekilde iyi. İkinci olarak da kullanım kolaylığı ve çeşitlilik. Ama sallama bir çeşitlilik değil bu cidden başarılı bir çeşitlilik.

Eğer şu katana iyidirin peşinden gidiyor olsaydım muhtemelen bence standart iyi tona sahip, mecburiyetten amfi üzerindeki düğmelerle kullanacağım, onda da sadece 3 efektten ibaret digital bir setup zinciri oluşturabileceğim bir amfim olacaktı.

Ve sizin beklentiniz ne bilmiyorum ama ben bundan tatmin olmayacaktım. İyiki sadece Türkiye yorumlarını dinlemeyip yabancı forum sitelerinde de kafa patlatmışım diye düşünüyorum.

Elbette katananın tonları da iyidir zaten iyi olmasa piyasada bir şekilde yer edinmezdi. Ama fender mustang gt ile ilgili türkiyede çok az bilgi olması da çok şaşırtıcı. Bu yüzden zaten burada başlık açma ihtiyacı hissettim.
 
Son düzenleme:
Valla dostum şu an evimde Hughes&Kettner Statesman Quad EL84 lambalı amfim, Blackstar HT5210 lambalı amfim, Katana 100 ve Blackstar ID Core 10V2 var. Lambalı amfilerimin de teknolojinin geldiği başka boyuttan haberleri yok ve ton olarak çok kısırlar; sadece bir preamp ve power-amp'leri var. Hatta ikisi de bir reverbten başka diğer efektlerden bihaberler. Ama gel gör ki senin de sahip olduğun amfi de dahil olmak üzere tüm modellemeli amfiler lambalı amfileri taklit ediyor ve bunu hala bir yere kadar yapabiliyorlar. Ben kullanım pratikliği ve taşıma kolaylığı açısından çoğu zaman Katana ve ID Core kullanıyorum ama açma imkanı bulduğum anda lambalı amfilerim başka bir keyif. O yüzden Katananın 6 amfi modeli eğer işini düzgün yaparsa (ki yapıyor da) benim için son derece yeterli.

Burada mesele A amfisi B amfisi yarıştırmak değil zaten. Eminim Mustang de çok güzel amfidir. Senin tercihin bu yönde olmuş ve düşüncelerini paylaşmışsın, teşekkür ediyorum. Amfinin saydığın zengin özelliklerinin çoğu diğer yeni nesil amfilerde de var aslında ama cep tel ile amfiye bağlanabilmek güzel bir özellik cidden. Güle güle kullan.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #6
Teşekkür ederim...

Ama başlığı açma sebebim duygularımdan çok amfi arayan kişilere de bir nebze yardımcı olmaktı.

Ben ekstra ekstra durumlar hariç genelde evde hobi amaçlı müzikle uğraşan biriyim dolayısıyla amfimi genelde evde kullanacağım.

Sesi yeterli seviyede açamayacak olan bir ev kullanıcısının lambalı amfi alması ayrı bir tartışma konusu olur burada.

Ayrıca bir amfiye 4000 civarı para verip onu pratik şekilde kullanamamak, ikide bir düğmelerle uğraşıp durmak, teknolojinin her imkanını kolayca kullanamamak cidden yeni amfi alırken göz önünde bulundurulması gereken önemli detaylar.

Amfi için karar verirken katanayı eleyip fender mustang gt alma sebebim de tam olarak buydu.

Ama kullandıktan sonra buna esas olayın tonlar olduğunu da eklemek zorundayım.
 
Şu kirpi olayı falan hiç hoş değil. Ben girdiğim yazıda hiçbir insana olumsuz bir söz söylemedim ki böyle saçma bir tepki alayım.
Son derece sıradan bir deyim ... hakaret değil. Ayrıca amfini hiçbir kötü özelliği yokmuş gibi hararetle övmüşsün, ona takıldım.

