Her şeyin orkestra versiyonu neden daha güzel ?

Yarışmaya Teoman'la katılıyorum. Gerçi bu şarkının Koyu Antoloji'deki hâli daha güzel olabilir. Bundan başka bir de Senfonik Ortaçgil var. O da güzel. Diğer yarışmacılara başarılar.

 
Bazen orkestra eserlerinin mütevazı tasvirleri güzel oluyor.
Sadece vokal olabilir, gitar olabilir.
Oyunları sevdiğinizi düşünerek;
The Last Of Us All Gone - Orkestra
The Last Of Us All Gone - Gitar
 




Bu parçayı zaten severdim Tosun abiyi de öyle. Ama şu orkestral versiyonunu dinledikten sonra saygım bir kat daha arttı. “Adam ne eser yaratmış beee”
 
Bugünler aklıma geldi, yine dinliyorum. Daha dün gibi günler ne çabuk geçiyor..
İlk mesajdaki sorunuza yanıt olarak: Popüler müzikteki kolay kolay başka hiç bir şey senfoni orkestrasının ürettiği sound ile baş edemez. Dinamik aralık da, seslerin/tınıların çeşitliliği de, icracıların becerisi de inanılmaz çünkü. Rock-metal grupları volüm olarak, jazz big band orkestraları da belki bir miktar beceri ve tını olarak yaklaşıyorlarsa da, yine de rakip olmaları mümkün değil tabii.
Şunu da düşünmek lazım: Bu orkestraların gerçek kapasitesini ispat eden insanlar deha düzeyinde büyük müzisyenler olduğu için, aslında işin standardı da çok yüksek. Klasik müzik orkestralarının böyle bir şansı da var. Bugün bizim dinlediğimiz bu orkestra aranjeleri filan onlara kıyasla devede kulak işler ve hepsi de o klasik müziğin altın çağlarından etkilenmiş işler.
Yani klasik müzik orkestraları "Devlerin omuzunda yükselmiş" kurumlar. Bu da çok büyük bir şans.
 
Geri
Üst