Pink Floyd tonu hakkında...

Merhaba arkadaşlar, David Gilmour tonu yakalamak amaçlı uygun fiyatlı bir pedal için önerilerinizi bekliyorum.
Gitar: Squier Classic Vibes 50's stratocaster
Amfi: Line 6 Spider 15V
 
David gilmour tonu nedir? Gilmour'un kullandığı delay mi, drive mı, chorus mu? Ünlü filozofun da dediği gibi; binlerce dansöz var.
Bu pedal üreticileri işi bilmiyor. Halbukisi yapacak şöyle prosesör tarzı bir pedal adını Metallica tonu pink floyd tonu, guns n Roses tonu koyacaklar bence yok satar.


Hele bide Duman tonu yaptılar mı tamam
 
Gitar çalarken üç şeyin üzerindeki düğmelere dikkat etmek gerekiyor: Gitar, pedallar ve amfi. Bu üçüne dikkat edilmezse en pahalı ekipmanlara sahip olunsa bile çıkan sonuç ne çalan kişiyi ne de dinleyenleri sevindiren sonuçlar veriyor. Konuya dönecek olursak; eğer "gitarda güzel ton" arayışında başlama evrelerindeyseniz günümüzde çeşitli klasikleşmiş pedalların klon versiyonunu üreten ilk aklıma gelen çin, tayvan, türkiye gibi üretim yerlerine sahip firmalar var. Onların pedallarıyla işe başlayıp girişte belirttiğim hususa dikkat ederek kendinizi bir hayli geliştirirsiniz. Stüdyoda, sahnede, jam'de birlikte çaldığım ultra pahalı ekipmanlara sahip kişiler gördüm. Hem gitarda kurdukları cümleler hem de gelen ses tam anlamıyla "bık bık"tı. Aynı şekilde ultra ucuz ekipmanla mükemmel şeyler çıkaran kişiler de çok fazla. Uzun lafın kısası ekipman konusuna çok da takılıp kalmamak lazım.

Üstadın dediği gibi: Shut up and play your guitar! Türkçe meali: Bık bık yapma, gitarını öttür bebeğim oh yeah.
 
Geri
Üst