Ayrıca kirpi diyen arkadaş kabuğundan çıkıp teknolojinin artık başka boyutlara geldiğinden haberdar olması gerekiyor.
Bilindik tüm markaların solidstate ve digital amfilerini birkaç eksikle herhalde kullanmış, alıp satmışımdır. Ayrıca irig vb ile amplitube, bias vb her yazılımı da kullanıyorum.Kaç processor geçti elimden hatırlamıyorum.

Beni kendi karar verdiği 6 tane tona hapsediyor ve bi android uygulaması bile yok. Ben onu kullanmak için bilgisayar mı almak zorundayım. Ayrıca Efekt parametreleri amfi üzerindeki 2-3 knobdan ibaret. Her efektin sadece 2-3 tane mi parametresi var?
Dedim ya, biraz araştır. Tone Studio, Sneaky amps araştır. Her efektin N adet parametre ile nasıl edit edilebildiğini gör, sonra kötüle. Mustang'ine laf etmiyorum evet iyi yapıyorsun bilgi vermekle ama bilmediğim amfiyi de desteksiz kötüleme diyorum.

Ha bütün yazıda sana tam katılacağım şey şu olur, Boss dediğin gibi 2020 yılında hala herkesin fanlı, kasalı desktop PC kullandığını zannediyor.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #8
Hayır bossun başka kimi ürünlerinde android/ios uygulaması desteği var. Katanaya neden gerek görmemişler anlaşılır değil.

Ayrıca beni hem 5 yada 6 tane kendi karar kıldığı amfi modellemesine mecbur bırakıyor hem de bilgisayara mecbur bıraktıpı için bilgisayarı olmayan ben amfinin üzerindeki knoblara mahkum kalıyorum onda da 2 yada üç tane parametre kontrolü var. Söylediğin programlar amatör android uygulamaları ise ben tabi ki onlarla uğraşamam. Hem o kadar para vercem hem 2020 yılında amfi alcam hem de uygulama aramayla upraşcam bir de. Bir de bu uygulamaların başarılı olanları paralı üstelik.

Ve bunlar bir amfinin can sıkıcı olması için bana göre yeterli sebepler.

Ton olayını zaten kullanmayan anlayamaz.

Ayrıca çok alet kullanmış olmak bir ölçü değil. Teknoloji ilerledikçe amfi modelleme olayı da ileri doğru gidiyor. Gerçekten modelleme işi çok ilerilere gitmiş durumda. Tabi ki sadece fender için geçerli değil bu ama herkes gözü kapalı birşeyleri popüler yapıyor, hep klişe konuşuyor.
 
Hayır benim anlamadığım ben burada fender mustang'i anlatırken onu tercih etme sebeplerimi ve tercih etmediğim amfiyi de tercih etmeme sebeplerimi anlatmaya çalıştım ama devamı çok ilginç oldu. Neyse ne diyelim.

Size kesinlikle fender mustang gt serisini tavsiye ederim.
 
Son düzenleme:
Fender mustang gt serisi yabancı forumlarda bossun önünde olduğu kısmi çok doğru değil. Katana çıktığından beri, önerilen ve en çok satan solid state ya da modelling - home use amfisi çok büyük oranda katana oldu. Iyidir kötüdür tartışmasına girmek istemiyorum, yabancı forum ve e ticaret sitelerinde gördüğümü söylemek istedim.
 
Fender mustang gt serisi ilk sürümünde eleştiriler almış bir amfi. Olumsuz yorumların tarihine bu süre zarfında olduğunu göreceksiniz. Sonrasında farklı upgrade'ler ile amfi şu anki halini aldı ve eksikleri giderildi.

Fender gitar kullanıcıları ve youtube üzerindeki inceleme ve kıyaslama videolarında 2 yıl önce bazı yönlerden eleştirilen amfinin yapılan güncellemeler ile çok iyi bir noktaya geldiğini ve eleştirilerin yerini olumlu yorumlara bıraktığını göreceksiniz. Zaten ben de ilk olarak acaba katana mı diye bu yüzden düşünmüştüm. Fakat amfi şu anda en son sürümünde ve eleştiren yerlerini de düzeltti. Diğer tipik solid state yada digital modelleme amfiler gibi durağan değil android yada ios cihazlar gibi güncellenebilir bir amfi bu.

