Prosesör Bağlantısı Hk.

Arkadaşlar merhaba.
Elimde 1 adet 2x12 kabin var. Mooer ge 200 alsam direk bu kabine bağlayabilir miyim?
Kabin girişleri 1x4ohm ya da 2x8 ohm.
Yoksa prosesör için bir kafa ya da kombi amfi almam şart mi?
Bunun dışında prosesör yerine sağlam bir kafa amfi ve od pedal daha iyi mi olur.
10 yıl sonra tekrar gitarı elime aldım. Öyle ufak ufak takılıyorum evde. Çok kurcalamak yerine direk bir iki ton olsun açıp çalıp kapatayım istiyorum aslında.
 
Kabini sürmek için bir power ampe ihtiyacınız var, Ge200 özünde işin fx ve preamp kısmını yapıyor. Bu gücü sağlayan bir çıkışı bulunmamakta. Siz isterseniz daha transparan bir power amp alıp, power lambalarının karakterini Ge200 üzerinden simüle edebilir veya doğrudan Marshall el20/20 vb bir power amp alıp onu da kullanabilirsiniz. Şahsi önerim ise EHX Magnum veya Caliber benzeri minik bir pedal alıp herşeyi Ge200e bırakmanız olur.
 
Sorun 1 ay önce çözülmüş fakat belki hala merak edilen konular olabilir, ya da bir sonraki okuyacak kişiler için tecrübelerimi paylaşmış olayım. Uzun bir dönem 2 farklı power amp kullanmış biri olarak ve tercihinizi lambalı ve 2000-3000 TL üzeri olmayacağını düşünürsek;

Poweramp + kabin zincirinde pedal ya da prosesör olarak ne kullanırsanız kullanın sesi yükselttikçe(özellikle power üzerinden) hoparlörün cinsine göre midler artacaktır. Yani tekrardan ihtiyaca göre eq vs. ayar gerekebilir, tonun daha keyifli gelme ihtimalide var.

EHX .22 Caliber ve el yapımı olan kaliteli bir powerampı; Pre olarak Zoom G5-G3, 3 kanal çift 12ax7 tube preamp hatta Joyo American sound(amfi sim.)'la deneyimledim çoğu amfiden çok daha faydalı bir sonuç oldu.

.22 caliberde evde zaten milim milim açıyorsunuz, saat 12 yönününü geçtikten sonra sound köklenmiş lambalı gibi kirlene kirlene geliyor. Bright modu(switch) çok başarılı %85 bu şekilde kullandım, fakat bu seferde phaser ve wah gibi tizlik katan efektleri traşlıyor, %25-50 etkisiz hale getiriyor, FX kullanımında normal mod daha iyi gibi. Magnum 44 ile arasında olan tek fark watt farkı.

Şu anda butik olan bir firmanın el yapımı olan powerampını kullanıyorum f/p olarak çok başarılı ve sadece kalite karşılaştırması olarak %95 aynı diyebilirim.

Not: Sadece ev ve stüdyoda kullandım, büyük sahnelerde yanıltacak aletler değil. Özellikle evde prosesör için mönitör almaktan kurtarıyor ve geniş yelpaze kullanıma sahip.

Not 2: Prosesörlerin çıkışında power mevcut fakat bu kullanım için yeterli değil, en azından benim bugüne kadar kullandığım cihazlarda bu geçerli teknolojiyi takip etmek gerek.
 
Geri
Üst