Neden vibrato yapamıyorum

Elektro gitarda vibratonun yemekteki tuz kadar önemli olduğunun farkındayım ama bir türlü düzgün vibrato yapamıyorum. Ve tüm detaylarıyla vibratonun nasıl yapılacağını anlatan ne bir kaynağa ne de videoya rastladım.

Videolar ve kaynaklarda teli titretmek diyor tamam da nasıl. Parmakla aşağı yukarı mı yaparak, bilekle mi, gitarın sapını sallayarak mı nasıl. Hepsini deniyorum yada denediğimi sanıyorum ama vibrato yapanlardan aldığım tınıyı alamıyorum.

Telleri parmağımla titrettiğimde sabit bir titreşim alamıyorum ve izlediğim videolarda kimsenin parmakla titrettiğini görmüyorum zaten. Bileği için içine katmaya çalıştığımda hem seri olamıyorum hem de teli düzgün titretemiyorum, hem de parmaklarımdan tel kayıp gidiyor.

Yapanlar bir şekilde yapmışlar olayı geçmişler sanki. Hiç mi kimse benim geçtiğim yoldan geçmedi.

Bir püf noktası varsa, yada detaylı inceleyeceğim yerli yabancı video, ilerlememi sağlayacak egzersiz videosu, gitar metodu vs tavsiyesi olan varsa hem bana hem de bu konuda problem yaşayanlara faydalı olabilir.

Tüm detaylarıyla nasıl yapılır bu vibrato?
 




bir günde olacak işte değil, zamanla çalarak olur. sırf bu iş için 10dk dan fazla zamanını ayırma derim sıkılırsın, parça içinde veya gam içinde kullan geliştir kendini.
 
Geri
Üst