Bu yüzden piyasaya çıktığından itibaren beğenilmeyen yönleri giderilmiş görünüyor. Yeni yorumları okumanızı tavsiye ederim.

Bu arada yorumları videoları kronolojik olarak okumaya araştırmaya devam ettiğimde ulaştığım şuydu:
amfinin eleştirilip katana ondan iyi denmesinin sebebi fenderin sert tonlarının yeterince sert olmadığı ama katananın sert olduğu idi. Gerçi bu da zevk meselesi aslında ama neyse... Clean tonlar ise amfi çıktığından beri bir digital amfiden alınabilecek en iyi randımanı veriyordu zaten ve cleande katana asla rakip değildi. Zaten fender den bahsediyoruz adamların uzmanlık alanı bir kere clean.

İşte sert tonların amfiye ilk bakışta yeterince sert değil imajı vermesinin sebebi ise amfide yapıldırılan amfi modellemelerinin karakterinden ziyade amfide gelen hazır preset ayarlarının bu şekilde tercih edilmiş olmasıydı. Parametreler düzenlenip gene müthiş tonlara ulaşılabiliyordu. Zaten amfiyi eleştirenler kullanıcılar değil deneyenlerdi. Kullanıcısı olup ben amfiden pişman oldum değiştirdim falan diyen 1 adet yoruma rastlamadım sanırım.

Ve yapılan güncellemeler ile hem kullanım kolaylığı üzerine iyileştirmeler hem de hazır presetler üzerinde düzeltmeler yapıldı. Ve bunlar kullanıcı geri bildirimlerine göre yapıldı.

Zaten dediğim gibi benim bu amfiyi tercih etmemdeki temel sebeplerden biri de amfinin durağan olmaması idi.

Yani o ilk zamanki eleştiriler artık yok. Amfi ile ilgili videolar izleyip altındaki kullanıcı yorumlarından kolayca fikirler edinebilirsiniz. Bu amfiyi kullananlardan dinleyin bence.
 
Son düzenleme:
Evet tabi. Katananın 6 adet isimsiz amfi modellemesini daha verimli kullanabilmem için yanına 7-8 bin liraya bir de bilgisayar almak zorundayım. Japonlar sanırım sadece parası olan müzik yapsın diye düşünmüş. Sadece Mac yada Windowsda çeşitliliğini kullanabildiğim bir amfi. O da ne kadar çeşitlilik ise işte anca o kadar.
 
Yani ben size durumu söylüyorum siz bana çok saçma bir savunma yapıyorsunuz. 7 8 bin lira bilgisayar ne? Gidin 1500 liraya 14 inch bir laptop alın, koyun aletin üzerine kullanın. Sizin mantığınıza göre bende fenderi kullanmak için 6 bin liralık akıllı telefon mu alacağım. "Ama akıllı telefon herkeste olmak zorunda, bilgisayar değil" yapmayın bilişim cağında yaşıyoruz. Bilgisayar olmadan bırakın çalışmayı, üniversite okuyamazsınız. Her evde bilgisayar zaruri bir ihtiyaçtır. Tüm bunlara ragmen hala ille de telefon diye tutturuyorsaniz, başka bir üretici app store da uyguluma çıkartmış. 40 lira veriyorsunuz uygulamaya, amfiyi otg ile telefona bağlayıp kullanıyorsunuz.
Yani amfi için 7-8 bin liralık bilgisayar falan, herkesin evinde olan, en dadik bilgisayarın bile çalıştırabileceği bir uygulama.
 
Yani ben size durumu söylüyorum siz bana çok saçma bir savunma yapıyorsunuz. 7 8 bin lira bilgisayar ne? Gidin 1500 liraya 14 inch bir laptop alın, koyun aletin üzerine kullanın. Sizin mantığınıza göre bende fenderi kullanmak için 6 bin liralık akıllı telefon mu alacağım. "Ama akıllı telefon herkeste olmak zorunda, bilgisayar değil" yapmayın bilişim cağında yaşıyoruz. Bilgisayar olmadan bırakın çalışmayı, üniversite okuyamazsınız. Her evde bilgisayar zaruri bir ihtiyaçtır. Tüm bunlara ragmen hala ille de telefon diye tutturuyorsaniz, başka bir üretici app store da uyguluma çıkartmış. 40 lira veriyorsunuz uygulamaya, amfiyi otg ile telefona bağlayıp kullanıyorsunuz.
Yani amfi için 7-8 bin liralık bilgisayar falan, herkesin evinde olan, en dadik bilgisayarın bile çalıştırabileceği bir uygulama.
Uzatmaaa, Katana’nın ne idüğü belirsiz 6 amfisi ve ayar yapamadığın 3 efekti var.
 
Arkadaş yutdışı forumlarda güzel güzel Mustang GT övgüleri okuyarak kendinden geçmek varken gelmiş bize üşenmeden kısır ve çağdışı Katana'dan kurtulmanın formülünü veriyor, biz geri kafalılar hala ''yok pc de varmış, yok otg, yok lambalı'' kafasındayız hala. Efendiler, yarın Mustang GT alıyoruz. İsmi bile havalı, Katana da ne öyle at gibi 😅
 
Abi neyin içine düştüm böyle yaa:) Amfi fetişisti misiniz nesiniz anlamadım ki.

Dükkan mı sizin ya da roland Türkiye distribütörü müsünüz anlamadım ki. Ne değerli amfiniz varmış tamam ya.

Ben deneyimimi fikrimi yazıyorum adamlar bana saldırıyo. İyi misiniz abi?
 
Yani ben size durumu söylüyorum siz bana çok saçma bir savunma yapıyorsunuz. 7 8 bin lira bilgisayar ne? Gidin 1500 liraya 14 inch bir laptop alın, koyun aletin üzerine kullanın. Sizin mantığınıza göre bende fenderi kullanmak için 6 bin liralık akıllı telefon mu alacağım. "Ama akıllı telefon herkeste olmak zorunda, bilgisayar değil" yapmayın bilişim cağında yaşıyoruz. Bilgisayar olmadan bırakın çalışmayı, üniversite okuyamazsınız. Her evde bilgisayar zaruri bir ihtiyaçtır. Tüm bunlara ragmen hala ille de telefon diye tutturuyorsaniz, başka bir üretici app store da uyguluma çıkartmış. 40 lira veriyorsunuz uygulamaya, amfiyi otg ile telefona bağlayıp kullanıyorsunuz.
Yani amfi için 7-8 bin liralık bilgisayar falan, herkesin evinde olan, en dadik bilgisayarın bile çalıştırabileceği bir uygulama.
Maalesef kazın ayağı hiç öyle değil. Evdeki eski bilgisayarımızı kullanalım desek 8-10 yıllık bilgisayarların alayı çöp olmuş durumda. Bunun yanında neredeyse artık çocukların bile elinde akıllı telefon var. Zaruri olmasa da o alet zaten her evde var. İnsanlar akıllı telefon ile de bir miktar bilgisayar işi görebildiklerini için artık bilgisayar almak orta halli insanlar için resmen lüks oldu.

Ve evet herkeste amfi yokken bile akıllı telefon var ama amfiyi randımanlı kullanacağım diye minimum 1500 liraya takoz bir bilgisayar almak kadar mantıksız bişey yok.

Ve zaten 4000 lira amfiye vermişken bilgisayar almadığımda da sıkıcı bir amfi kullanmak zorunda kalacağım.

Sizi bilmiyorum ama minimum 7-8 bin lira harcayacak durumda değilim ben. Aynı boss katana air için Android desteği koyabiliyor ama. Neyse bir daha yazmıcam. Birileri burada guru olmuşlar bile onlar en iyisini biliyorlar belli.
 
Geri
Üst